Terror

Αρχείο Παίχτηκε από 05/02/2024 έως 23/04/2024
στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου
Μετάφραση: Ευαγγελία A.Νάνου
Διασκευή: Μιρέλλα Παπαοικονόμου
Σκηνοθέτης: Γιώργος Οικονόμου
Σκηνογραφία: Χριστίνα Ντεκούλη
Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Ερμηνεύουν: Πρόεδρος: Νίκος Ορφανός
Εισαγγελέας: Μαριάννα Πολυχρονίδη
Κατηγορούμενος: Γιώργος Σπάνιας
Συνήγορος: Γιάννης Στεφόπουλος
Μάρτυρας κατηγορίας: Φιόνα Γεωργιάδη
Μάρτυρας υπεράσπισης: Αντώνης Αντωνάκος

Περιγραφή

Ένα δυνατό δικαστικό θρίλερ με τους θεατές στον ρόλο των ενόρκων.
Μία πτήση. Μία έκρηξη. Μία δίκη.

Περισσότερα

TERROR. Το συγκλονιστικό έργο του Γερμανού συγγραφέα Φέρντιναντ φον Σίραχ. έχοντας γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε εβδομήντα και πλέον σκηνές στην Ευρώπη και την Αμερική, παρουσιάζεται για τρίτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου, μετάφραση Ευαγγελίας A. Νάνου και διασκευή Μιρέλλας Παπαοικονόμου, με έναν εξαιρετικό θίασο πρωταγωνιστών: Νίκος Ορφανός, Γιάννης Στεφόπουλος, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Φιόνα Γεωργιάδη, Γιώργος Σπάνιας, Αντώνης Αντωνάκος.

Στις 26 Μαΐου και λίγο μετά τις οχτώ το απόγευμα, ένα αεροπλάνο της Lufthansa ταξιδεύει από το Βερολίνο προς στο Μόναχο με 164 επιβάτες, υπό καθεστώς ομηρίας. Η διαταγή του τρομοκράτη προς τον πιλότο είναι να το ρίξει στο γήπεδο Allianz Arena του Μονάχου, κατά τη διάρκεια του αγώνα Γερμανίας - Αγγλίας, τον οποίο παρακολουθούν 70.000 φίλαθλοι. Η Γερμανική κυβέρνηση ενημερώνεται άμεσα και δύο μαχητικά αεροσκάφη απογειώνονται . Παρακολουθούν την κατάσταση από απόσταση αναπνοής περιμένοντας οδηγίες. Ο νόμος απαγορεύει ρητά στους πιλότους των μαχητικών να καταρρίψουν το πολίτικό αεροσκάφος. Δεν σκοτώνεις αθώους για να προστατέψεις άλλους αθώους. Παραβαίνοντας τις διαταγές όμως ο σμηναγός Λαρς Κοχ το καταρρίπτει για να προστατέψει τους φιλάθλους του γηπέδου . Επικαλείται την αριθμητική διαφορά.

Το έργο Terror είναι ένα δικαστικό δράμα όπου οι θεατές ως ένορκοι καλούνται να κρίνουν, να αθωώσουν ή να καταδικάσουν τον Λαρς Κοχ γι. Αυτή του την πράξη που είχε ως αποτέλεσμα τον βίαιο θάνατο 160 ανθρώπων.

Sound desing : Γιώργος Οικονόμου-Βασίλης Κορρές

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Αντωνάκος

Φωτογραφίες: Νεκτάριος Κουρής

Visual identity: Saint of Athens

Παραγωγή: ART AND ETHER ΜΙΚΕ

Φωτογραφίες

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. To δικαστικό θρίλερ TERROR είναι μια εξαιρετική παράσταση, με υπέροχους συντελεστές. ΤΟ σκηνικό λιτό, τόσο όσο για να εστιάσει ο θεατής στο θέμα. Συγκινητικές στιγμές από το πραγματικό συμβάν. Η στιγμή της ψηφοφορίας ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, αλλά θεωρώ ότι η απόδοση δικαιοσύνης είναι το πρώτιστο αγαθό για κάθε άνθρωπο. Ευχαριστώ Θεατρομανία για τη δυνατότητα να παρακολουθήσω μια δυνατή για μένα παράσταση.

  2. Μια προσεγμένη παράσταση που σε μεταφέρει εξαρχής στην αίθουσα του Δικαστηρίου, για να παρακολουθήσεις ένα δικαστικό θρίλερ με ηθικά διλήμματα. Οι ηθοποιοί έπαιζαν καλά, με την ηθοποιό που υποδυόταν την εισαγγελέα να ξεχωρίζει. Προσωπικά θα ήθελα λίγο περισσότερο συναίσθημα ώστε να αντισταθμίσει τον ξύλινο λόγο που χρησιμοποιείται σε μια δικαστική αίθουσα. Ευχαριστώ για την πρόσκληση, Θεατρομάνια.

  3. Ενά δικαστικό θρίλερ, πολύ σωστά δομημένο. Οι ερμηνείες εξαιρετικές . Τα γεγονότα να εξελισσονται μπροστα στους θεατές και δημιουργούν εικόνες και συναισθήματα και η απόφαση ως ένορκος αλλάζει κάθε δευτερόλεπτο.
    Ευχαριστούμε Θεατρομάνια

  4. Δυνατή παράσταση, προσεκτικά σκηνοθετημένη,
    με σενάριο κλιμακούμενο και ισορροπημένο. Ουσιαστικά, βάζει το θεατή σε σκέψεις και υποθέσεις. Δίνεται η ατμόσφαιρα δικαστηρίου στο θεατή και η δυνατότητα της ετυμηγορίας μέσα από τα γεγονότα που παρατίθενται, χωρίς να νιώσει ενοχές για τη λήψη της απόφασης του. Εξαιρετική η Μαριάννα Πολυχρονίδη στο ρόλο της Εισαγγελέως, με δυναμισμό, δίνοντας κύρος στο ρόλο που της έχει ανατεθεί. Πολυ καλός και ο Γιώργος Σπανιάς, ως πιλότος, χωρίς ανθρώπινα στοιχεία στο χαρακτήρα του, ψυχρός, ξύλινος, και μονοδιάστατος, ίσως για να "βοηθήσει" σε ένα αμφίρροπο αποτέλεσμα στην ετυμηγορία

  5. Καταπληκτική παράσταση ! Δεν είχα δει ποτε δικαστικό θρίλερ σε διχάζει για τόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη ζωή κάτω από δύσκολες συνθήκες καταπληκτική δεν έχω λόγια θεωρώ ότι θα την σκέφτομαι αρκετό καιρό είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να την δω !