1409

Ο φιλάργυρος

Αρχείο Παίχτηκε από 20/10/2019 έως
στο Γκλόρια

2ος χρόνος παραστάσεων
Συγγραφέας: Μολιέρος
Σκηνοθέτης: Παναγιώτης Σπηλιόπουλος
Σκηνογραφία: Λαμπρινή Καρδαρά
Ερμηνεύουν: Βίκυ Αθανασίου, Άγγελος Δεληκάρης, Αντώνης Αντωνάκος , Ιωάννα Μερκουριάδου, Μάνος Μπάρτης , Δημήτρης Νικολόπουλος, Νέλλη Μακρή, Γεωργία Σοφού, Παναγιώτης Σπηλιόπουλος.

Περιγραφή

Το Πολιτιστικό Πάρκο παρουσιάζει και φέτος την επιτυχημένη παράσταση, εκπαιδευτικού χαρακτήρα «Ο Φιλάργυρος» του Μολιέρου.

Περισσότερα

«Ο Φιλάργυρος»  του Μολιέρου αποτελεί ένα διαχρονικό σατυρικό έργο, καθώς προσεγγίζει πανανθρώπινες αξίες και στηλιτεύει τις ανθρώπινες σχέσεις με ένα χιουμοριστικό αλλά παράλληλα εκπαιδευτικό τρόπο. Ο πρωταγωνιστής της παράστασης, ο Αρμπαγκόν, είναι ένας χαρακτήρας άπληστος και φιλάργυρος, που ζει με το φόβο ότι θα του κλέψουν την περιουσία. Εξαρτημένος απόλυτα από το χρήμα γίνεται τυραννικός στους γύρω του. Μέσα από διάφορες κωμικοτραγικές συμπτώσεις καταλήγει να απομονωθεί ακόμη και από την ίδια του την οικογένεια.

Το κωμικό στοιχείο είναι το κύριο συστατικό της συγκεκριμένης παράστασης, που επιδιώκει να διασκεδάσει, αλλά και  να θέσει προβληματισμούς και να προκαλέσει συναισθήματα στο κοινό της.

Η θεατρική παράσταση απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες.

Οργάνωση Παραγωγής: Λιάνα Γαβριήλ

Παραγωγή: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Facebook: fb.me/filargyros

Ξεφυλλίστε το φυλλάδιο του Πολιτιστικού Πάρκου εδώ: http://anyflip.com/altv/wigx/

 

Φωτογραφίες

27 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μία καταπληκτική παράσταση,που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες
  Καταπληκτικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς
  Τα κοστούμια πλούσια και μας μετέφεραν στην εποχή,που γράφτηκε το έργο
  Μπράβο σε όλους τους παράγοντες αυτής της ωραίας παράστασης,που δούλεψαν με πολύ μεράκι!!!!
  Ευχαριστώ τη theatromania για τις προσκλήσεις

 2. Καταπληκτική παράσταση με πολύ χιούμορ, ωραίες ερμηνείες και εντυπωσιακά κοστούμια. Εγώ και η κόρη μου 12 ετών, την απολαύσαμε πραγματικά την προηγούμενη εβδομάδα σε ένα θέατρο γεμάτο από μεγάλους, εφήβους, αλλά και μικρούς ακόμα και κάτω των 10 ετών. Προτείνεται να την παρακολουθήσετε!
  Για ακόμα μια φορά ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πρόσκληση!

 3. Η παράσταση ήταν καταπληκτική. Είχε εκπληκτικές ατάκες, άφθονο γέλιο τόσο στις μικρές όσο και στις μεγάλες ηλικίες. Συγχαρητήρια για την καλή δουλειά που κάνετε και ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις προσκλήσεις που μας δωρίσατε.