Αρχική Συνεντεύξεις Συνέντευξη με τον ηθοποιό – συγγραφέα Μάκη Κατσανέα για την παράσταση «ΣΙΛΑΧ»

Συνέντευξη με τον ηθοποιό – συγγραφέα Μάκη Κατσανέα για την παράσταση «ΣΙΛΑΧ»

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Λιγνού

Είστε ηθοποιός – συγγραφέας ή γυμναστής ποιο είναι το επάγγελμα που σας αρέσει και δηλώνετε;

Μου αρέσουν όλα από αυτά που κάνω είναι η αλήθεια, έχω ως στόχο στην ζωή μου να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα και να ζω με αυτά, δουλεύω λοιπόν ως ηθοποιός, είμαι Προπονητής σε δύο ακαδημίες ποδοσφαίρου, παίζω ποδόσφαιρο, συνεχίζω εντατικά να γράφω κείμενα και έργα και έχω και ένα δικό μου καΐκι, οπότε προλαβαίνω πάω και ψαρεύω.

«ΣΙΛΑΧ» και για φέτος στον Πολυχώρο Vault από τις 10 Νοεμβρίου, καθώς μιλάμε για τον 3ο χρόνο επιτυχίας, ποια είναι η συνταγή; 

Η συνταγή είναι συγκεκριμένη αλλά απλή, θέλει ένα καλό αποτέλεσμα της "ομάδας" του έργου, είναι συνολική η δουλειά, από την σκηνοθεσία τους ηθοποιούς μέχρι και την υπεύθυνη επικοινωνίας, όλοι συμβάλλουν σε ένα καλό αποτέλεσμα, από εκεί και πέρα ο κόσμος κρίνει και πρέπει να κρίνει, έως τώρα νιώθουμε ευλογημένη που έχει αγκαλιάσει το έργο. 

Γιατί το κοινό πιστεύετε έχει αγαπήσει αυτή την παράσταση;

Το κοινό έχει αγαπήσει αυτήν την παράσταση επειδή ταυτίζεται με αυτήν, είναι ένα έργο καθημερινό που λέει πολλές αλήθειες, θα σε κάνει να συγκινηθείς να νευριάσεις, να γελάσεις και κυρίως θα σου δώσει ένα τεράστιο ερωτηματικό που το μόνο σίγουρο δεν μπορεί να στο λύσει κανένας πάρα ο ίδιος σου ο εαυτός. 

Ο έρωτας κοιτάει εθνικότητα; 

Ο έρωτας δεν κοιτάει εθνικότητα, η προκατάληψη πρέπει να εξαφανιστεί στην Ελλάδα του 2021,πρεπει να μην κοιτάμε την βιτρίνα αλλά το μαγαζί, η άνθρωποι διαφέρουν μόνο στον χαρακτήρα, ο καθένας είναι ξεχωριστός αλλά όλοι πρέπει να έχουμε τα ίδια δικαιώματα. 

Έχετε δηλώσει ότι έχετε βιώσατε σεξουαλική παρενόχληση, υπάρχει κόστος στην καριέρα ενός ανερχόμενου ηθοποιού μετά από μια τέτοια δήλωση; 

Αν υπάρχει κόστος? Κόστος είναι να κρύβεις την αλήθεια, κόστος είναι να μην δώσεις δύναμη σε ένα παιδί που έχει όνειρο να γίνει ηθοποιός και φοβάται μην το παρενοχλήσουν σεξουαλικά, υπάρχει κόστος στην αλήθεια? Αν ναι τότε θα έχω.. 

Ένας ηθοποιός θεωρείτε ότι πρέπει να αποσύρεται σε κάποια στιγμή στην καριέρα του ή να εξαντλεί όλα τα ψυχικά και σωματικά του αποθέματα; 

Ένας ηθοποιός πρέπει να κάνει την καριέρα του μέχρι εκεί που βαστάνε τα πόδια του, αν ρωτήσετε τον καθένα ηθοποιό ξεχωριστά θα σας απαντήσει το ίδιο, το συναίσθημα να ανεβαίνεις στην σκηνή είναι πολύ όμορφο και κάθε φορά θες ξανά και ξανά και ξανά, ο ηθοποιός όπως είπα και πιο πάνω πρέπει να παίζει μέχρι εκεί που θα μπορεί να αντέξει το σώμα του και η φωνή του! 

Τι δυσκολίες έχετε αντιμετωπίσει έως τώρα στη ζωή σας;

Είχα αρκετές δυσκολίες αλλά αυτές είναι που με έκαναν πιο δυνατό, έχουμε ακόμα πολλές να βιώσουμε, χαχαχα, είμαι έτοιμος να τις αντιμετωπίσω! 

Έχετε κάποιο πρότυπο;

Τα πρότυπά μου είναι η οικογένειά μου, μετά από την οικογένειά μου παίρνω από όλο τον κόσμο κάτι, πάντα με την καλή έννοια, ο κάθε άνθρωπος έχει να σου δώσει κάτι, από τον πιο μικρό έως το πιο μεγάλο! 

Πληροφορίες για την παράσταση: εδώ

Προηγούμενο άρθροΚριτική για την παράσταση "Το κήτος"
Επόμενο άρθροΑυλαία έριξε η παράσταση «Ρινόκερος»