2990

Θα βγω από τ’ αυγό

Αρχείο Παίχτηκε από 04/05/2019 έως 25/05/2019
στο Άβατον

4ος χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 45'
σύλληψη: Ομάδα Anumati (Ιδρυτικά μέλη: Σάρα Τοσκάνο, Ειρήνη Αμπουμόγλι, Δάφνη Φαραζή, Νάντια Δαλκυριάδου)
Κείμενο: Εμπνευσμένο από το παραμύθι «Ο Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι» της Μαρίνας Πλεμμένου
Σκηνοθέτης: Ομάδα Anomati
Σκηνογραφία: Χριστίνα Κωστέα
Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα
Μουσική: Δάφνη Φαραζή
Μουσική σύνθεση: Δάφνη Φαραζή
Ερμηνεύουν: Νάντια Δαλκυριάδου, Μαίρη Ξένου, Βασιλική Κούλη

Περιγραφή

Τα πρώτα μωρά που την παρακολούθησαν είναι πλέον ολόκληρα παιδάκια. Περπατούν, μιλούν και τρέχουν. Στο μεταξύ, άλλα μωρά ήρθαν σ’ αυτό τον κόσμο και οι συντελεστές του «Θα Βγω απ’ το Αυγό» είναι έτοιμοι να τα υποδεχθούν στο πορτοκαλί χαλί και τις αφράτες μαξιλάρες που θα στηθούν για τέταρτη (!) χρονιά στη σκηνή του θεάτρου Άβατον.

Περισσότερα

Αποκλειστικά για βρέφη

Σ’ αυτή την παράσταση, οι θεατές θηλάζουν, ίσως δεν έχουν πει καν την πρώτη τους λέξη, μπορεί ακόμη καλά καλά να μην έχουν σταθεί στα πόδια τους. Ξέρουν όμως να ακούν, να πιάνουν, να αισθάνονται, να εκδηλώνουν τη χαρά και τη δυσαρέσκεια τους χωρίς δεύτερες σκέψεις… Είναι το πιο απαιτητικό κοινό του κόσμου όλου. Όμως αξίζει να δώσεις τα πάντα για να τους ικανοποιήσεις!
Αυτό σκοπεύουν να κάνουν για τέταρτη χρονιά οι συντελεστές του «Θα Βγω απ’ το Αυγό»-κάποιοι παλιοί και άλλοι ολοκαίνουριοι, μέσα από την ειδικά σχεδιασμένη για μωρά 4 έως και 18 μηνών παράσταση.

Οι μικροί-οι πολύ μικροί-θεατές θα ταξιδέψουν σ’ έναν κόσμο παραμυθένιο, με την πολύτιμη βοήθεια του Λευτέρη, του νεογέννητου περιστεριού που κάνει τα πρώτα του φτερουγίσματα εξερεύνησης, αναζητώντας την ευτυχία και την αγάπη.
Η παράσταση είναι 45’, στη διάρκεια των οποίων βρέφη και γονείς μοιράζονται μια μοναδική διαδραστική εμπειρία. Οι άρτια εκπαιδευμένοι περφόρμερ δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον για τα μωρά. Επιστρατεύουν στοχευμένα οπτικά ερεθίσματα, σχήματα, ήχους, μουσική, χρώματα και φυσικά την κίνηση, ώστε να διασκεδάσουν τους μικρούς θεατές, αλλά και να ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις τους.

Να αυξήσουν την παρατηρητικότητά τους, να διεγείρουν την φαντασία τους, να τα βοηθήσουν να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον, με το καινούριο τους «σπίτι» που είναι απείρως μαγικότερο και σίγουρα πιο σύνθετο από τη ζεστή, οικεία κοιλιά της μαμάς τους.

Φωτογραφίες-Αφίσα: Νίκος Καρανικόλας

Τη σεζόν 201-18 η διανομή ήταν: Νάντια Δαλκυριάδου, Ειρήνη-Σαλάμ Αμπουμόγλι , Σάρα Τοσκάνο

Φωτογραφίες

Βίντεο

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Από την Άσπα Τόρνου

  Η βρεφική παράσταση «Θα βγω από τ’ Αυγό» παίζεται στην φιλική σκηνή του θεάτρου Άβατον και εμείς βρεθήκαμε εκεί, ένα ηλιόλουστο φθινοπωρινό πρωινό του Σαββάτου, για να την απολαύσουμε!

  Πρόκειται για την πρώτη θεατρική παράσταση που απευθύνεται σε μωρά από 4 έως και 18 μηνών. Βασισμένη στο παραμύθι «Ο Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι» της Μαρίνας Πλεμμένου, τα παιδάκια μας θα ταξιδέψουν σε έναν κόσμο παραμυθένιο, με την πολύτιμη βοήθεια του Λευτέρη, ενός νεογέννητου περιστεριού που κάνει τα πρώτα του φτερουγίσματα εξερεύνησης. Μια παράσταση με τα κατάλληλα ερεθίσματα για τις ηλικίες αυτές.

  Η διαδικασία είναι απλή. Οι μαμάδες ή ακόμα και οι μπαμπάδες, παίρνουν αγκαλιά τα μωράκια ή από το χεράκι τα πιο μεγάλα παιδάκια και κατευθύνονται προς τη σκηνή, οπού τους υποδέχονται οι ηθοποιοί. Γονείς και μωρά κάθονται στο πορτοκαλί χαλί και στις αφράτες - αναπαυτικές μαξιλάρες. Ο χώρος είναι οικείος και άνετος και τα μωράκια αισθάνονται αμέσως ελεύθερα να τον εξερευνήσουν. Τα μωράκια είναι απαιτητικό κοινό και η ομάδα «Anomati» καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία να το ικανοποιήσει, αφού μέσα από μια διαδραστική εμπειρία, είναι όλα τόσο προσηλωμένα και εκδηλώνουν την ικανοποίηση τους.

  Η διάρκεια της παράστασης είναι 45 λεπτά, και παρόλο που στην αρχή αγχώθηκα αν θα μπορέσει η μικρή μου Δάφνη, να μείνει τόση ώρα προσηλωμένη, ξαφνιάστηκα από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Οι άρτια εκπαιδευμένοι performers δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον για τους μικρούς θεατές και επιστρατεύουν στοχευμένα, οπτικά ερεθίσματα, σχήματα, ήχους, μουσική, χρώματα και φυσικά την κίνηση, ώστε να τους διασκεδάσουν και να ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις τους. Με απλή και πλήρως κατανοητή δομή, ενσωματώνουν βαθύτερες έννοιες στην παράσταση, όπως η αγάπη, η ανοχή στη διαφορετικότητα, η φροντίδα κι η τρυφερότητα.

  Κατά την γνώμη μου, βοηθούν τους μικρούς θεατές όχι μόνο να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους αλλά να κοινωνικοποιηθούν και να επικοινωνήσουν με συνομηλίκους τους. Όσες φορές έπιασα τον εαυτό μου να τα παρατηρεί, διαπίστωσα με μεγάλη χαρά ότι ήταν τόσο προσηλωμένα και έδειχναν τόσο συνεπαρμένα, που πραγματικά ένιωσα ότι και εγώ πρόσεφερα κάτι σημαντικό στο δικό μου παιδί!

  Τα εκφραστικά μέσα και οι εξαιρετικές ερμηνείες των τριών ηθοποιών (Νάντια Δαλκυριάδου, Μαίρη Ξένου, Βασιλική Κούλη) κρατούν τα παιδικά ματάκια μαγεμένα! Ήταν πολύ εκφραστικές και γλυκές και φαινόταν σε όλη την διάρκεια της παράστασης, η αγάπη τους για αυτό που κάνουν και για τα παιδιά. Η ζωντανή μουσική (Δάφνη Φαραζή) και τα σκηνικά-κουστούμια (Χριστίνα Κωστέα) συμβάλουν στην προσεγμένη απόδοση. Στο τέλος της παράστασης, οι ηθοποιοί μας είχαν ετοιμάσει «εκπλήξεις», που έκαναν την μικρή μου να μην θέλει να ξεκολλήσει από την σκηνή…

  Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και σίγουρα θα μπορούσε να απευθύνεται και σε μεγαλύτερα νήπια έως 4 ετών, εάν το επέτρεπαν οι συνθήκες του θεάτρου.

  ΥΓ.: Αξίζει να αγοράσετε και το cd με τα τραγούδι της παράστασης…