Οραματισμοί - Ιωάννης Καποδίστριας

Σκηνογραφία: Γεώργιος Τρικκαλιώτης
Ερμηνεύουν: Κώστας Αρζόγλου,, Χρύσα Ρώμα
Τραγουδούν: Γεράσιμος Ανδρεάτος,, Άντα Αθανασοπούλου(σοπράνο), Κωνσταντίνος Τζέμος(τενόρος)

Συμμετέχει η Χορωδία αποφοίτων Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης Ambitus

Περιγραφή

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 190 χρόνων από την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια (1831) του σημαντικού Ευρωπαίου πολιτικού και πρώτου κυβερνήτη της μετα-επαναστατικής Ελλάδας, η βραβευμένη μουσική παράσταση του συνθέτη Γιώργου Βούκανου, «Οραματισμοί – Ιωάννης Καποδίστριας» , παρουσιάζεται στο πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Διονύσου «ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2021».

Το έργο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021 στις 21.00μ.μ., στο Ανοιχτό Θέατρο Διονύσου (Λεωφόρος Διονύσου, Παλαιός Σταθμός Τραίνου) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Περισσότερα

ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2021

Τους «Οραματισμούς του Καποδίστρια» ερμηνεύουν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου και ο τενόρος Κωνσταντίνος Τζέμος. Τα αφηγηματικά μέρη του έργου αποδίδουν ο Κώστας Αρζόγλου, και η Χρύσα Ρώμα. Την σκηνογραφική επιμέλεια υπογράφει ο Γεώργιος Τρικκαλιώτης. Συμμετέχει η Χορωδία αποφοίτων Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης Ambitus σε διδασκαλία Κατερίνας Βασιλικού. Το έργο θα παρουσιαστεί από την Melody Chamber Orchestra, την οποία θα διευθύνει ο Πάνος Βλάχος.

Πρόκειται για μια μουσική παράσταση, εμπνευσμένη από την ζωή του πρώτου Κυβερνήτη του έθνους, Ιωάννη Καποδίστρια, σε μουσική Γιώργου Βούκανου και ποίηση /κείμενα Γεωργίου Κισσούδη, Ιωάννη Κορνηλάκη και Βασίλη Κουρή.

Με τρόπο σαφή και γλαφυρό το έργο περιγράφει την πορεία του μαρτυρικού κυβερνήτη, περιγράφοντας πτυχές της ζωής του έως την δολοφονία του, καθώς και την φλογερή αγάπη του για την πατρίδα.

Το έργο ερμηνεύτηκε για πρώτη φορά από την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ (2001) και από τότε διανύει μια εξαιρετική πορεία, παραμένοντας στην επικαιρότητα για 20 ολόκληρα χρόνια έχοντας παρουσιαστεί σε σπουδαίες αίθουσες (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών WWC στη Γενεύη, Ρωσική Πρεσβεία, Παλαιά Βουλή). Έχει ερμηνευθεί επίσης, από την Ελβετική Συμφωνική Ορχήστρα Crescendo από την Ζυρίχη (2013),την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Johann Sebastian Bach της Λειψίας (2015) και την βραβευμένη Puchheimer Youth Chamber Orchestra (2018) . Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με τον Γιώργο Βούκανο και έχει ερμηνεύσει έργα του σε κορυφαίες παραστάσεις (Ένα Παιδί Μετράει τα Άστρα, Νότιες Θάλασσες, Μια φορά κι έναν καιρό, κ.α.)

Η παράσταση πραγματοποιείται με την Υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Για την παρακολούθηση της μουσικής παράστασης είναι απαραίτητη η
κράτηση θέσεων, και επιτρέπονται μόνο καθήμενοι θεατές. Η διάθεση Δωρεάν Δελτίων Εισόδου θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας https://dionysiafest.gr/ από τη Δευτέρα 9/8 και μέχρι την εξάντλησή τους. Οι θεατές θα πρέπει να προσέρχονται στο χώρο των εκδηλώσεων τουλάχιστον 1 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης και να επιδεικνύουν το Δωρεάν Δελτίο Εισόδου. Επίσης θα πρέπει να φορούν μάσκα και να παραμένουν στις θέσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Φωτογραφίες

Βίντεο