Nerium Park  

Αρχείο Παίχτηκε από 02/02/2022 έως 24/02/2022
στο 104
Διάρκεια: 95'
Συγγραφέας: JOSEP MARIA MIRO
Μετάφραση: ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Σκηνοθέτης: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΚΗΣ
Σκηνογραφία: ΑΣΣΗ ΔΗΜΗΤΡΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Κοστούμια: ΑΣΣΗ ΔΗΜΗΤΡΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Φωτισμοί: ΣΑΚΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ
Μουσική: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΚΗΣ (επιμέλεια)
Ερμηνεύουν: ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΑΜΠΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΕΛΤΕΚΗΣ

Περιγραφή

Στο Θέατρο 104 παρουσιάζεται από την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου το έργο του Josep Maria Miro «Nerium Park» σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, μέχρι την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα

Το Nerium Park, το πάρκο με τις πικροδάφνες, το μεγάλο οικοσύστημα με τα πολλά μπλοκ πολυκατοικιών, τις πισίνες και τα καταστήματα, ανοίγει τις πόρτες του, στους πρώτους του αγοραστές, ενός από τα εκατοντάδες διαμερίσματά του.

O Ζεράρ κι η Μάρτα, ένα νεαρό ζευγάρι με όνειρα για το μέλλον, έρχονται σαν έποικοι, από έναν κόσμο σε κάποιον άλλο, έρχονται για να ευτυχίσουν, να τρέξουν μπροστά, με την δύναμη των νιάτων τους, με την δύναμη των ονείρων τους, με την δύναμη της αγάπης τους. Γύρω τους τα κενά διαμερίσματα, τα κενά καταστήματα, οι κενές παιδικές χαρές, οι κενοί δρόμοι και το πάρκο με τις πικροδάφνες. Βαδίζουν μέσα στο χρόνο σαν σχοινοβάτες αιωρούμενοι, ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό, ανάμεσα στις σκιές και τους ήχους, ενός τοπίου που δεν πρόκειται να κατοικηθεί ποτέ.

Ώρα με την ώρα, μέρα με την μέρα, μήνα με τον μήνα κατά την διάρκεια ενός έτους, κάνουν ένα ταξίδι μέσα στην σχέση τους, θυσιάζοντας ότι πολυτιμότερο έχουν.

Το έργο Nerium Park είναι μια σύγχρονη ελεγεία για την αποξένωση και την απώλεια, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Η κρίση όμως δεν είναι μόνο οικονομική.

Φωτογραφία: ΔΟΜΙΝΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Βοηθός σκηνοθέτη: ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ

Επικοινωνία παράστασης: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ

Φωτογραφίες

31 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ενδιαφέρουσα παράσταση που θίγει πολλά σύγχρονα θέματα μοναξιάς, ανεργίας, υπερκαταναλωτισμού, ψυχικής υγείας κ.α. Η αίσθηση του θεατή ότι βρίσκεται μέσα στο σπίτι του ζευγαριού και παρακολουθεί τα γεγονότα σχεδόν σαν να είναι μέρος της ιστορίας είναι κάποιες φορές όμορφα ανατριχιαστική.

 2. Ευχαριστώ πολύ ΘΕΑΤΡΟΜάΝΙΑ για την πρόσκληση. Η παράσταση ήταν πάρα πολύ καλή, οι ηθοποιοί και οι δύο εξαιρετικοί, ίσως λίγο καλύτερος ο κος Πελτέκης. Το θέμα του έργου ποιο επίκαιρο από ποτέ, νέοι άνθρωποι που ξεκινούν με όνειρα για την ζωή και καταλήγουν τελικά κάπως αλλιώς. Νομίζω ότι αξίζει πραγματικά να παρακολουθήσει κάποιος την συγκεκριμένη παράσταση.

 3. Θα ήθελα κατά πρώτον να ευχαριστήσω την Θεατρομάνια για τις προσκλήσεις.
  Κατά δεύτερον το έργο δεν με κέρδισε.
  Οι ηθοποιοί έπαιξαν πολύ καλά, αλλά όπως είπα παραπάνω δεν θα το πρότεινα σε κάποιον.
  Επίσης στο συγκεκριμένο θέατρο νιώθεις εγκλωβισμένος, μιας και δεν μπορείς να φύγεις, αφού πρέπει να πατήσεις πάνω στη σκηνή.
  Όπως και να έχει, ευχαριστούμε πολύ για τις προσκλήσεις!

 4. Mια συγκινητική ιστορία,ενός ζευγαριού,που μέρα με την μέρα,αποξενώνεται! Μια ρεαλιστική παράσταση που απεικονίζει την πορεία μιας σχέσης!Ωραία ηθοποιία,σκηνοθεσία και μουσική!Ευχαριστώ θεατρομάνια, για την θέαση!

 5. Όπως το αναφέρει στην περιγραφή της παράστασης: "σύγχρονη ελεγεία για την αποξένωση". Το έργο επιβεβαιώνει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο πως καπιταλισμός, μοναξιά κι απανθρωπιά πάνε μαζί. Ωραία σκηνοθεσία και ερμηνείες. Ξεχώρισα τον κύριο Πελτέκη, ήταν εξαιρετικός! Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση!

 6. Ξεχωριστή παρασταση. Μου άρεσε πολυ η σκηνοθεσία και οι ερμηνείες οι οποίες ήταν εξαιρετικες. Το ίδιο το κείμενο δεν με ενθουσίασε χωρίς όμως να με απογοητευσει. Ένιωθα απλώς ότι κάποια σημεία τα περνούσε λίγο "επιδερμικα". Τη συστήνω κυρίως λόγω σκηνοθεσίας και ηθοποιων

 7. Πολύ καλή παράσταση και εξαιρετικές ερμηνίες.
  Απεικονίζει θέματα που απασχολούν πολλά ζευγάρια και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην εργασία, τις ερωτικές και κοινωνικες σχέσεις και φυσικά στην ψυχολογία.
  Πολυ ωραία μουσική και θέμα που διεγείρει διάφορα συναισθήματα και φυσικα προβληματίζει.
  Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.

 8. Αν και η παράσταση αποτελείται από πολύ καλά συστατικά (ερμηνείες, σκηνοθεσία, μουσική επένδυση) παρά ταύτα δεν κατάφερε να με συνεπάρει. Ίσως το πρόβλημα έγκειται στο ίδιο το έργο και τη δομή του (πολλές μικρές σκηνές) που δημιουργεί προβλήματα ρυθμού και δεν διευκολύνει την δημιουργία ατμόσφαιρας. Τέλος θα έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στα σκηνικά (κουρτίνες με τα μισά γαντζάκια που κρέμονται αν δεν υποδηλώνουν κάτι …που δεν κατάλαβα εγώ, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν).

 9. Είδαμε την παράσταση στις 27/10/21. Η άμεση επαφή κοινού και ηθοποιού κάνει αυτήν την παράσταση να ξεχωρίζει. Επίσης οι πολύ καλές ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών συγκινούν και προβληματίζουν. Ευχαριστούμε.