Τα στηρίγματα της κοινωνίας

Αρχείο Παίχτηκε από 07/10/2016 έως 09/04/2017
στο Εκάτη
Συγγραφέας: Ερρίκος Ίψεν
Σκηνοθέτης: Βαλεντίνη Λουρμπά
Ερμηνεύουν: Χρήστος Αυλωνίτης, Κάλλια Καράμπελα, Σπύρος Κατηφόρης, Αργυρώ Λογαρά, Ελένη Μανδηλαρά, Βασίλης Ξυδάκης, Δώρα Τζερουνιάν

Περιγραφή

Στα στηρίγματα της κοινωνίας που γράφτηκαν το 1877 βρίσκεται ολόκληρος ο Ίψεν.

Περισσότερα

Ο πρόξενος Μπέρνικ αδιαφορεί αν ένα καράβι βγει από τα ναυπηγεία του σάπιο κι αν υπάρχει κίνδυνος ταξιδεύοντας να βουλιάξει, όταν του το επιβάλλουν τα συμφέροντα του.

Δεν αδιαφορεί όμως καθόλου γι' αυτό όταν μαθαίνει πως με το καράβι που κινδυνεύει φεύγει για την Αμερική δραπέτης από το πατρικό σπίτι, ο μονάκριβος γιος του, Όλαφ, που για χάρη του μάζεψε τόσα πλούτη κι έκανε τόσες αξιόποινες πράξεις στη ζωή του. Ο πρόξενος Μπέρνικ η πιο εξέχουσα φυσιογνωμία του τόπου του, μπορεί φυσικά να είναι θύμα των κοινωνικών συνθηκών.

Μπορεί να είναι άτιμα και πολλές φορές εγκληματικά τα μέσα που μεταχειρίσθηκε για να κάνει την περιουσία του και να γίνει τύπος και υπογραμμός, το στήριγμα της υποκριτικής κοινωνίας του και πως το έγκλημα είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσει την θέση και την επιρροή του.

Ωστόσο το δράμα του είναι βαθύτερο, γιατί εγκληματεί χωρίς να είναι κατά βάθος κακός, αντιμετωπίζοντας ένα φοβερό πρόβλημα. Ή θα γίνει όργανο της κοινωνίας ή θα χορέψει σύμφωνα με τον σκοπό της, για να φθάσει στην κορυφή της συμβατικής ιεραρχίας της και να γίνει ο στυλοβάτης της.

Συγγραφέας: Ερρίκος Ίψεν
Σκηνοθεσία: Βαλεντίνη Λουρμπά
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Μουσική: Νίκος Ανδρούλης
Σκηνικά κοστούμια: Σωτηρία Σώτου
Φωτογραφία: Κώστας Βολιώτης

152 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ!
  ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ! ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!

 2. Όποιος ενδιαφέρεται να δει ηθοποιούς και σκηνοθέτες που εμφανίζονται σε περιοδικά και κάνουν εξώφυλλα τύπου "δεν θα άλλαζα τον άνδρα μου ούτε με τον Brand Pit" καλύτερα να μην διαβάσει την κριτική μου θα του είναι άχρηστη...
  Πολυ καλές ερμηνείες από τους ηθοποιούς. Σοβαρή σκηνοθεσία χωρίς υπερβολές η οποία δεν στόχευε στο να αναδείξει την σκηνοθέτιδα αλλά στο να βοηθήσει να φανεί η ιδέα της εποχής που τόσο πολύ θέλει ο Ίψεν να προβάλλει μέσα από το έργο του. Σκηνικά και κοστούμια βασισμένα στην εποχή.
  Μια πολύ καλα δομημένη παράσταση με ταιριαστή για την εποχή μουσική που σου έδινε να καταλάβεις την ουσία του κειμένου......
  Χάρηκα που είδα ότι υπάρχουν ακόμη παραστάσεις που σέβονται το περιεχόμενο των έργων που αποφασίζουν να ανεβάσουν.
  Και κάτι τελευταίο
  Σας παροτρύνω όλους να δείτε αυτή την παράσταση και να δώσετε και συγχαρητήρια στους ηθοποιούς γιατί το αξίζουν. Είναι κρίμα που είχε τόσο λίγο κόσμο και οι περισσότερες καρέκλες ήταν άδειες, δεν του αξίζε.
  Θεατρομάνια, ευχαριστώ για το εισιτήριο.
  Ευχαριστώ όλους εσάς που διαβάσατε την κριτική μου.

 3. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Η παράσταση δεν με κέρδισε δυστυχώς. Θεωρώ πως είδα ένα έργο που ως κείμενο έχει "στριφνα" σημεία και ιδιαίτερο χαρακτήρα , τα οποία προκειμένου να αποδοθούν επάξια απαιτούν δυνατές ερμηνείες. Οι συγκεκριμένες στο σύνολό τους ήταν αδύναμες και αρκετά γρήγορα μου απομάκρυναν το ενδιαφέρον. Μεμονωμενες ερμηνείες με κυριότερη αυτή του κ.Αυλωνιτη ήταν αξιοπρεπείς, όχι όμως αρκετές για να στηρίξουν το έργο.

 4. Παρακολούθησα την παράσταση μετά από παραχώρηση πρόσκλησης της κυρίας Δεμίρη το Σάββατο 25-02-17.
  Το πάντα φιλόξενο θέατρο Εκάτη, νομίζω απέκτησε καλύτερη οπτική μετά την αλλαγή της διαρρύθμισης που παρατήρησα από την τελευταία επίσκεψή μου.
  Στα συνηθισμένα ιψενικά μοτίβα το κείμενο για τη διαφθορά των υψηλών στρωμάτων της κοινωνίας και την ασθμαίνουσα προσπάθεια για απόκτηση χρήματος. Δυστυχώς οι ίδιες ματαιότητες παραμένουν επίκαιρες παρόλες τις αλλαγές που επιβλήθηκαν στο μεσοδιάστημα από τη συγγραφή του έργου καθιστώντας το ακόμη επίκαιρο.
  Οι ηθοποιοί αρκετά καλοί, τα λίγα κομπιάσματα δεν εμπόδισαν την απόδοση των συναισθηματικών διακυμάνσεων των ηρώων ενώ ξεχώρισα την κυρία Λογαρά με την άψογη εκφραστικότητά της.
  Ευχαριστώ Θεατρομάνια!

  Νικήτας Μ.

 5. Η παράσταση σε βάζει να ξαναδείς τα όσα συμβαίνουν γύρω σου με μια νέα οπτική.
  Σε ξαναβάζει να δεις τα πράματα, τα γεγονότα, τα συναισθήματα, τις ιδεολογικές προσεγγίσεις σε δεύτερο και τρίτο επίπεδο. Μου γεννήθηκαν ερωτηματικά που πίστευα, ότι δεν υπήρχαν ή ότι τα είχα λυμένα.
  Εκπληκτικές οι ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς, ύφος ατμοσφαιρικό αλλά και σύγχρονο, ποιητικό αλλά και με ωμό ρεαλισμό ταυτόχρονα. Σπανίζουν τέτοιες παραστάσεις.

 6. Δεν περίμενα ένα τόσο δα μικρό θεατράκι να ανεβάζει τόσο αξιόλογες παραστάσεις. Το θεατράκι είναι ζεστό και οικογενειακό. Στην είσοδο θα βρείτε τα κείμενα των παραστάσεων. Τα στηρίγματα της κοινωνίας είναι ένα κοινωνικό έργο που μας βάζει να σκεφτούμε ποιά είναι τα πραγματικα στηρίγματα της κοινωνίας. Πιο επίκαιρο παρά ποτέ το έργο του Ιψεν. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

 7. Δεν περίμενσ ένα τόσο δα μικρό θεατράκι να αναιβάζει τόσο αξιόλογες παραστάσεις. Το θεατράκι είναι ζεστό και οικογενειακό. Στην είσοδο θα βρείτε τα κείμενα των παραστάσεων. Τα στηρίγματα της κοινωνίας είναι ένα κοινωνικό έργο που μας βάζει να σκεφτούμε ποιά είναι τα πραγματικα στηρίγματα της κοινωνίας. Πιο επίκαιρο παρά ποτέ το έργο του Ιψεν. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

 8. Εξαιρετική παράσταση, χαρακτηριστική της τεχνοτροπίας του Ίψεν που είναι η έντονη διάθεση να θίξει ευαίσθητα θέματα της εποχής του, όπως τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, το κόστος που συνεπάγεται η προσπάθεια διατήρησης του πλούτου και του κοινωνικού status, καθώς και ζητήματα ηθικής τάξης. Όλοι οι ηθοποιοί, απέδωσαν στο έπακρο το κείμενο που υπηρέτησαν. Ξεχωρίζω τον Χρήστο Αυλωνίτη στον ρόλο του Μπέρνικ, και της Αργυρώς Λογαρά στον ρόλο της Λόνα. Αξιοπρεπή σκηνικά και κοστούμια που συνάδουν με την εποχή και το έργο το οποίο τελειώνει με την ομολογία του Μπέρνικ ότι τα πνεύματα της Αλήθειας και της Ελευθερίας είναι τα πραγματικά στηρίγματα της κοινωνίας. Η Αλήθεια, εδώ αντιπροσωπεύει την ασυμβίβαστη αναγνώριση συμβάντων και την εγκατάλειψη της συνωμοτικής τακτικής. Ο Ίψεν προτρέπει σ’ αυτήν. Όμως έγραψε ολόκληρο έργο για να δείξει ότι πρέπει να το κάνει με δική του ευθύνη ο καθένας, και να είναι έτοιμος να υποστεί τις όποιες συνέπειες. Θεατρομάνια ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.

 9. Τα στηρίγματα της κοινωνίας του Ερρίκου Ίψεν. Ένα έργο απαιτητικό που με αποζημίωνε κάθε στιγμή. Με συνεπήρε απόλυτα. Εξαιρετικές ερμηνείες. Αισθανόμουν σαν να ήμουν μόνη μου και να παρακολουθούσα μια ταινία εποχής με άρτια υποκριτική από όλους τους ηθοποιούς, ιδιαίτερα κοστούμια και θαυμάσια σκηνοθεσία. Συνίσταται μόνο για απαιτητικούς θεατρόφιλους που δεν γνωρίζουν την ασεβή στάση απέναντι στους ηθοποιούς και στους θεατές α)ασχολούμαι με το κινητό και β)σχολιάζω με την παρέα μου.

 10. Πρωτίστως, δυστυχώς δε με κέρδισε ιδιαίτερα η σκηνοθεσία. Από τις ερμηνείες των ηθοποιών ξεχώρισα τον κύριο Αυλωνίτη λόγω της φυσικότητας του και την κυρία Τζερουνιάν. Οι υπόλοιπες ερμηνείες ήταν μέτριες. Το θεατράκι ωστόσο, όμορφο και ατμοσφαιρικό και τα κοστούμια υπέροχα! Το έργο του Ίψεν δε, επίκαιρο και με πολλά μηνύματα, πολύ καλή επιλογή! Ευχαριστώ πολύ τη Θεατρομάνια για την πρόσκληση!

 11. Παρακολούθησα σήμερα 19/02/2017 την παράσταση με αφορμή πρόσκληση από θεατρομανια! Το θέατρο μου δημιούργησε μια αρνητική εντύπωση για το τι πρόκειται να δω (αν και έχω μπει και σε χειρότερα....) ήταν σχετικά κρύος ο χώρος και άβολα τα καθίσματα. Ωστόσο η παράσταση ήταν πολύ καλή, αν και αρχικά δε με κέρδισε. Άκρως επίκαιρα μηνύματα και ένα όμορφο φινάλε από την πολύ εκφραστική σε όλη την παράσταση κ. Λογαρα!!

 12. Ο Ίψεν αναμενόμενα δυνατός και επιβλητικός,δραματικός και βαρύς αποδόθηκε πολύ καλά από την ομάδα ηθοποιών που έχω ξαναπαρακολουθήσει στο "Κουκλόσπιτο".Τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί παίζουν σε αυτόν το δύσκολο χώρο με την ψυχή τους.
  Τα κουστούμια και τα έπιπλα ταιριαστά στην παράσταση και στην εποχή.
  Όμως κρύο πολύ....υγρασία στον υπόγειο αυτό χώρο και άβολα καθίσματα βελτιωμένα μπορώ να πω από την προηγούμενη φορά που ήταν κάποια στενά παγκάκια.
  Με το καλό και σε νέες βελτιώσεις στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
  Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.

 13. Παρακολουθησα την παρασταση υστερα απο παραχωρηση της Νικης Χατζινα την κυριακη 12/2 . Πολυ ομορφη και προσεγμενη παρασταση κυριως γιατι αποτυπωνε απολυτα την εποχη της ( κουστουμια, εκφραση λογου) Οι ηθοποιοι απλοι χωρις υπερβολες στις ερμηνιες αλλα συναμα αληθινοι σου μετεφεραν τα συναισθηματα. Το εργο σχετικα βατο συγκριτικα με αλλα του Ιψεν αλλα με πολλα βαθυτερα νοηματα και θεμα που εκφραζει ακομα και την σημερινη εποχη κανοντας μας να αναρωτηθουμε για ακομα μια φορα για τις αξιες και τους θεσμους της οικογενειας και της κοινωνιας .

 14. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΨΕΝ. Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ ΙΨΕΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΘΡΑ "ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ" ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
  Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗ, ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ. Ο ΘΕΑΤΗΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ!
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ!!!

 15. Ευχαριστώ πολύ την ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για την ευκαιρία που μου έδωσε να απολαύσω αυτήν την εξαιρετική παράσταση.Ο χώρος,λόγω του υπογείου,αν εξαεριζόταν καλύτερα, θα ήταν πιο ευχάριστος..Το έργο πολύ δυνατό, μπορείς να δεις μέσα σε αυτό ολόκληρη τη σύγχρονη ελληνικη κοινωνία, να ξεχωρίσεις τη διαφθορά, το ψέμα, την αδικία, την υποκρισία και όλους αυτούς τους "σωτήρες" που η κοινωνία αποφασίζει να βαφτίσει «στηρίγματά» της!!!

 16. Πολύ καλό το έργο,περιεκτικά και μεστά νοήματα,διαχρονικά....Αν και το θεατράκι ήταν λίγο πιό προσεγμένο σαν χώρος,θα κέρδιζε πολύ σε θετική διάθεση ο θεατής...Ευχαριστώ Θεατρομανία για το όμορφο κυριακάτικο απόγευμα...

 17. Ύστερα απο παραχώρηση πρόσκλησης της κας Ποταμια Αρτεμις παρακολούθησα την παράσταση. Οι ερμηνείες και το θεμα που διαπραγματεύεται εξειρετικα! Μια παράσταση που θέτει έντονους προβληματισμούς στο κοινό!

 18. Πραγματικά πολύ καλή παράσταση που σε κάνει να κατανοήσεις πολλές καταστάσεις. Πολύ διαχρονικό έργο. Πραγματικά πολύ καλές ερμηνείες. Από τα πιο αξιόλογα έργα της Αθήνας φέτος. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.

 19. H Παράσταση ήταν εκπληκτική, η σκηνογραφία εξαιρετική, οι διάλογοι παραστατικοί.Οι ηθοποιοί ιδαίτερα εντυπωσιακοί στις ερμηνειες τους, αιχμαλώτιζαν το ενδιαφέρον σου από την πρώτη στιγμή,ερμηνεύντας ένα έργο απαιτητικό,με βαρύνουσες ιδέες και διαχρονικά μηνύματα που συναρπάζει ακόμα και σήμερα.Γιατί οι αξίες που διαμορφώνουν μία κοινωνία έχουν διαχρονική ισχύ και ο ίψεν είναι πάντα επίκαιρος.

 20. Η παράσταση ήταν πάρα πολύ ωραία και το περιεχόμενο του έργου διαχρονικό. Τα κοστούμια αναπαριστούσαν το ύφος της εποχής και οι εκφράσεις των ηθοποιών αξιόλογες. Πάρα πολύ καλή προσπάθεια. Ευχαριστώ Θεατρομάνια

 21. ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ, ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΗ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΚΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΑΛΛΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΝΕΕΙ ΕΝΑ ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΟ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΕΧΕΙ. ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΟΥΝ ΕΞΟΧΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ. ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΛΕΣ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ. ΙΣΩΣ ΜΟΥ ΕΛΕΙΨΕ ΛΙΓΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΟΜΩΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ.

 22. Το έργο του Ερρίκου 'Ιψεν είναι διαχρονικό και αυτή η ομάδα ηθοποιών μας μεταφέρει στην εποχή που διαδραματίζεται πειστικά. Το θέατρο αν και μικρό είναι φιλικό προς τον θεατή και έχει ρομαντική διάθεση θα τολμούσα να πω, απέχοντας από τα πολλά φώτα και τις μεγάλες μαρκίζες δίχως όμως να στερείται κάτι από αυτά. Η παράσταση μας άρεσε. Μεγάλη εντύπωση μας έκαναν δύο γεγονότα : 1. Οι ηθοποιοί στο τέλος του έργου δεν προκάλεσαν τους θεατές να χειροκροτήσουν 2-3 φορές μπαινοβγαίνοντας δήθεν στην σκηνή, απλά τους άφησαν να δείξουν εκείνοι πόσο τους άρεσε 2. μετά το τέλος της παράστασης οι ηθοποιοί περίμεναν στην έξοδο να ακούσουν εντυπώσεις, και να μας ευχαριστήσουν. Αυτά φανερώνουν ήθος, ευγένεια και επαγγελματισμό. Παρακολουθούμε πάρα πολλές παραστάσεις στη διάρκεια του χρόνου, αυτό μας έχει συμβεί άλλη μία φορά από τους Γεράσιμο Γεννατά, Φάνη Μουρατίδη και τον Κρατερό Κατσούλη. Συγχαρητήρια για την παράσταση. - Την πρόσκληση την έχω κερίσει από άλλο σάιτ, αλλά σαν νέο μέλος στη Θεατρομάνια ήθελα να γράψω για την παράσταση που είδα πιο πρόσφατα.

 23. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ! Ή ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ !! ΣΤΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ!! ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΗ ΓΙΑ " ΤΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ" ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/1 ΣΤΙΣ 18.30' .... ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΚΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.... ΣΤΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ,ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ 1877 ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΙΨΕΝ... ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΘΕΑΤΡΟΦΙΛΟΥΣ... ΤΩΡΑ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΔΩΡΑ ΤΖΕΡΟΥΝΙΑΝ ΩΣ ΚΥΡΙΑ ΜΠΕΡΝΙΚ!

  • Πολυ καλη παρασταση,δουλεμενη,δομημενη και ομορφη σκηνοθεσια. Απο τις ερμηνειες δε ξεχωρισα καποιον ηθοποιο,ολοι μου αρεσαν με εξαιρεση το Κο Αυλωνιτη που με εντυπωσιασε λιγο περισσοτερο λογω της φυσικοτητας και απλοτητας που απεδωσε το ρολο του. Ειναι μια παρασταση που αξιζει να δειτε. Ευχαριστω τη θεατρομανια για τη Προσκληση.

 24. Ευχαριστώ για τη πρόσκληση. Ωραία σκηνικά, πολύ καλη εμφάνιση απο ορισμένους ηθοποιούς ( ιδιαίτερα η κα Μανδηλαρά) ενω κάποιοι ηταν τελείως αδιάφοροι. Εμένα το θέατρο πάντως περισσότερο μου έκανε για αποθήκη, παρα για χώρο που πηγαίνεις να απολαύσεις μια παρασταση.

 25. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, ωστόσο δεν παρακολουθήσαμε δυστυχώς την παράσταση επειδή η Πατησιών ήταν κλειστή λόγω επεισοδίων (και η κυκλοφορία πολύ άσχημη σε όλο το κέντρο) και δεν καταφέραμε να φτάσουμε εγκαίρως.

 26. Εξαιρετική παράσταση!! Προσεγμένο το κείμενο και πολύ όμορφη η σκηνοθεσία!!! Ωραίες οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών. Ωστόσο, ξεχωρίζει η ερμηνεία του κυρίου Αυλωνίτη, που αποδίδει το ρόλο του με τρομερή φυσικότητα!!! Μπράβο!!

 27. Πολύ ωραία παράσταση! Εξαιρετική σκηνοθεσία και οι ηθοποιοί πολύ καλοί. Ξεχώρισε ο πρωταγωνιστής που έμοιαζε σαν να το ζούσε!
  Είναι μια παράσταση που περιλαμβάνει αρκετούς κοινωνικούς προβληματισμούς. Αξίζει να την δεις γιατί σε ταξιδεύει και τη θυμάσαι για μέρες.

 28. Ευχαριστώ για την πρόσκληση μιας και μου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσω μια αρκετά ενδιαφέρουσα παράσταση. Στο ίδιο μοτίβο με την παράσταση "Η Αγριόπαπια" που είχα παρακολουθήσει πέρσι στο ίδιο θέατρο, πρόκειται για έργα με έντονους κοινωνικούς προβληματισμούς.
  Αξίζει να το παρακολουθήσετε, σε ένα μικρό, αγαπησιάρικο θέατρο.
  Το μόνο αρνητικό ήταν οι ερμηνείες 2 ηθοποιών που "τράβηξαν" λίγο προς τα κάτω το γενικότερο πολύ καλό σύνολο.

 29. Τα θεατρικά έργα του Ε. Ίψεν είναι διαχρονικά, με ηθικούς και κοινωνικούς προβληματισμούς. Το θέατρο ΕΚΑΤΗ τη θεατρική περίοδο 2016-2017 ανεβάζει δύο έργα του: "Τα στηρίγματα της κοινωνίας" και "Κουκλόσπιτο (Νόρα)". Εξαιρετικές ερμηνείες από τους ηθοποιούς, πολύ καλή σκηνοθεσία, ωραία σκηνικά και κοστούμια, μικρό και ατμοσφαιρικό θεατράκι - έκπληξη, που συντελεί στην αμεσότητα της επικοινωνίας του θεατή με τούς ηθοποιούς, δυνατά θεατρικά κείμενα που συγκλονίζουν τους θεατές, ωραίο πρόγραμμα των παραστάσεων με φωτογραφίες και το κείμενο. Οι παραστάσεις κατάφεραν να αποδώσουν την ατμόσφαιρα της εποχής τους με τον καλύτερο τρόπο. Χαίρομαι πολύ που μπόρεσα να τις παρακολουθήσω! Συγχαρητήρια στους συντελεστές των παραστάσεων! Να είστε όλοι καλά, καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, καλή συνέχεια!

 30. Αξιόλογη παράσταση,με καλες ερμηνίες,καποιες ιδιαίτερα καλές!!Συγκινητικη η προσπάθεια των ηθοποιων να παίζουν σε ένα σχεδόν άδειο θέατρο τουλάχιστον τήν ημέρα πού πήγα εγώ.Τούς αξίζουν πολλά μπράβο γι αυτό!μακάρι ο κόσμος νά τιμήσει περισσότερο τά μικρά αυτά θεατρα,όπου κρύβονται διαμάντια ασχετα απο τό γούστο τού καθενός ως πρός τά έργα που ανεβάζονται!!

 31. Ένα έργο που γράφτηκε από τον Ίψεν το 1877 φαίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ, θέτοντάς μας έντονους προβληματισμούς.
  Πολύ καλή παράσταση και πολύ καλή προσπάθεια από την πλειονότητα των ηθοποιών, ωστόσο υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
  Ο πρωταγωνιστής μάλλον δεν ήταν σε πολύ καλή βραδιά, ενώ σε κάποια σημεία του ρόλου του θα μπορούσε να θυμίζει Μάνο Κατράκη στο «Ορατότης Μηδέν».

 32. Από τα κορυφαία έργα του Ibsen με το όποιο εισήγαγε το κοινωνικό θέατρο στην παγκόσμια δραματουργία.Αποτελεί ένα δριμύ κατηγορώ στην τότε αστική κοινωνία κατακρίνοντας την υποκρισία,τον φόβο για την αλήθεια,τις προλήψεις και την επιφανειακότητα του φαίνεσθαι.Σε ορισμένα σημεία μεταξύ των πράξεων χανόταν η συνοχή της παράστασης.Τα σκηνικά απέδιδαν πολύ καλά την ατμόσφαία του έργου.Σε γενικές γραμμές μια καλή προσπάθεια απόδοσης ενός δύσκολου έργου αλλά κάποιες ατέλειες ήταν αρκετά εμφανείς(οι ηθοποιοί άθελα τους σκουντουφλούσαν στα έπιπλα λόγω του κακού φωτισμού κατά την εναλλάγη των πράξεων).

 33. Εξαιρετική Παράσταση. Την προτείνω σε όλους τους θεατρόφιλους. Πολύ καλή ατμόσφαιρα...σε ένα πολύ "φευγάτο"..... μικρό θέατρο. Όλες οι ερμηνείες πολύ καλές . Ο Μπέρνικ - Β. Αυλωνίτης πολύ καλός σε ένα δυσκολο ρόλο . Θα ήθελα όμως περισσότερο κυνισμό σε ορισμένες σκηνές στην αρχή του έργου. Η φεμινίστρια -Λογαρά πολύ καλή, με τις εξάρσεις της και τον απαραίτητο δυναμισμό ! Μεγάλη εντυπωση μου έκανε η κα Μπέρνικ -Δ. Τζερουνιάν η οποία έχει εξαιρετική θεατρικότητα , "καθαρότατο" λόγο και ποιότητα που πραγματικά ξεχωρίζει. Σκηνοθετικά χωρίς εξάρσεις και υπερβολές, δίνεται πολύ όμορφα η ατμόσφαιρα της εποχής και του Ιψεν και μάλιστα..... από τα πιο δύσκολα έργα του.

 34. πολυ καλη παρασταση προσεγμενη με πολυ καλους ηθοποιους ξεχωριζωντας τον χρηστο αυλωνιτη τον βασιλειο ξυδακη κ την αργυρω λογαρα 3 δυνατη ρολοι που ξεχωριζουν αν κ ολοι οι ηθοποιοι ειναι ανταξιοι των ρολων τους ο καρστεν ειναι ιδανικο παραδειγμα για τα πραγματικα στηριγματα της κοινωνιας η λονα κοφτερη κ δυνατη εκει που χρειαζεται για να ξυπναει τα πνευματα κ υπεροχα χαρισματικος ο βασιλης ξυδακης πολι δυνατος κ ειρονικος απεναντι στον καρστεν για να του υποδειξη τη εκανε ερμεινια πολυ καλη απο εναν ηθοποιο που δε σταθηκε μονο στην φωτογενειατου κ στην ωραια του παρουσια αλλα προχωρησε πολυ περισσοτερο εξεπλαγην γιατι τον ειχα δει σε μια επισησς πολυ καλη παρασταση στο καταφαντασιαν ασθενη του μολιερου σε ρολο χαζου που πραγματι ειταν υπεροχος αποδεικνεεται λοιπον πως οι καλοι ηθοποιοι παιζουν τα παντα η μπετη σιντηριτικη κ στιφνη οσο πρεπει κ μπραβο η ντινα πολι ατομιστρια καταλαβενοντας τη σημενει να αγαπας εστω κ αν δεν ειναι αργα μεσα απο της συμπεριφορες της η μαρθα πολυ γλυκια κ πληγωμενη κ πικραμενη κ ο παστορας κοινικος κ στιφνος γενικος μια καλη παρασταση που αποδεικνηει πως τα μικρα θεατρα ειναι πιο δυνατα απο τα μεγαλα παντα τετοια κ λουρμπα μπραβο σας

 35. Αχ αυτά τα θεατράκια της γειτονιάς ανεβάζουν πολλές φορές παραστάσεις "διαμάντια". Μια τέτοια ήταν και τα Στηρίγματα της κοινωνίας. Ερμηνείες ,φωτισμός ,σκηνοθεσία όλα αξίζουν συγχαρητήρια. Ευχαριστώ πολύ Θεατρομανία.

 36. Παρακολούθησα την παράσταση το Σάββατο 12/11. Πρώτη φορά πήγα στο συγκεκριμένο θέατρο. Μου άρεσε ο χώρος του θεάτρου και τα σκηνικά. Βρήκα συμπαθητικές τις ερμηνείες των ηθοποιών, αν και σε αρκετά σημεία φαίνονταν "μη" φυσικοί, χαλώντας τον ειρμό και τη γραφή του Ίψεν. Ευχαριστώ τη Θεατρομάνια για τη μονή πρόσκληση!

 37. Η πρώτη φετινή επίσκεψή μου στο θέατρο Εκάτη, ύστερα από την περσινή 'Αγριόπαπια', μου άφησε θετικές εντυπώσεις. Αφού αρχικά χάθηκα για λίγη ώρα στον λαβύρινθο της Κυψέλης, τελικά κατάφερα να φτάσω στο θέατρο λίγα λεπτά μετά τις 7. Ευτυχώς στην είσοδο συνάντησα την πάντα φιλική Β. Λουρμπά που με καθησύχασε ότι η παράσταση δεν είχε ξεκινήσει ακόμα. Αφού προμηθεύτηκα βιαστικά το κείμενο του έργου (διατίθεται στην είσοδο, όπως και άλλων παραστάσεων που έχουν ανέβει στο συγκεκριμένο χώρο) κάθισα στη θέση μου περιμένοντας να σβήσουν τα φώτα. Τα σκηνικά ήταν εύστοχα με το πνεύμα της παράστασης και οι ερμηνείες απέδωσαν ικανοποιητικά το κείμενο του Ίψεν. Θεωρώ πως πρόκειται για έργο που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινου καθώς πραγματεύεται διαχρονικά ζητήματα και περιλαμβάνει τις αναγκαίες ανατροπές κατά την εξέλιξή του. Ευχαριστώ τη θεατρομάνια για τη διπλή πρόσκληση.

 38. Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Το έργο μου άρεσε πολύ και οι ηθοποιοί το απέδωσαν στην πλειοψηφία τους πολύ καλά. Έπαιζαν φυσικά, χωρίς στήσιμο. Περισσότερο μου άρεσε ο κος Μπέρνικ και η Λόνα. Το θέατρο μικρό αλλά ζεστό. Ξεκινήστε νωρίς για να βρείτε παρκινγκ.

 39. Δυνατό κείμενο, που θίγει πολλά ζητήματα μέσα από μία ιστορία. Εξαιρετικές ερμηνίες από ορισμένους ηθοποιούς, δυστυχώς όχι το ίδιο και από τους υπόλοιπους... Σκηνοθεσία επαρκής αλλά χωρίς ιδιαίτερη έμπνευση. Ξεχωριστό θέατρο, σαν να είναι ολόκληρο βγαλμένο από την εποχή που σε βοηθάει να μπεις μέσα στο κλίμα. Ευχαριστούμε θεατρομανία.

 40. Δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα. Οι ερμηνείες των περισσοτέρων ηθοποιών ερασιτεχνικές έως αδιάφορες αν και ήταν φανερή η προσπάθεια και η προετοιμασία που έγινε, βέβαια το εγχείρημα ήταν ούτως ή άλλως δύσκολο δεδομένης της δυσκολίας των ιψενικών έργων, θεωρώ όμως ότι το συγκεκριμένο έργο θα μπορούσε να αποδοθεί καλύτερα. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τη ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για την πρόσκληση.

 41. Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τη ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για την πρόσκληση,όσον αφορά το θεατρικό έργο, δυστυχώς δεν με ικανοποίησε,ενώ το κείμενό του Ιψεν εχει δυναμική νομιζω δεν αποδοθηκε επαρκώς από τον θίασο (κάποιες στιγμές ενιωθα ότι παρακολουθώ ερασιτεχνική παράσταση)οφείλω βεβαια να πω ότι οι ηθοποιοί κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες να σταθούν στο δυσκολο εγχείρημα που ανέλαβαν αλλά δεν το κατάφεραν όλοι στον ιδιο βαθμό.Κατά τα λοιπά δεν μπορώ να μη σχολιάσω ως απαραδεκτό το γεγονός ότι ενώ από το θεατρό εμφανίζουν ως ωρα ενάρξεως τις 21:00 και εγώ όπως και οι περισσοτεροι θεατές προσήλθαμε νωρίτερα(20:45 εγώ) η πόρτα του θεατρου ήταν κλειστεί μέχρι τις 21:00 όπου τελειωσε η προηγούμενη παράσταση και περιμέναμε να βγουν όλοι οι θεατες της και μετα μπορεσαμε να μπουμε (από τις 21:10 αρχίσαμε να μπαίνουμε, εννοείται ότι μεχρι να μπουμε στο θεατρο περιμέναμε στο πεζοδρόμιο) καθώς στο θέατρο δεν υπάρχει φουαγιέ και ο ενιαίος χωρος εισόδου- εξόδου είναι υπερβολικά μικρός (δεν μπορεί να μπει καποιος την ωρα που βγαινει καποιος άλλος).Αλλο αρνητικό είναι ότι παρολη τη μεγαλη τη μεγαλη διαρκεια του θεατρικού εργου δεν εγινε διάλλειμα και με δεδομένο ότι ο χώρος ηταν υπερβολικά στενός δεν ήταν ευκολο καποιος να φυγει πριν τελειωσει η παρασταση).

 42. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. ΩΡΑΙΑ ΣΚΗΝΙΚΑ,ΩΡΑΙΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ..ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ! 🙂

 43. Λυπάμαι που το στέλνω τελευταία στιγμή, αλλα παραχωρώ την πρόσληση στο πρώτο που θα τη ζητήσει λόγω τρακαρίσματος πρίν από λίγο, δεν μπορώ να προσέλθω σήμερα΄. Ευχαριστώ πολύ τη Θετρομάνια, για την πρόσκληση.

 44. Έχω κερδίσει 1 μονή πρόσκληση για ''Τα στηρίγματα της κοινωνίας'' την ημέρα Κυριακή 06/11/2016 και ώρα 19:00 στο Θέατρο Εκάτη.Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παρακολουθήσω την παράσταση και γι' αυτό το λόγο παραχωρώ την πρόσκληση σε όποιον ενδιαφέρεται.

 45. Το έργο ήταν πολύ ωραίο, οι ερμηνείες πολύ καλές, ιδιαίτερα της Λόνα και του προξένου, ενώ η ερμηνεία του Γιόχαν είχε περισσότερο δυναμισμό. Γενικά όλοι οι ηθοποιοί ήταν καλοί και είχαν αυτοπεποίθηση. Παρακολούθησα την παράσταση με παραχώρηση πρόσκλησης από την Βασιλική Πετρίδου.

 46. Παρακολούθησα την παράσταση με παραχώρηση πρόσκλησης από το μέλος Μαρία Κωστοπούλου, την οποία και ευχαριστώ. Το θέατρο έχει καλύτερο χώρο από πέρσι, ειδικά όσον αφορά τα καθίσματα. Το έργο είναι πολύ ενδιαφέρον και θίγει έντονα την κοινωνική υποκρισία, και μάλιστα απ' όσο ξέρω είναι το μόνο έργο του Ίψεν όπου το τέλος δεν είναι τραγικό. Οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν από καλές έως πολύ καλές. Αξίζει να δει κανείς αυτό το έργο! Ευχαριστούμε Θεατρομάνια!

 47. ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΗΛΩΝΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ , ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. <>.

 48. Κατ αρχην ΠΡΟΣΟΧΗ η προσκληση ειναι μονή. Το λέω και για άλλους που δε θα το προσέξουν αρχικά, όπως κι εμείς, μιας και αυτό το θέατρο πρώτη φορά κάνει κάτι τέτοιο...
  Χωροταξικά έγινε η αυτονόητη αλλαγη φέτος, ώστε να μην σκοντάφτεις πάνω στα σκηνικά πηγαίνοντας στη θέση σου (έγιναν και πιό άνετες - ανθρώπινες). Η φετινή παράσταση αξιοπρεπής αλλά άνευρη. σε καμία περιπτωση στο ύψος των περυσινών (αγριόπαπια, κουκλόσπιτο).
  Πάντως θετικό πρόσιμο.
  ευχαριστούμε θεατρομάνια

 49. Εχω κερδίσει μια διπλή πρόσκληση για αύριο, Κυριακή 23 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 , για την παράσταση "Τα στηρίγματα της κοινωνίας" (θέατρο Εκάτη). Για λόγους ανωτέρας βίας δεν θα μπορέσω να την παρακολουθήσω γι' αυτό και την παραχωρώ στον 1ο που θα ενδιαφερθεί.

 50. Το έργο ηταν εξαιρετικο.
  Ξεχωρισαν σε ερμηνεία ο ρολος της Λόνα και των λοιπων γυναικων δειχνοντας την αντιθεση των αντιληψεων περι της κοινωνικης θεσης της γυναικας.
  Το ηθικο διδαγμα που πηρα είναι οτι ό,τι λαμπει δεν ειναι χρυσός.
  Πολύ ωραιο και το σκηνικό. Ατμοσφαιρικό και συνάμα λιτό.
  Ευχαριστώ πολύ που μου δώσατε την ευκαιρία να το παρακολουθήσω.

 51. Εξαιρετική παράσταση απο ενα μικρο θεατράκι! Ολοι οι ηθοποιοί αποδίδουν πολυ καλά και αρτια τους ρόλους τους! Διαχρονικό έργο που μας προβληματίζει βαθιά για την κοινωνια μας! Αξιζει να την παρακολουθήσει κάποιος!

 52. ωραιο εργο,μικρο θεατρακι οποτε σε καθηλωνε και το παρακολουθουσες ασταματητα νομιζω ειχε αποτομο τελος!Απο το εργο μου αρεσε πολυ η Λονα,ο Μπερνικ και η Ντινα!!!! Ολοι τους ηταν εξαιρετικη ομαδα νομιζω θα ηταν και για τους ιδιους τους ηθοποιους πιο βολικο ενα πιο μεγαλο θεατρο αλλα δεν επηρεασε καθολου οσον αφορα το αποτελεσμα

 53. Πολύ καλή παράσταση!Ατμοσφαιρικό έργο.Ξεχωρίζουν οι ερμηνείες των προταγωνιστικών ρόλων.Μου έκανε εντύπωση ο κος Μπέρνικ ..Αυλωνίτης Β..σε ένα απαιτητικό ρόλο που καταφέρνει εξαίσια να τον αποδώσει..με απλότητα, τις ωραίες εξάρσεις...και η φεμινιστρια της εποχής Λόνα Α.Λογαρα η οπία αποδίδει την παρουσία της καταλητική.Είναι πολύ καλή.Μου άρεσε όμως πάρα πολύ και η γυναίκα του Μπέρνικ Μπέττυ..Δ.Τζερουνιάν η οποία πρόκειται για πολύ μεγάλο ταλέντο...ψάχνοντας μάλιστα για αυτή είδα ότι...το εθνικό θέατρο...έχει βγάλει αστέρια...Η ατμόσφαιρα του έργου καθηλώνει.Εντυπωσιαστικα με τη γραφικοτητα του μικρού θέατρου...Ας μη βάραγε όμως έτσι το κουδούνι της έναρξης που με ...κοψοχόλιαζε!

  • Τα στηρίγματα της κοινωνίας του Ερρίκου Ίψεν. Ένα έργο απαιτητικό που με αποζημίωνε κάθε στιγμή. Με συνεπήρε απόλυτα. Εξαιρετικές ερμηνείες. Αισθανόμουν σαν να ήμουν μόνη μου και να παρακολουθούσα μια ταινία εποχής με άρτια υποκριτική από όλους τους ηθοποιούς, ιδιαίτερα κοστούμια και θαυμάσια σκηνοθεσία. Συνίσταται μόνο για απαιτητικούς θεατρόφιλους που δεν γνωρίζουν την ασεβή στάση απέναντι στους ηθοποιούς και στους θεατές α)ασχολούμαι με το κινητό και β)σχολιάζω με την παρέα μου.