Ονόριο, τα ανομήματα ενός εγκληματία

Αρχείο Παίχτηκε από 25/10/2021 έως 28/12/2021
στο Βαφείο - Λάκης Καραλής
Διάρκεια: 135'
Κείμενο: Στέφανος Παπατρέχας
Σκηνοθέτης: Λάζαρος Βαρτάνης – Στέφανος Παπατρέχας
Σκηνογραφία: Ηλένια Δουλαδίρη
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Φωτισμοί: Τάκης Λυκοτραφίτης
Μουσική: Σίσσυ Βλαχογιάννη
Κίνηση: Μαρίνα Μαυρογένη
Ερμηνεύουν: Λάζαρος Βαρτάνης, Αλέξανδρος Καναβός, Σύνθια Μπατσή, Μαίρη Ξένου, Στέφανος Παπατρέχας, Γεωργία Πιερρουτσάκου

Περιγραφή

Μετά τους επιτυχημένους μονολόγους «Φροσύνη» και «Πασού», το νέο πολυπρόσωπο έργο του Στέφανου Παπατρέχα, «Ονόριο, τα ανομήματα ενός εγκληματία», σε σκηνοθεσία του Λάζαρου Βαρτάνη και του Στέφανου Παπατρέχα παρουσιάζεται στο Θέατρο Βαφείο Λάκης Καραλής έχοντας ήδη αποσπάσει θερμά σχόλια.

Η παρουσίαση της παράστασης παρατείνεται, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20.15, μέχρι την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα

Λίγα λόγια για το έργο:

Μεσαίωνας. Οι ισορροπίες ενός μοναστηριού διαταράσσονται από μια μοναχή, που φέρνει την αμαρτία. Μια δούκισσα βασανίζεται από τις ενοχές της και τιμωρείται μέσα από δαίμονες του ύπνου. Τσιγγάνοι στήνουν γλέντι και ξεγελούν ανυποψίαστους διαβάτες. Και ένας μυστηριώδης άνθρωπος – παρών σε όλα – εξαπατάει τους πάντες, γλιστρώντας ανάμεσά τους και καταργώντας κάθε νόμο.

«Νόμοι, άγγελοι, δαίμονες, ψέματα και αλήθεια… Ο άνθρωπος, του οποίου τη σκοτεινή ζωή, μα και τον θάνατο, θα δείτε, έπαιξε με όλα αυτά. Και θα το ακούσετε κι εσείς ποια ήταν η ταυτότητά του και ποια η αλήθεια. Εάν υπάρχει αλήθεια…»

Μια σκοτεινή μεσαιωνική ιστορία γεμάτη αγωνία, μυστήριο και ανατροπές. Μια παράσταση που κινείται ανάμεσα στη θεατρική μαγεία και τον σκληρό ρεαλισμό. Ένα έργο για την αλήθεια, το νόμο, την ηθική και την εξαπάτηση.

**Το κείμενο της παράστασης θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Κέδρος**

Βοηθός σκηνοθέτης – Φωτογραφίες – Trailer – Γραφιστικά: Λιλή Νταλανίκα
Βοηθός σκηνογράφου & ενδυματολόγου – Φροντιστής: Ιωάννα Καλαβρού
Μακιγιάζ φωτογράφησης & trailer: Έλενα Κοκκίνη
Επικοινωνία παράστασης: Μαριάννα Παπάκη – Νώντας Δουζίνας
Παραγωγή: ONORIO ΑΜΚΕ

**Επειδή η παράσταση έχει σκηνές γυμνού και σκηνές βίας, είναι ακατάλληλη για ανηλίκους**

Φωτογραφίες

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα παράσταση της χρονιάς από θέμα ελληνικού κειμένου δοσμένης με ευφάνταστη σκηνοθεσία και καταπληκτικές ερμηνείες. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης. Ευχαριστώ πάρα πολύ το θεατρομάνια για την πρόσκληση