444

Λέσχη Γονεοκτόνων

από 08/11 έως 24/11
Σκηνοθέτης: Γεωργία Ανδρέου
Σκηνικά: Θανάσης Μανίκας
Ερμηνεύουν: Λοΐζος Καµπούρης, Γιώργος Κεµερλής

Περιγραφή

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Λέσχη Γονεοκτόνων» από 8 έως 24 Νοεμβρίου 2018 (Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο) σε σκηνοθεσία Γεωργίας Ανδρέου. Η παράσταση αποτελεί το πρώτο μέρος μιας Τριλογίας για τη Βία και τη Βλακεία που θα ολοκληρωθεί ως το 2020 και είναι το αποτέλεσμα μιας επταετούς έρευνας και μελέτης κειμένων, ιστορικής, κοινωνικής, ανθρωπολογικής και ψυχολογικής τεκμηρίωσης.

Η «Λέσχη Γονεοκτόνων» είναι διασκευή και θεατροποιημένη απόδοση του ομώνυμου έργου του Αμερικανού συγγραφέα Ambrose Bierce (1842 - 1913;) που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό και στη θεατρική σκηνή. Επιδιώκει μια ανελέητη καταβύθιση στο ατομικό και συλλογικό ασυνείδητο, μέσα από την υποχθόνια αποδόμηση των σκοτεινών ενστίκτων της ανθρώπινης ύπαρξης. Αποτελεί μια εγκάρσια τομή στην ανθρώπινη ψυχή και την κοινωνική παθογένεια, υψηλής ψυχογραφικής ανάλυσης που σοκάρει, διχάζει και προβληματίζει, ελπίζοντας για την ενηλικίωση.

Περισσότερα

Παγκόσμια πρώτη στο θέατρο και πρώτη metal παράσταση στην Ελλάδα

«Υπάρχουν τέσσερα είδη ανθρωποκτονιών: κακουργηματικές, συγχωρητέες, δικαιολογημένες και επαινετές» - Ambrose Bierce

Η «Λέσχη Γονεοκτόνων» φέρει ένα δυνατό πολιτικό σχόλιο, για την άνοδο και την καλλιέργεια ακραίων θέσεων και δυνάμεων. Υπερβαίνοντας το σοκ της βίας και της μωρίας, αυτό που διαδραματίζεται μπροστά στα µάτια µας δεν είναι παρά το αποτέλεσμα αυτού που έχει ήδη καλλιεργηθεί, αυτού που η κοινωνία έχει επιτρέψει να δημιουργηθεί. Οι ήρωες της «Λέσχης Γονεοκτόνων» εκφράζουν αυτή την ωμότητα, καταγγέλλοντας πως, όταν η δομή της κοινωνίας καταρρέει, επικρατεί το απρόβλεπτο χάος. Οι ίδιες οι κοινωνίες κυοφορούν και γεννούν αυτού του είδους τις συμπεριφορές.

Τέσσερις ηθοποιοί επί σκηνής μοιράζονται την αφήγηση και δίνουν υπόσταση σε αυτό το αλλόκοτα υπέροχο κείμενο. Τα σώματα και οι φωνές τους γίνονται τα πρόσωπα της τετράπτυχης εφιαλτικής ιστορίας, αλλά και ο καμβάς όπου συνυφαίνονται παράλληλες δράσεις και ιστορίες. Οι σκοτεινές μπαλάντες και οι οργισμένες νότες του Heavy Metal συγκροτήματος (αποτελεί την έκπληξη της παράστασης) εγκιβωτίζουν τη δράση σε ασφυκτικό κλοιό, ενσωματώνοντας τους θεατές και εντείνοντας τον προβληματισμό, όχι του γιατί ο Bierce έγραψε ένα τέτοιο έργο, αλλά µε ποιο τρόπο οι άνθρωποι εξακολουθούν να συνδέονται µε αυτό.

βοηθός σκηνοθέτη Ειρήνη Πετράκη

Μια σπονδυλωτή κωμωδία βιτριολικού χιούμορ για την κοινωνική σήψη και την υποκρισία.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι υπόλοιποι συντελεστές και το όνομα του Heavy Metal συγκροτήματος.

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

από 08/11 έως 24/11
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78
Τηλ: 2103418550 Email: [email protected] Website: www.mcf.gr

Πληροφορίες: 2103418550

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ
Πρόσβαση

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 08:00-22:00. Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€.για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00 έως 01:00. Από τις 01:01πμ θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.