Titin - Η ανταρσία των αγγέλων

Αρχείο Παίχτηκε από 22/10/2022 έως 30/04/2022
στο Ροές
Σκηνογραφία: Σταύρος Μάνεσης
Κοστούμια: Φανή Μουζάκη και η ομάδα
Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου
Μουσική σύνθεση: Κλέων Αντωνίου και η ομάδα
Χορογραφία: κι όμΩς κινείται
Ερμηνεύουν: Νώντας Δαμόπουλος, Αντιγόνη Λινάρδου, Αλέξανδρος Νούσκας -Βαρελάς, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Λία Χαμηλοθώρη, Πάνος Σολδάτος.
Παίζουν μουσική: Κλέων Αντωνίου

Περιγραφή

Μια παρωδία για τη φώτιση, με αφορμή το μυθιστόρημα του Anatole France, από την ομάδα ακροβατών και χορευτών «κι όμΩς κινείται»

Περισσότερα

Αυτό που έγινε, έπρεπε να γίνει απάντησε το Πνεύμα.

"Λοιπόν αγαπητέ μου η απώλεια του φύλακα αγγέλου σου, ίσως σε στερήσει από κάποια πνευματική βοήθεια, από ορισμένες ουράνιες χάρες, θα σου λείψει μια συμπαράσταση, ένα στήριγμα, μια παρηγοριά που θα σε καθοδηγούσαν και θα σε κρατούσαν σταθερά στο δρόμο της σωτηρίας.Τέλος στην πνευματική τάξη πραγμάτων θα είσαι δίχως δύναμη και δίχως χαρά. Αντίο. Όταν δεις την κυρία Ωμπέλ σε παρακαλώ να της υποβάλλεις τα σέβη μου."

"....Απέφυγα τη συζήτηση με τους τρελούς, αποσύρθηκα σ' αυτόν τον κήπο. Κράτησα για τους ανθρώπους την παλιά μου φιλία, λίγο θαυμασμό και πολύ οίκτο και περιμένω τη μακρινή εκείνη μέρα, όπου θα φτάσει  ο μέγας Διόνυσος. Θα πορευτώ πίσω απ το άρμα του, χαρούμενος, αλλά ποιος ξέρει αν σ' αυτό το μελλοντικό θρίαμβο, θα υπάρχουν άνθρωποι; Ποιος ξέρει αν η εξαντλημένη τους φυλή δε θα 'χει τότε συμπληρώσει τον κύκλο της; 

Ποιος ξέρει αν η Γη δε θα ‘χει κατακτηθεί από πλάσματα φτερωτά; 

Τότε οι καλοί δαίμονες θα συνεχίσουν το έργο τους, θα διδάξουν τις τέχνες και την ηδονή στη φυλή των πουλιών....."

Σχεδιασμός & κατασκευή σκηνικών: Σταύρος Μάνεσης

Βίντεο: Μαρία Αθανασοπούλου

Γραφιστικά: Μυρτώ Αλτάνη

Συντονισμός - Εκτέλεση παραγωγής: Delta Pi

Φωτογραφίες

Βίντεο

35 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παρακολούθησα την παράσταση στις 28 Οκτωβρίου και ήταν μία πραγματικά όμορφη performance. Η ομάδα κι όμως κινείται μας χάρησε μία πολύ όμορφη βραδιά. Πολύ καλή μουσική ο χορός και η έκφραση μέσω του σώματος εκπληκτική.

 2. Δύσκολο εγχείρημα και φάνηκε ο κόπος της ομάδας Κι Όμως Κινείται. Αισθάνθηκα ωστόσο πως δεν ομογενοποιήθηκαν τα δραματουργικά συστατικά: χορευτική προσέγγιση, μουσικές επιλογές, κοστούμια, τεχνικά μέσα. Κατά στιγμές, υπήρξαν ενδιαφέρουσες στιγμές, όπως το τέλος με τους δύο ακροβάτους κρεμασμένους από τον πολυέλαιο, αλλά δε συναντήθηκα προσωπικά με τον συνδετικό κρίκο που τα ενωποιούσε.

 3. Ήταν φανερό πως οι συντελεστές είχαν κοπιάσει πολύ για να στηθεί αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση. Ιδιαίτερη μνεία στα εναέρια χορευτικά κομμάτια, τη μουσική και τα βίντεο. Ευχαριστώ για την πρόσκληση

 4. Πάρα πολύ ωραία παράσταση! Εξαιρετικοί χορευτές θα ήθελα ίσως περισσότερο κομμάτι της αφήγησης. Ευχαριστώ πολύ θεατρομανια για την ευκαιρία να παρακολουθήσω μια διαφορετική παράσταση από όσες έχω δει μέχρι τώρα.

 5. Αν και προσπάθησαν όλοι οι ηθοποιοί, δεν μ αρέσε επειδή είχε αργή πλοκή, επειδή δεν κατάλαβα τα νοήματα που ήθελε να περάσει η παράσταση, επειδή δεν είμαι μεγάλος φαν της techno μουσικής και του βωβού χοροθεατρου

 6. Πολύ ωραία παράσταση!Σωστά δομημένη ,χωρίς να κουράζει.Χορογραφικά θεωρώ,είχε πιο έντονο το θεατρικό στοιχείο σε σχέση με προηγούμενες παραστάσεις της ομαδας και αυτό την έκανε πολυ ενδιαφέρουσα.Ωραια σκηνικά και ωραία μουσική.
  Ευχαριστώ για την πρόσκληση

 7. Ενδιαφέρουσα παράσταση, βασικά χοροθέατρο. Δυστυχώς δεν πέρασαν τα νοήματα. Η ζωντανή μουσική έδωσε πόντους, οι οποίοι όμως χάνονταν κατά το τραγούδι. Δεν μπορούσες να καταλάβεις τίποτα από τους στίχους (σχεδόν). Όλα τα παιδιά ταλαντούχα με αποκάλυψη την πρωταγωνιστρια που τραγούδησε και στα γαλλικά (μολονότι δεν βοήθησε η ακουστική..). Αξίζει να την παρακολουθήσει κάποιος. Δεν θα χάσει την ώρα του και.. θα "ταξιδέψει", όντως. Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

 8. Παρακολούθησα την εξαιρετική παράσταση-χοροθέατρο "Titin-Η Ανταρσία των Αγγέλων" στο θέατρο Ροές.Μια παράσταση άρτια σε κινησιολογία και σωματική απόδοση από τους χορευτές, ενδεδυμένη με ωραία ζωντανή ροκ ψυχεδελική μουσική..Ευχαριστώ πολύ Θεατρομάνια για τη διπλή πρόσκληση.

 9. Εξαιρετικό! Καταπληκτικό! Μαγεία!
  Τι πλαστικότητα, τι ελαστικότητα, τι κινησιολογία, τι χορός, τι αρμονία, τι ροή, τι μουσική, τι φωτισμοί, τι σκηνικά.. Όλα ήταν τέλεια! Δεν έχω ξαναδεί κάτι εφάμιλλο! Η χορογραφία ευρηματική και ευφάνταστη.. Χοροθέατρο κλάσεως! Συγχαρητήρια στην κα Σουγιουλτζή και στην ομάδα "Κι όμως κινείται".