Το πράσινο μου το φουστανάκι

Αρχείο Παίχτηκε από 21/04/2017 έως 20/05/2017
στο Αλκμήνη
Διάρκεια: 60'
Συγγραφέας: Λένα Κιτσοπούλου
Σκηνοθέτης: Μαρία Αιγινίτου
Ερμηνεύουν: Τζούλη Σούμα

Περιγραφή

Μετά από έναν επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων, ‘’ Το πράσινό μου το φουστανάκι ‘’ της Λένας Κιτσοπούλου, που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και αγαπήθηκε από το κοινό, επιστρέφει στο θέατρο Αλκμήνη.

Ένας μονόλογος σπαρταριστός, προκλητικός, μία ιστορία καθημερινής τρέλας που αγκαλιάζει την ανθρώπινη ύπαρξη με τρυφερότητα και καυστικό χιούμορ. Μία γυναίκα αντιφατική, ανατρεπτική, η οποία αναζητά την ωραία θέα ενός παρανοϊκού κόσμου.

Από την Παρασκευή 21 Απριλίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9:30, μέχρι το Σάββατο 20 Μαΐου.

Περισσότερα

Ένας άνθρωπος, όπως όλοι μας, μια γυναίκα, που δεν πείνασε ποτέ της, έχει φίλους, γνωστούς, συγγενείς, ζει μια φυσιολογική ζωή.

Περιμένει να συμβεί κάτι μαγικό και σκαρώνοντας στίχους σε δεκαπεντασύλλαβο, ψάχνει την όμορφη θέα του κόσμου πάνω από τις ταράτσες των πολυκατοικιών. Ίσως χρειαστεί να ανέβει στα κάγκελα του μπαλκονιού, να σηκωθεί στις μύτες και να αφήσει τα χέρια.

Σκηνικά: Γιάννης Θεοδωράκης
Κουστούμια: Νίκος Καρδώνης
Φωτισμοί: Δημήτρης Μπαλτάς
Μουσική: Σπύρος Παρασκευάκος
Επιμέλεια κίνησης: Φαίδρα Σούτου
Φωτογραφίες: Αντώνης Λέκκος
Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Καστρησίου
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Τζίνα Φουντουλάκη

Βίντεο

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. AΨΟΓΗ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΤΖΟΥΛΗΣ ΣΟΥΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΟΠΟΥ Η ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΞΕΔΙΠΛΩΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΣΕ 50 ΛΕΠΤΑ ΟΠΟΥ ΚΥΛΗΣΑΝ ΣΑΝ ΝΕΡΑΚΙ ....!!ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΒΡΑΔΥ!!

  2. Eκρηκτικό κείμενο και άψογη ερμηνεία απ' την Τζούλυ. Ταυτίστηκα σε πολλά σημεία με το δραματικό κρεσέντο της ηρωίδας, που ήταν ατόφια, γήινη και δίχως περιττούς μελοδραματισμούς. Το λιτό σκηνικό και η υποβλητική μουσική που συνόδευε την παράσταση, βοήθησαν το θεατή να επικεντρωθεί στην ουσία. Με τόσο δυνατό κείμενο άλλωστε και μ' ένα κείμενο απόλυτα ανθρωποκεντρικό, οποιοδήποτε πρόσθετο σκηνοθετικό εύρημα, θα ήταν πλεονασμός. Είναι απ' τις παραστάσεις που σου δημιουργούν ακραία συναισθήματα. Ή θα το λατρέψεις και θα το κάνεις καθρέφτη σου, ή θα το απορρίψεις γιατί λέει πολλές και ωμές αλήθειες.
    Ευχαριστώ θερμά το Θεατρομάνια για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μου έδωσε ν' ανέβω στο ταρατσάκι της πρωταγωνίστριας και να δούμε παρέα την αρένα της πόλης μας.