11855

Το ελεύθερο ζευγάρι

Διαγωνισμός από 28/12 έως 24/06
Διάρκεια: 95'
Συγγραφέας: Ντάριο Φο - Φράνκα Ράμε
Διασκευή: Γιώργης Κοντοπόδης
Σκηνοθέτης: Αλέξανδρος Λιακόπουλος
Ερμηνεύουν: Γιώργης Κοντοπόδης, Φϊλη Μαρσώ
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Το ελεύθερο ζευγάρι για την ημέρα Σάββατο 26/05 στις 21:45
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Το ελεύθερο ζευγάρι για την ημέρα Κυριακή 27/05 στις 20:00
Ελάτε στην Κοινότητα της Θεατρομάνια και λάβετε μέρος στους διαγωνισμούς

Περιγραφή

Το θέατρο Μπέλλος στην Πλάκα παρουσιάζει από τις 28 Δεκεμβρίου «Το ελεύθερο ζευγάρι» μια ελεύθερη διασκευή του Γιώργη Κοντοπόδη από το έργο των Ντάριο Φο – Φράνκα Ράμε σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου.

Περισσότερα

Ένα ιδιαίτερα πετυχημένο ερμηνευτικό δίδυμο στους δύο ρόλους, που χάρισε στο παρελθόν άφθονο γέλιο και απέσπασε παρατεταμένα χειροκροτήματα, από τους θεατές που είδαν την παράσταση, επανέρχεται φρεσκαρισμένο με σαρωτικές αλλαγές στο θέατρο Μπέλλος, που φέτος κλείνει 40 χρόνια λειτουργίας.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Εκείνη… εκείνος… ο γάμος τους… οι απιστίες του… ο εραστής της… οι συνεχείς απόπειρες αυτοκτονίας… η ζήλια τους… η αγάπη τους… και μια εξομολόγηση στους θεατές που θα μοιραστούν αμφίδρομα τα συζυγικά τους προβλήματα. Μια θεότρελη κωμωδία με πολύ γέλιο, απρόοπτη εξέλιξη αλλά και συγκινήσεις καθημερινής ζωής.

η  Νίτσα Μαμουζέλου συμμετείχε στη διανομή έως 01/04/2018

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Μπέλλος

από 28/12 έως 24/06
Κέκροπος 1, Πλάκα
Τηλ: 210 3229889 Email: [email protected]

Εισιτήρια: 15 ευρώ, 10 ευρώ ( φοιτητικό, ανέργων), 5 ευρώ (ατέλειες)
Πληροφορίες: 210 3229889

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ 21:45
Κ 20:30
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

50 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ένα πυκνό κείμενο με πολύ καλή ροή και συνεχώς παρόν το στοιχείο της φάρσας, που σίγουρα αφήνει μπόλικο food for thought σχετικά με την έννοια της ανοιχτής σχέσης.
  Το χιούμορ ήταν κυρίως slapstick με κάποιες εύστοχες ατάκες ενίοτε, εν τέλει όμως δεν καταφέρνει να σε κάνει να "λυθείς στα γέλια".
  Το πρωταγωνιστικό δίδυμο είχε πολύ καλό πάρε-δώσε, με τον Κοντοπόδη να επιδεικνύει για άλλη μια φορά την εξτραβαγκάν και άκρως θεατράλε περσόνα του η οποία αν κι έχει ανά στιγμές κατηγορηθεί, πιστεύω ότι εδώ ταίριαζε απόλυτα στο ύφος του κειμένου και εν τέλει, λειτουργούσε. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τη συμπρωταγωνίστριά του η οποία αν και σίγουρα κατέβαλε προσπάθεια, δεν της ταιριάζει μάλλον τόσο η κωμωδία. Έλειπε αυτό το "σουργελέ" στοιχείο που θα χρειαζόταν για να αποδοθεί ο ρόλος .
  Η διάδραση με το κοινό ήταν σίγουρα στα highlights της παράστασης μιας που και οι δύο ήταν ιδιαίτερα ετοιμόλογοι απέναντι στον κόσμο (ιδιαίτερα ο Κοντοπόδης).
  Σε γενικές γραμμές, ήταν ένα ευχάριστο δίωρο με κάποια διασκεδαστικά σημεία, και αρκετά μηνύματα για όσους θέλουν να το επεξεργαστούν και αφότου σβήσουν τα φώτα, που όμως δε σε ενθουσιάζει στην τελική. Σίγουρα όμως ήταν μια καλή πρόταση.

 2. Παρακολούθησα σήμερα την παράσταση.
  Το θέατρο γνωστό, έχω πάει και σε άλλες παραστάσεις που στήνει ο Λιακόπουλος.
  Μπορεί να έχει τις ατέλειες του ο χώρος και να χρειάζεται συντήρηση αλλά αυτό προσπερνάτε.
  Για τον Γιώργη Κοντοπόδη έδωσε όλο του τον εαυτό για να κρατήσει την παράσταση βάζοντας στοιχεία από τον τηλεοπτικό του ρόλο και νομίζω πως δεν του ''βγαίνει''.Το μόνο δυνατό του σημείο ο χειρισμός της διάδρασης με το κοινό.
  Η Μαμουζέλου πρώτη φορά την είδα, δεν μπορώ να πω πως με εξέπληξε.
  Σαν παράσταση την βρίσκω μέτρια κατώτερη των προσδοκιών που είχα διάβασει και από κριτικούς και κοινό.
  Δεν είναι τυχαίο που στο διάλλειμα είδα να μην επιστρέφουν στις θέσεις του κάποιοι.
  Καλύτερα να μην επιχειρηθεί να ανέβει για άλλη χρονιά.
  Δεν την συνιστώ!!!

 3. Πολύ καλή κωμωδία, με διαχρονικό θέμα, χωρίς βωμολοχίες. Εξαιρετική η κα Μαμουζελου. Η διαδραστικότητα και η επαφή με το κοινό έδωσε στην παράσταση ζωντάνια και η ώρα πέρασε πολύ ευχάριστα. Ευχαριστούμε ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ.

 4. ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΧΕΣΕΩΝ,Η Κ.ΜΑΜΟΥΖΕΛΟΥ ΜΕ ΜΠΡΙΟ Κ ΣΚΕΡΤΣΟ Κ ΣΕΞΥ ΟΤΑΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ .ΟΜΟΡΦΕΣ Κ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Κ ΕΞΥΠΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΠΟΔΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΤΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΛΕΠΤΑ...ΕΥΧΣΤΩ ΤΗ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΒΡΑΔΥ

 5. Ξεκαρδιστικές οι ερμηνείες των ηθοποιών! Διαδραστική παράσταση που κρατούσε έναν παλμό γέλιου στη διάρκειά της. Ευχαριστούμε Θεατρομάνια! Συνέχισε να μας δίνεις την ευκαιρία να παρακολουθούμε αξιόλογες δουλειές.