Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω

Διάρκεια: 60'
Κείμενο: Μαργαρίτα Γερογιάννη, Χριστίνα Παπαδάκη, Δημήτρης Φραγκιόγλου
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Μακαλιάς
Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης
Κίνηση: Χριστίνα Παπαδάκη
Ερμηνεύουν: ΔημήτρηςΦραγκιόγλου

Περιγραφή

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου βγαίνει από την καραντίνα και επιστρέφει στη σκηνή με τον κωμικοτραγικό μονόλογο Οι 100 Ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω στο Ανοιχτό Θέατρο Δεξαμενής του Δήμου Κορωπίου την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021.

Περισσότερα

στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Δήμου Κρωπίας
«ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2021»
με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής

Η παράσταση έχει περιληφθεί στο πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2021» του Δήμου Κρωπίας με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για έναν πρωτότυπο θεατρικό μονόλογο γεμάτο χιούμορ, αυτοσαρκασμό και υπαρξιακό προβληματισμό στον οποίο ο Δημήτρης Φραγκιόγλου πρωταγωνιστεί αλλά και υπογράφει τα κείμενα μαζί με τη Μαργαρίτα Γερογιάννη και τη Χριστίνα Παπαδάκη. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο επίσης γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Μακαλιάς, ενώ την πρωτότυπη μουσική έχει γράψει ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης.

Oι 100 Ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Αθήνα τη χειμερινή περίοδο 2016-2017 στο θέατρο Άβατον, συμμετείχαν στο Athens Comedy Festival 2017 (Gazarte) και συνέχισαν την πορεία τους στην Πάτρα στο θέατρο Act. Τη χειμερινή περίοδο 2017-18 η παράσταση επέστρεψε στην Αθήνα στο Bios (2017), και στον Πολυχώρο Αθηναΐδα (2018). Η παράσταση την περίοδο 2017-2018 περιόδευσε σε: Ναύπακτο, Νάξο, Ηράκλειο, Χανιά, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα (Νύχτες Τέχνης στην Αυλή του Μύλου), Αλεξανδρούπολη (1st Comedy Festival), Αίγινα (7o Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας), Γιάννενα, Καβάλα, Δράμα, Ορεστιάδα, Κόρινθο, Θες/κη, Νάουσα, και Βόλο. Το καλοκαίρι του 2020 συμμετείχε στα Φεστιβάλ Χαλανδρίου, και Μυτιλήνης.

Λίγα λόγια για το έργο:

Χλαπάτσας ή Γούλβεριν;
Βέρθερος του Γκαίτε ή Κατερίνα Σοφιανού του Ρετιρέ;
Μάσα από το Γλάρο ή Λώρα από το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι;
Άμλετ ή Αλίκη στο Ναυτικό;
Ή μήπως τίποτα απ' όλα αυτά;
Ο ήρωας της παράστασης (Δημήτρης Φραγκιόγλου) μετά από πολλά (ή μήπως λίγα;) χρόνια πορείας στο θέατρο αποφασίζει να κάνει μια παράσταση στην οποία θα ερμηνεύσει τους 100 ρόλους που δεν πρόλαβε ως τώρα. Όμως, μια σειρά από «αναπάντητα ερωτήματα» που κατακλύζουν το μυαλό του, τον σαμποτάρουν. Με διάθεση αυτοσαρκασμού και μέσα από το «δράμα» ενός ηθοποιού σε υπαρξιακό πανικό, ο Δημήτρης Φραγκιόγλου ασχολείται με όλα τα ζητήματα που μπορεί να απασχολούν έναν άντρα σε κρίση ηλικίας, και μιλάει επί της ουσίας για την αγωνία της αποδοχής και τον φόβο της απόρριψης σε μια κοινωνία που όλα έχουν γίνει «έξυπνα» και αψεγάδιαστα. Στον καταιγιστικό αυτό μονόλογο η ζωή και το θέατρο μπερδεύονται, αναμετρούνται και κονταροχτυπιούνται. Το ποιος θα κερδίσει τελικά αυτή τη μάχη, είναι άλλη ιστορία...

Φωτογραφίες