679

Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο

Συγγραφέας: Μαρία Παπαγιάννη
Διασκευή: Μαρία Παπαγεωργίου & Σπυριδούλα Παπαγεωργίου
Σκηνοθέτης: Μαρία Παπαγεωργίου & Σπυριδούλα Παπαγεωργίου
Σκηνογραφία: Μαρία Παπαγεωργίου & Σπυριδούλα Παπαγεωργίου
Κοστούμια: Μαρία Παπαγεωργίου & Σπυριδούλα Παπαγεωργίου
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Μουσική: Θάνος ΜΙκρούτσικος
Χορογραφία: Δήμητρα Κρητικίδη
Ερμηνεύουν: Μαρία Παπαγεωργίου & Σπυριδούλα Παπαγεωργίου

Περιγραφή

Η πολυαγαπημένη ιστορία της Μαρίας Παραγιάννη, Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο με την ανεπανάληπτη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου είναι και πάλι κοντά μας από τις 20 Οκτωβρίου στην μεγάλη σκηνή της Παραμυθοχώρας.

Περισσότερα

Στου θεάτρου τη σκηνή
Τι μαγεία είναι αυτή
Ψάχνει ψάχνει
Ο Ρωμαίος ψάχνει!

Να μένεις σε μια ποντικότρυπα δίπλα στη σκηνή του θεάτρου και να μην έχεις δει ποτέ σου παράσταση. Γίνεται; Ο Ρωμαίος, δεν αντέχει άλλο. Κι ας λένε οι γονείς του ότι είναι μικρός ακόμα. Αυτός θέλει πολύ, τόσο πολύ που θα τα καταφέρει.  Κι έτσι όταν όλοι κοιμούνται θα ξεκινήσει την εξερεύνηση. Θα συναντήσει άραγε τη μαγεία του θεάτρου; Στο δρόμο του θα κάνει πολλούς καινούργιους φίλους, το διευθυντή σκηνής, το τρίτο κουδούνι, τον σκηνοθέτη, το φως και τα κουστούμια. Απ΄ όλους κάτι θα μάθει κι όλοι θα τον βοηθήσουν στο σπουδαιότερο ρόλο της ζωής του. Να σώσει την αγαπημένη του Ιουλία από μια συμμορία αρουραίων που μασουλάνε τα κουστούμια στα υπόγεια του θεάτρου

Ο Διευθυντής σκηνής, το Τρίτο Κουδούνι, το Φως, ο Σκηνοθέτης, τα Σκηνικά, τα Κοστούμια, γίνονται οδηγοί του μικρού Ρωμαίου που ανακαλύπτει για πρώτη φορά τον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Χειροποίητες κούκλες φτιαγμένες από χαρτοπολτό και ύφασμα, κούκλες μαρότ, άμεσης κίνησης, ανθρωπίνων διαστάσεων, μάπετ ζωντανεύουν μια τρυφερή. Στο τέλος της μεγάλης περιπέτειας ο Ρωμαίος θα γνωρίσει τη μαγεία του θεάτρου τη χαρά της συνεργασίας και της φιλίας. Όλοι μαζί θα καταφέρουν να φέρουν τα πάνω κάτω.

Ηχοληψία: Γεωργία Ηλιοπούλου

Φωτογραφίες

1 ΣΧΟΛΙΟ