Κριτική για την παράσταση
"Ο Παπουτσωμένος Γάτος"

Από τη Άσπα Τόρνου

…Πρωινό Κυριακής, και με διακατέχει μια χαρά που θα το περάσω βλέποντας άλλη μια βρεφική παράσταση μαζί με την μικρή μου Δάφνη…στον πλέον μου αγαπημένο χώρο anima Vita στο Πειραιά…

Το πασίγνωστο παραμύθι γράφτηκε από το Γάλλο συγγραφέα Σαρλ Περό το 1812 και από τότε θεωρείται ο πιο παιχνιδιάρης ΓΑΤΟΣ όλων των παραμυθιών που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους!

Πρόκειται για μια δραματοποιημένη αφήγηση του γνωστού σε όλους μας παραμυθιού, δηλαδή την μετατροπή του από μια απλή ιστορία σε θεατρική δράση.
Το παιδί μέσα από ένα διασκεδαστικό τρόπο καταφέρνει να καταλάβει την γνωστή ιστορία, να μάθει μέσα από αυτή.

Η Ιστορία του παραμυθιού

Το παραμύθι ξεκινάει με μία κατάφωρη αδικία! Ένας φτωχός μυλωνάς αφήνει κληρονομιά στον πρώτο και τον δεύτερο γιο ότι έχει και στον τρίτο τον φαινομενικά άχρηστο γάτο.

Ο Γάτος δεν είναι απλώς ένας Γάτος, αλλά ένας ιδιαίτερος Γάτος! Μιλάει σαν άνθρωπος! Φοράει μπότες και είναι έξυπνος!

Έτσι θα βοηθήσει τον μικρότερο γιο να βγάλει χρήματα για να μπορέσει να ζήσει και στην πορεία να τον χρήσει Κόμη Καραμπά να του δώσει το παλάτι του μάγου και να παντρευτεί την Πριγκίπισσα!

Πολλά μπράβο στους ηθοποιούς. Μας έδειξαν πως δε χρειάζονται εντυπωσιακά σκηνικά και μεγάλες σκηνές για να κάνεις καλό θέατρο. Οι προσδοκίες μου επαληθεύτηκαν, με τους ηθοποιούς να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και τα παιδιά να χαμογελούν απολαμβάνοντας κάθε στιγμή, συμμετέχοντας ενεργά στην διαδραστική αυτή παράσταση!

Οι ηθοποιοί, με προσαρμοστική ευελιξία στο κείμενο, ανάλογα με την επικοινωνιακή περίσταση του κοινού, όπως άλλωστε αρμόζει σε target group παιδιών, ηλικίας 2-8 ετών, στο οποίο απευθύνεται, κατά βάση, η παράσταση, κέρδισαν την προσοχή του κοινού σε όλη την διάρκεια του έργου, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η συμμετοχικότητα και η διαδραστικότητα των παιδιών είναι και θέμα φαντασίας, προσαρμογής, και εμπειρίας των ενηλίκων (η συγκεκριμένη θεατρική ομάδα έχει εμπειρία χρόνων σε παιδικές παραστάσεις με έντονο το στοιχείο της διαδραστικότητας), όπως άλλωστε και στην, εκτός σκηνής, καθημερινότητα.

Μια παράσταση που προτείνουμε ανεπιφύλακτα και η οποία θα εξοικειώσει τα παιδιά με τον χώρο του θεάτρου με τον πιο ομαλό τρόπο. Αποχωρώ ενθουσιασμένη, αφού ένιωσα ότι η μικρούλα μου έγινε λίγο «μεγάλη» βλέποντας άλλη μια θεατρική παράσταση!

Υ.Γ. : Κάθε μήνα στον υπέροχο χώρο φιλοξενείται και μια νέα παράσταση!

Ραντεβού λοιπόν για ένα νέο θεατρικό ταξίδι και τον επόμενο μήνα και τον μεθεπόμενο ....

Πληροφορίες για την παράσταση: Έδω