Πουπουλένια Πολιτεία

Αρχείο Παίχτηκε από 03/12/2022 έως 17/12/2022
στο 104
Διάρκεια: 80'
Δραματουργία: Σοφία Παπαδοπούλου
Σκηνοθέτης: Σοφία Παπαδοπούλου
Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Χαλδαίος
Κοστούμια: Κωνσταντίνος Χαλδαίος
Φωτισμοί: Απόστολος Στράντζαλης
Κίνηση: Ευθύμης Χρήστου
Ερμηνεύουν: Μαρία Κωνσταντά, Μάρω Καραγεώργου, Ορφέας Αλπανίδης, Σοφία Παπαδοπούλου

Περιγραφή

Μικροί και μεγάλοι συχνά νιώθουμε την ανάγκη να αποδράσουμε, να πατήσουμε ίσως ένα μαγικό κουμπί ή να βγάλουμε φτερά και να πετάξουμε για μια πολιτεία ονειρεμένη, μια ουτοπία όπου «θα ανακαλύψουμε» τον αληθινό εαυτό μας, τις αληθινές μας επιθυμίες. Μια πολιτεία, όπου θα ζήσουμε πραγματικά ευτυχισμένοι… Αναπόφευκτα το μυαλό όλων πάει στην αέρινη Νεφελοκοκκυγία του Αριστοφάνη... Μέσα από αυτήν ακριβώς την ανάγκη «γεννήθηκε» η «Πουπουλένια Πολιτεία», μια παράσταση βαθιά αισιόδοξη, παρήγορη και απόλυτα λυτρωτική! Ένα σύγχρονο αντιπολεμικό παραμύθι! Μια βιωματική παράσταση φορέας αξιών και μηνυμάτων!

Περισσότερα

Εμπνευσμένη από τους Όρνιθες του Αριστοφάνη,

μια διαδραστική παράσταση της Σοφίας Παπαδοπούλου,

Υπόθεση:

Τα πουλιά αποφασίζουν να χτίσουν μια χώρα, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μια ευτυχισμένη ζωή! Τα καταφέρνουν… Όταν όμως φήμη της πολιτείας εξαπλώνεται στην Γη, άνθρωποι με παράξενες συμπεριφορές και συνήθειες αρχίζουν να καταφθάνουν και με πολύ χιούμορ προκαλούν μπερδέματα και άγρια διαμάχη στη μέχρι τώρα ειρηνική κοινωνία! Οι όμορφες μέρες στην πολιτεία των πουλιών μοιάζουν να ανήκουν στο παρελθόν! Οι ισορροπίες αρχίζουν να αλλάζουν! Τα πουλιά βλέπουν το όνειρο να καταρρέει και κινδυνεύουν να χάσουν ότι έχτισαν μέχρι τώρα …Μέχρι και τα φτερά τους! Άραγε θα καταφέρουν τα πουλιά να επαναφέρουν την ευημερία;

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Η Σοφία Παπαδοπούλου εμπνέεται από τους «’Όρνιθες» του Αριστοφάνη, δανείζεται καίρια στοιχεία του κειμένου και φτιάχνει ένα σύγχρονο παραμύθι που ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο. Το συνέδριο των πουλιών, η οικοδόμηση μιας ονειρικής πολιτείας, αλλά και η εισβολή τριών γκροτέσκο φιγούρων (ενός  Ιnfluencer, ενός Tik Toker, και ενός Traper που τον λένε «Ταααα- Περ») θα αποτελέσουν τα κομβικά σημεία μιας παράστασης βιωματικού χαρακτήρα που με έναν παιγνιώδες τρόπο και μέσω της συνεχόμενης αλληλεπίδρασης μεταξύ «σκηνής» και «θεατών», αποτελεί μια θεατρική εμπειρία συναισθηματικής και ψυχικής ανάτασης!

Η «Πουπουλένια πολιτεία» είναι μια παράσταση με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, μάσκες, πρωτότυπη ζωντανή μουσική και τραγούδια που με την τεχνική του σωματικού θεάτρου και του θεατρικού παιχνιδιού, δίνει στα παιδιά καίριο ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Τα προσκαλεί «να βάλουν φτερά και να πετάξουν».. Να αντιληφθούν την αξία της ειρήνης… Να συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζονται δίπλα τους πραγματικούς φίλους και όχι πλασματικούςΝα αποκλείσουν συμπεριφορές που τους προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα… Να ανακαλύψουν τι πραγματικά χρειάζονται για να ζήσουν ευτυχισμένα.. Να «χτίσουν» την πολιτεία των ονείρων τους (μιας πολιτείας φανταστικής για τα παιδιά του σήμερα, αλλά ίσως πραγματικής για τους ενήλικες του αύριο) και παράλληλα να καλλιεργήσουν την πεποίθηση πως:

«Ναι μπορούμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο»

Άλλωστε η ιδανική πολιτεία ..Περιμένει ακόμη να ανακαλυφθεί…

* Για «παιδιά» από 3 -103 χρονών!

** Τα παιδιά συμμετέχουν στην εξέλιξη της ιστορίας και αν θέλουν μπορούν να φορέσουν "φτερά" που θα τους δώσουν οι ηθοποιοί.

Πρωτότυπη μουσική & Μουσική διδασκαλία: Γιώργος Ανδριώτης
Bοηθός Σκηνοθέτη: Καίτη Αυγουστάκη
Φωτογραφίες- Τrailer: Χρήστος Συμεωνίδης
Γραφιστική Επιμέλεια: Δημήτρης Γκέλμπουρας
Επικοινωνία: Γιώτα Δημητριάδη

Δείτε όλες τις δραστηριότητες της Ομάδας των Πέντε Εποχών εδώ: http://www.omada5epoxon.gr/fylladio.html

*** Η παράσταση Πουπουλένια πολιτεία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Φωτογραφίες

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε φθάνοντας στο θέατρο πως η παράσταση είχε πλέον ολοκληρωθεί, μιας και δεν άρχιζε στις 18:00 μ.μ, αλλά στις 16:00 μ.μ. Κατανοούμε απόλυτα ότι λάθη συμβαίνουν παντού, εκτιμάμε την μέχρι τώρα προσφορά σας στο θεατρόφιλο κοινό, αλλά ελπίζουμε σε μια δεύτερη ευκαιρία.

  2. Η παράσταση δεν είχε συνοχή για εμένα, τα νοήματα ήταν πολλά και μπερδεμένα. Παρόλα αυτά, ο μικρός μου χάρηκε πολύ με το διαδραστικό κομμάτι και επίσης εντυπωσιάστηκε με τα κοστούμια! ευχαριστούμε Θεατρομανία!!