Κριτική για την παράσταση "Το Φιντανάκι"

Από τον Κωνσταντίνο Πλατή

Το ερωτικό αυτό δράμα εποχής του Παντελή Χορν περιέχει πολλά ηθογραφικά στοιχεία που αναδεικνύονται από τη σκηνοθεσία της Ευτυχίας Αργυροπούλου,  στον, πολύ όμορφα προσαρμοσμένο, εξωτερικό χώρο του θεάτρου Χυτήριο.

Οι ερμηνείες των ηθοποιών καταφέρνουν να ενσωματώσουν το δραματικό αλλά και το κωμικό στοιχείο όπου χρειάζεται και να δημιουργήσουν ακόμα και σύνδεση με το σήμερα, αφού η οικονομική κρίση, σε κάθε εποχή, δημιουργεί έκπτωση των ηθικών αξιών.

Ξεχωρίζει οι ερμηνεία του Κωνσταντίνου Νιάρχου, μέσα από την οποία αναδεικνύονται έντονα τα δραματικά στοιχεία του έργου, της Μαρίας Αντουλινάκη η οποία καταφέρνει να ανασύρει από τη μνήμη του κοινού ερμηνείες μεγάλων ηθοποιών από κλασσικές ελληνικές ταινίες της εποχής και της Αγγελικής Παρδαλίδου, η οποία έχει δυναμική παρουσία την οποία "θρυμματίζει" όταν χρειαστεί, χρησιμοποιώντας τα εκφραστικά της μέσα με μεγάλη επιδεξιότητα.

Η μουσική του Νίκου Κουβαρδα έχει τον κατάλληλο μελοδραματικό τόνο και τονίζει καίρια όπου χρειάζεται τις ερμηνείες των ηθοποιών.

Το σκηνικό και τα κουστούμια έχει επιμεληθεί με πολύ σωστές παρεμβάσεις η Ελένη Σουμή.

Εν κατακλείδι πρόκειται για μία παράσταση που παίζεται την κατάλληλη εποχή, αυτή της άνοιξης και καταφέρνει να σε ταξιδέψει σε μία άλλη, αρκετά νοσταλγική και εν τέλει να σε προσγειώσει απότομα στο σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, το ταξίδι είναι υπέροχο...

Πλροφορίες για την παράσταση: Εδω

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΑΤΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2018
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη με τη Άννα Σεβαστή Τζίμα για την παράσταση "Ευ-γενία"