Θα γίνω η Μήδεια - κανείς δεν μαρτυρεί για τον μάρτυρα

Αρχείο Παίχτηκε από 22/05/2022 έως 24/05/2022
στο Άβατον
Διάρκεια: 70’
Σύλληψη: Σταύρος Μόσχης
Κείμενο: Βασισμένο στη Μήδεια του Ευριπίδη
Δραματουργία: Αναστασία Μπάρκα - Σταύρος Μόσχης
Σκηνοθέτης: Αναστασία Μπάρκα
Σκηνογραφία: Ζενεβιέβ Αθανασοπούλου - Θεοδώρα Σαρρή
Κοστούμια: Ζενεβιέβ Αθανασοπούλου - Θεοδώρα Σαρρή
Φωτισμοί: Αναστασία Μπάρκα
Μουσική: Γιώργος Μαγαλιός
Ερμηνεύουν: Σταύρος Μόσχης

Περιγραφή

Μετά από μία σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 2022, η Ομάδα Θεάτρου Exitus έρχεται, τώρα, στην Αθήνα και στο θέατρο Άβατον, για τρεις παραστάσεις, στις 22, 23 και 24 Μαΐου 2022.

Περισσότερα

«Εγώ κοίταζα μόνο. Κι από τότε έμεινα για πάντα να κοιτάζω»

Ένα πρόσωπο επί σκηνής. Σα να αφέθηκε τυχαία εκεί. Σα να πρόκειται να φύγει. Ένας άνθρωπος που «είδε» την τραγωδία να συμβαίνει. Ο Αγγελιαφόρος του μύθου, έρχεται τώρα να αφηγηθεί αυτήν την τραγωδία μπροστά στα μάτια άλλων ανθρώπων, κι αυτό που τον ωθεί να ξεκινήσει την αφήγησή του, είναι τα βλέμματα των άλλων. Στηρίζεται στη μνήμη του και ακολουθεί τη γνώμη του. Μπαίνει μέσα στα συμβάντα και τα πρόσωπα. Γίνεται, ο ίδιος, τα συμβάντα και τα πρόσωπα. Προσπαθεί, τότε, να τα εξηγήσει: τον Έρωτα και την βάρβαρη καταγωγή του, τη θέση μιας θηλυκότητας μέσα σε έναν κόσμο ανδρών, την πραγματικότητα της εκδίκησης ή μιας απελευθέρωσης. Κυρίως, όμως, ένα από όλα αυτά: τη Μήδεια. Ο μόνος τρόπος να την κατανοήσει είναι να γίνει εκείνη. Να γίνει η Μήδεια. Κι όταν όλα, στο τέλος, μεταβληθούν, ένα ερώτημα αιωρείται: Ως πότε θα αρκεί η σιωπή;

Η παράσταση «Θα γίνω η Μήδεια - κανείς δεν μαρτυρεί για τον μάρτυρα» είναι η πρώτη παραγωγή της Exitus Ομάδας Θεάτρου, μιας νέας ομάδας που δημιουργήθηκε από ηθοποιούς του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ σε μία εποχή «Εξόδου» από την πανδημία. Η Ομάδα αποτελείται από τους Σταύρο Μόσχη, Χρύσα Γούτου, Φανή Καλογήρου-Βαλτή, και Αμαλία Διακάκη.

Φωτογραφίες: Χρύσα Γούτου

Trailer: Ανθούλα Αηδώνη

Σχεδιασμός αφίσας: Άγγελος Ελεύθερας

Σχεδιασμός προγράμματος - Σκίτσα: Ζενεβιέβ Αθανασοπούλου

Παραγωγή: Exitus Ομάδα Θεάτρου

Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

*Το κείμενο της παράστασης είναι βασισμένο στην τραγωδία του Ευριπίδη, Μήδεια, σε μετάφραση Γ. Χειμωνά, κατόπιν ευγενικής παραχώρησής της από τον Θ. Χειμωνά.

 

Περισσότερα:

www.facebook.com/exitustheatregroup/

www.instagram.com/exitus_theatregroup/

https://www.facebook.com/events/1062915934569461/1062915937902794/?active_tab=about

Φωτογραφίες

Βίντεο