Ο Μαθητευόμενος Μάγος

Διάρκεια: 55'
Συγγραφέας: Γκαίτε
Διασκευή: Δήμητρα Πεμούση
Σκηνοθέτης: Δήμητρα Πεμούση
Φωτισμοί: Κώστας Κωστόπουλος
Μουσική: Μανώλης Μανουσάκης
Ερμηνεύουν: Δήμητρα Πεμούση, Χριστίνα Τσάτσου

Περιγραφή

Μετά την επιτυχημένη περιοδεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, η αγαπημένη κουκλοθεατρική παράσταση «Ο Μαθητευόμενος Μάγος» της ομάδας «Αφού» επιστρέφει την Παρασκευή 23 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στον Δημοτικό θερινό κινηματογράφο ΑΒ για να προσφέρει μια διαφορετική κουκλοθεατρική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους θεατές μέσα από το παραμύθι του Γκαίτε.

Περισσότερα

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ο ανίατος βήχας του Φον- Βιξ βάζει όλη την πολιτεία σε μπελάδες. Ο πιστός του φίλος Τσουρούφλης αποφασίζει να πάει να βρει τον καλοσυνάτο Μάγο Μερκούριο που βοηθάει όλον τον κόσμο, για να τον δώσει ένα μαγικό φίλτρο για τον Δρακόβηχα.

Ο μικρός μαθητευόμενος μάγος τα κάνει όλα στην κυριολεξία μούσκεμα!!!

Η παράσταση πραγματεύεται την περιέργεια των παιδιών, τη φιλία, την αξία της συνεργασίας, την υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων τους, την υπευθυνότητα και το δικαίωμα των παιδιών στο γέλιο και τη διασκέδαση.

Τα παιδιά παίζουν ενεργό ρόλο στο κτίσιμο της ιστορίας. Η παράσταση διαδραματίζεται σε εντυπωσιακά σκηνικά με ιδιαίτερους μηχανισμούς, με ατμοσφαιρικούς φωτισμούς και πρωτότυπη μουσική που ενισχύει τα συναισθήματα των παιδιών.

Οι κούκλες είναι χειροποίητες, άμεσου χειρισμού, φτιαγμένες με πολύ μεράκι και αγάπη.

Κατασκευές: κουκλοθεατρική ομάδα «Αφού» / ΜπαGάζια

Φωτογραφία/ Φωτισμοί: Κώστας Κωστόπουλος

Παραγωγή: ΑΜΚΕ ΜπαGάζια

Επικοινωνία: «Τέχνες και Παιδί», [email protected]

Fb page: Αφού Κούκλο-θεατρική Ομάδα

Στο πλαίσιο της στήριξης του πολιτισμού από το Δήμο Αθηναίων και τους φορείς του, μέσω του Culture Is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα, ο ΑΒ, από τις 2 Ιουλίου 2021, ανοίγει τις πόρτες του και φωτίζει τη γειτονιά των Άνω Πατησίων, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Για έναν μήνα, ένα προσεκτικά διαμορφωμένο και ιδιαίτερα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιμένει μικρούς και μεγάλους να ψυχαγωγηθούν και να περάσουν μοναδικές καλοκαιρινές βραδιές στη δροσερή αυλή ενός χώρου που έχει αγαπηθεί όσο λίγοι.

*Φορέας υλοποίησης και λειτουργίας:

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Φωτογραφίες

Βίντεο