Το φιντανάκι

Αρχείο Παίχτηκε από 07/05/2018 έως 17/07/2018
στο Χυτήριο
Διάρκεια: 90' χωρίς διάλειμμα
Συγγραφέας: Παντελής Χορν
Δραματουργική επεξεργασία: Ανοιξιά Μπουντζιούκα
Σκηνοθέτης: Ευτυχία Αργυροπούλου
Σκηνογραφία: Ελένη Σουμή
Κοστούμια: Ελένη Σουμή
Μουσική: Νίκος Κουβαρδάς
Ερμηνεύουν: (με αλφαβητική σειρά) Μαρία Αντουλινάκη, Ευτυχία Αργυροπούλου, Μάνος Γερωνυμάκης, Αλίκη Ζαχαροπούλου, Παναγιώτης Καρμάτης, Κωνσταντίνος Νιάρχος, Αγγελική Παρδαλίδου

Περιγραφή

Το κλασσικό έργο του Π. Χορν ζωντανεύει  και φέρνει άρωμα παλιάς Αθήνας στην αυλή του Θεάτρου Χυτήριο από 7 Μαΐου και κάθε Δευτέρα & Τρίτη 19:30

Περισσότερα

Ένα  ερωτικό δράμα εποχής  έρχεται στην αυλή του Θεάτρου Χυτήριο

Μια αθηναϊκή αυλή την περίοδο του μεσοπολέμου.

Οι οικονομικές δυσχέρειες δοκιμάζουν τις αξίες και την ηθική καθημερινών ανθρώπων  και φέρνουν στην επιφάνεια τα κοινωνικά προβλήματα της εποχής.

Ήρωες καθημερινοί – απλοί άνθρωποι μεταφέρουν την εποχή μέσα από την ηθογραφική ματιά του συγγραφέα.

Η Τούλα, το φιντανάκι, ερωτεύεται το νεαρό  Γιάγκο. Εκείνος όμως προδίδει τον έρωτα της για τα μάτια της όμορφης Εύας, μιας έμπειρης γυναίκας με γνωριμίες που εκείνος μπορεί να εκμεταλλευτεί. Όταν αποκαλύπτεται η εγκυμοσύνη της Τούλας, η κυρά- Κατίνα, μια γυναίκα "ελευθέρων ηθών" θα θελήσει να βοηθήσει το Φιντανάκι και την οικογένειά του, φέρνοντας στην επιφάνεια ηθικά διλλήματα και καταστάσεις που δοκιμάζουν τον χαρακτήρα όλων των ηρώων.

Ένα έργο διαχρονικό γεμάτο εικόνες από τα παλιά αλλά και ομοιότητες με την ηθική παρακμή και τα διλήμματα του σήμερα.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Φώτης Μήτσης
Β. Σκηνοθέτη: Ηλιάννα Μπουζάνη, Παναγιώτα Χαϊδεμένου
Οργάνωση Παραγωγής: Life n Art

Βίντεο

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. […] και υπάρχει μαγεία… Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Facebook […]

 2. Από τον Κωνσταντίνο Πλατή

  Το ερωτικό αυτό δράμα εποχής του Παντελή Χορν περιέχει πολλά ηθογραφικά στοιχεία που αναδεικνύονται από τη σκηνοθεσία της Ευτυχίας Αργυροπούλου, στον, πολύ όμορφα προσαρμοσμένο, εξωτερικό χώρο του θεάτρου Χυτήριο.

  Οι ερμηνείες των ηθοποιών καταφέρνουν να ενσωματώσουν το δραματικό αλλά και το κωμικό στοιχείο όπου χρειάζεται και να δημιουργήσουν ακόμα και σύνδεση με το σήμερα, αφού η οικονομική κρίση, σε κάθε εποχή, δημιουργεί έκπτωση των ηθικών αξιών.

  Ξεχωρίζει οι ερμηνεία του Κωνσταντίνου Νιάρχου, μέσα από την οποία αναδεικνύονται έντονα τα δραματικά στοιχεία του έργου, της Μαρίας Αντουλινάκη η οποία καταφέρνει να ανασύρει από τη μνήμη του κοινού ερμηνείες μεγάλων ηθοποιών από κλασσικές ελληνικές ταινίες της εποχής και της Αγγελικής Παρδαλίδου, η οποία έχει δυναμική παρουσία την οποία "θρυμματίζει" όταν χρειαστεί, χρησιμοποιώντας τα εκφραστικά της μέσα με μεγάλη επιδεξιότητα.

  Η μουσική του Νίκου Κουβαρδα έχει τον κατάλληλο μελοδραματικό τόνο και τονίζει καίρια όπου χρειάζεται τις ερμηνείες των ηθοποιών.

  Το σκηνικό και τα κουστούμια έχει επιμεληθεί με πολύ σωστές παρεμβάσεις η Ελένη Σουμή.

  Εν κατακλείδι πρόκειται για μία παράσταση που παίζεται την κατάλληλη εποχή, αυτή της άνοιξης και καταφέρνει να σε ταξιδέψει σε μία άλλη, αρκετά νοσταλγική και εν τέλει να σε προσγειώσει απότομα στο σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, το ταξίδι είναι υπέροχο...

 3. Εξυπνη η σκηνοθετική ιδέα αποδοσης του εργου στη φυσική αυλή του θεάτρου, αλλά με πολλά μειονεκτήματα : επειδή η σκηνη δεν ειναι υπερυψωμένη, δύσκολα μπορούν να δουν οι θεατές που κάθονται σε πιο πίσω θέσεις, τους ηθοποιούς και να παρακολουθήσων απρόσκοπτα το έργο. Καλή η προσπάθεια, αλλά οι ηθοποιοί πρέπει να δώσουν περισσότερη ψυχή. Ευχαριστω τη θεατρομανια για μια ανάλαφρη καλοκαιρινή θεατρική εμπειρία.