Ο Μπαλ στον αέρα

Αρχείο Παίχτηκε από 09/10/2022 έως 07/05/2023
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Διάρκεια: 70' χωρίς διάλειμμα
Σύλληψη: Ιδέα: Σοφία Πάσχου, Αγγελική Μαχαίρα, Σάντυ Σπυρίδη, Εριφύλη Στεφανίδου, Υβόννη Τζάθα
Σκηνοθέτης: Σοφία Πάσχου
Φωτισμοί: Γιώργος Ψυχράμης
Ερμηνεύουν: Ελένη Βλάχου, Αιμιλία Κεφαλά, Γιώργος Σύρμας

Περιγραφή

Η ομάδα Patari Project, γνωστή για τις ανατρεπτικές παιδικές παραστάσεις της Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο και Οι Χιονάνοι, ανεβαίνει φέτος για πρώτη φορά στην παιδική σκηνή της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσιάζοντας τον Μπαλ στον αέρα, μια παράσταση με το ιδιαίτερο αποτύπωμα της ομάδας, βασισμένη στην τεχνική της πλατφόρμας.

Περισσότερα

Σε μια μικρή εξέδρα τρεις ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας την εντυπωσιακή τεχνική της πλατφόρμας δημιουργούν εικόνες, ρυθμούς, τοπία, ήχους, χαρακτήρες και ζωντανεύουν μια σειρά από διαφορετικούς κόσμους, με τη γνωστή ποιότητα, την καλαισθησία αλλά και το χιούμορ της ομάδας Patari Project. Θα διηγηθούν την ιστορία της Μαριλού, ενός κοριτσιού που, ακολουθώντας το κόκκινο μπαλόνι της τον Μπαλ, ταξιδεύει σε κόσμους πραγματικούς και φανταστικούς. Τι θα βρει εκεί; Σε τι θα την οδηγήσει ο Μπαλ;

Ένα ταξίδι στους φόβους, στις επιθυμίες και στις ανάγκες των παιδιών. Ένα ταξίδι που βασίζεται στη δική τους φαντασία και δημιουργικότητα, αφού όλα γίνονται μπροστά στα μάτια τους με απλά μέσα, χωρίς τη χρήση περίτεχνων σκηνικών και κοστουμιών. Οι θεατές θα ακολουθήσουν τους πρωταγωνιστές στις πιο παράξενες περιπέτειες, που θα τους συναρπάσουν και θα τους βοηθήσουν, παράλληλα, να χειριστούν τις δυσκολίες που θα συναντήσουν στο ταξίδι.

Στο φινάλε της παράστασης, μικροί και μεγάλοι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με τον Μπαλ και να ξαναζωντανέψουν κόσμους της παράστασης αλλά και δικούς τους, μέσα από μια βιωματική διάδραση και υπό την υποστηρικτική καθοδήγηση από τους έμπειρους ηθοποιούς.

Κυριακές 9, 16, 23 Οκτωβρίου, 6 & 13, 20, 27 Νοεμβρίου, στις 15:00

Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις: Σάββατο 3, 10 & 17, Πέμπτη 29 & Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, στις 12:00

Καθημερινές για σχολεία

Βοηθός σκηνοθέτις: Εριφύλη Στεφανίδου
Φωτογραφίες, βίντεο: Παναγιώτης Μαΐδης

Φωτογραφίες

4 ΣΧΟΛΙΑ