Ο Μποτιτσέλι στην Πυρά

Αρχείο Παίχτηκε από 06/02/2023 έως 09/04/2023
στο Vault Theatre Plus
Μετάφραση: Χριστίνα – Μπάμπου Παγκουρέλη
Δραματουργία: Μιχαέλα Αντωνίου
Σκηνοθέτης: Χρίστος Λύγκας, Μιχαέλα Αντωνίου
Σκηνογραφία: Πρώτες Ύλες
Κοστούμια: Λάσκαρης Βαλαβάνης
Φωτισμοί: Χρίστος Λύγκας
Μουσική σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης
Ερμηνεύουν: Άλκης Δελαντώνης, Νίκος Γιαλελής, Χρίστος Λύγκας, Γεράσιμος Μαύρος, Μαρία Μπρανίδου, Μίλτος Σαμαράς, Τάσος Χρυσόπουλος

Περιγραφή

Ο Θεατρικός Οργανισμός Πρώτες Ύλες σε συνεργασία με το Θέατρο Vault , παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργου του κατεξοχήν εκπροσώπου της καναδικής θεατρικής avant – guarde Τζόρνταν Τάναχιλ , ¨Ο Μποτιτσέλι στην Πυρά¨.

Περισσότερα

O Σάντρο Μποτιτσέλι τα έχει όλα!Ταλεντο , φήμη, εμφάνιση.

Επιπλέον απολαμβάνει την εύνοια του ισχυρότερου άντρα της Φλωρεντίας Λορέντζο των Μεδίκων, τον έρωτα της συζύγου του Κλαρίσα Ορσίνι , καθώς και τον πιο καυτό μαθητευόμενο όλης της Αναγέννησης , Λεονάρντο.

Ενώ δουλεύει πάνω στο έργο Η Γέννηση της Αφροδίτης – την σημαντικότερη παραγγελίας της ζωής του-, η αφοσίωση του στην Ομορφιά και την Ηδονή μπαίνει στην απόλυτη δοκιμασία.

Καθώς η Πανούκλα εξαπλώνεται στη πόλη ο χαρισματικός ιεροκύρυκας Τζιρόλαμο Σβοναρόλα πυροδοτεί την εξέγερση εναντίον της φιλελεύθερης ελίτ.

Ο Μποτιτσέλι βλέπει με τρόμο τον κόσμο που μέχρι πρώτινος γνώριζε να συνθλίβεται και είναι αναγκασμένος να διαλέξει ανάμεσα στην αγάπη και την επιβίωση.

Ο Τζόρνταν Τάναχιλ ρίχνει μια αιχμηρή και αισθησιακή ματιά στην Ιταλική Αναγέννηση .

Παραμερίζει την παγιωμένη ετεροκανονική οπτική της ιστορικής ανάγνωσης , αφηγείται την ιστορία μέσα από μια gay εκδοχή της και αναρωτιέται τι είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε από τον εαυτό μας σε μια στιγμή που η κοινωνία εκτροχιάζεται και ο κόσμος μας καταρρέει.

Δημόσιες Σχέσεις – Προώθηση παράστασης – Νταίζη Λεμπέση

Βίντεο – Φωτογραφίες Παράστασης – Νάσια Στουραίτη

Επιστημονική σύμβουλος – Βοηθός Σκηνοθέτη – Αιμιλιανή Αβραάμ

Aπό 24 φεβρουαρίου παραστάσεις Σάββατο 6μμ και Κυριακή 9 μμ, θέατρο Vault

Φωτογραφίες

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια πραγματικά ανατρεπτική παράσταση με ωραίες ερμηνείες που αφήνουν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή. Θεατρομάνια ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση. Να προσθέσω ότι η παράσταση του προηγούμενου Σαββάτου δεν πραγματοποιήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων, αλλά με μεγάλη προθυμία και ευγένεια μας το άλλαξαν για την επόμενη μέρα.