Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας

Σχετικά

Σημείο συνάντησης Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού

Μία νέα πραγματικότητα δημιουργείται στα φεστιβαλικά δεδομένα της χώρας με σημείο αναφοράς το νησί των Φαιάκων.

Εδώ που η ιστορία συναντά την τέχνη, ένα συναρπαστικό ταξίδι πολιτισμού μόλις ξεκινά!

Το νεοσύστατο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας ανοίγει τις πύλες του την 1η Σεπτεμβρίου του 2022 και κάνει αισθητή την παρουσία του με πλήθος εκδηλώσεων, πολλές εκ των οποίων είναι ανοιχτές στο κοινό. Ένα φεστιβάλ πολυδιάστατο με παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους που απευθύνεται σε όλους, προσφέροντας απλόχερα υψηλού επιπέδου παραγωγές με σπουδαίους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

ΜΟΥΣΙΚΗ – ΘΕΑΤΡΟ – ΧΟΡΟΣ - ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ συνθέτουν την καλλιτεχνική παλέτα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας και με φυσικό φόντο ιστορικά τοπόσημα και μνημεία του νησιού απογειώνουν τη συνολική εμπειρία. Ολόκληρο το νησί «ζωντανεύει» αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι των εκδηλώσεων.

Η κορυφαία «Καμεράτα της Σκάλας του Μιλάνου» υπό τη διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου, τo ιστορικό βρετανικό σύνολο a cappella The Kings Singers, η διαχρονική «Μήδεια» του Ευριπίδη, η σπουδαία Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε ένα Γκαλά Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, η ιδιαίτερη χορευτική αφήγηση «Οι Αρχαίοι Ελληνικοί Μύθοι μέσα από τα μάτια της Μάρθα Γκράχαμ» και μία πρωτότυπη παρουσίαση του Καρυοθραύστη με μουσική, χορό και visual arts στην παράσταση The nutcracker and I” της Alexandra Dariescu είναι μερικά μόνο από τα ονόματα και τις παραστάσεις που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό, σε ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας, διοργανώνεται από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την πολύτιμη υποστήριξη χορηγών, φίλων και εθελοντών.

Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας.

Όλα τα μάτια στραμμένα στην Κέρκυρα!

Ακολουθεί το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Σεπτεμβρίου καθώς και αναλυτικότερες πληροφορίες.
1/9 VIVALDI & PIAZZOLA ΣΤΗΝ PIAZZA, ΠΛΑΚΑΔΑ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, 21:00 - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
4/9 ΡΕΣΙΤΑΛ ΟΠΕΡΑΣ ΣΤΟ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΠΗΓΑΔΙ, ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΠΗΓΑΔΙ, 21:00 - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
6 & 7/9 ΝΥΧΤΕΣ ΠΟΙΗΣΗΣ, ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, 20:00 - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
12-15/9 ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΜΟΝ ΡΕΠΟ - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
19/9 ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΓΚΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ, ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ, 21:00
21/9 ΜΗΔΕΙΑ, ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ, 21:00
24/9 ΕΡΩΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ, ΣΚΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, 19:00
24/9 PARTY ALL NIGHT LONG, ΚΟΝΤΡΑ ΦΟΣΣΑ, 21:00

#corfuinternationalfestival #corfuif #cif #festival #corfu #music #concerts #theater #dance #literature #visualarts #greekfestival

ΘΕΑΤΡΟ
Μ Η Δ Ε Ι Α
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.00

Αθηνά Μαξίμου / Αιμίλιος Χειλάκης / Αναστάσης Ροϊλός
Μυρτώ Αλικάκη / Γιώτα Νέγκα
Δημήτρης Καμαρωτός

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ DOWNLOAD
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

«Βαθιά κι αγιάτρευτη πληγή
το μίσος της αγάπης»

«Μήδεια» του Ευριπίδη. Μία νέα προσέγγιση ενός από τα πιο σπαρακτικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου υπό τη σκηνοθετική ματιά του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια στο υποβλητικό Παλαιό Φρούριο.

Η Μήδεια σκοτώνει τα παιδιά της όχι απλώς για να εκδικηθεί τον Ιάσονα, αλλά κυρίως για να τα σώσει από τα χέρια των εχθρών της, για να μην επιτρέψει στην εξουσία να τα δολοφονήσει. Γι΄ αυτό ο Ευριπίδης –παρά την αποτρόπαια πράξη της- στο τέλος, αντί να την τιμωρήσει, την αποθεώνει.

Με μία δυνατή ομάδα συντελεστών, η «Μήδεια» του Ευριπίδη, όπως την διασκεύασαν και την φαντάστηκαν οι δύο σκηνοθέτες, ακολουθεί το πρότυπο της αρχαίας τραγωδίας που θέλει τρεις υποκριτές να υποδύονται όλα τα πρόσωπα του δράματος. Το εμβληματικό έργο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας παρουσιάζεται σε καινούργια μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη ζωντανή μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού.

«Έχει λυθεί το αγρίμι της και ξέρω
πως δεν θα μαζευτεί, αν δεν χορτάσει αίμα»

«Δεν πρέπει λες»
το τραγούδι της παράστασης Μήδεια
σε μουσική Δημήτρη Καμαρωτού και στίχους του ίδιου από το 5ο στάσιμο της Μήδειας του Ευριπίδη σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα

Ερμηνεύει η Γιώτα Νέγκα, κορυφαία του χορού στην παράσταση.

ΜΟΥΣΙΚΗ
VIVALDI & PIAZZOLA ΣΤΗΝ PIAZZA

Οι ATHENS CLASSICAL PLAYERS
συναντούν το σολίστ βιολιού ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΑΝΟ

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΠΛΑΚΑΔΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ DOWNLOAD
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

Οι Athens Classical Players, μόνιμα μέλη στα έγχορδα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, συναντούν τον ανερχόμενο αστέρα - σολίστ βιολιού Γιώργο Μπάνο, υπότροφο της Μουσικής Ακαδημίας Barenboim-Said στο Βερολίνο, και στήνουν μία μαγική μουσική βραδιά, ανοιχτή στο κοινό, εγκαινιάζοντας το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας στη γραφικά όμορφη και «ζεστή» Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνα.

Μία καλλιτεχνική σύμπραξη μέσω της οποίας το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει  ένα δημοφιλές πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις «4 Εποχές» του Antonio Vivaldi  και διάσημα έργα του Αργεντίνου συνθέτη του tango, Astor Piazzola.

ΡΕΣΙΤΑΛ ΟΠΕΡΑΣ
ΣΤΟ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΠΗΓΑΔΙ

APRIL KOYEJO AUDIGER
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
DEARBHLA COLLINS

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΠΗΓΑΔΙ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ DOWNLOAD
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

Η σοπράνο April Koyejo-Audiger (μέλος του διάσημου προγράμματος Jette Parker του της Royal Opera του Λονδίνου), ο μπασοβαρύτονος Γιώργος Παπαδημητρίου (με συμμετοχές σε κορυφαίες παραγωγές διεθνών λυρικών θεάτρων και τακτική συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή) και η πιανίστα Dearbhla Collins (Vocal Coach στην Royal Irish Academy of Music, στο Δουβλίνο και Υπεύθυνη Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης στο National Opera Studio του Λονδίνου) ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία βραδιά όπερας υψηλού επιπέδου βγαλμένη από τα γκαλά της Ευρώπης στον ειδυλλιακό χώρο του Βενετσιάνικου Πηγαδιού στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας, με ελεύθερη είσοδο.

Με την κορυφαία δεξιοτεχνία και τη μοναδική καλλιτεχνική τους έκφραση τρεις σπουδαίοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν άριες και ντουέτα από διάσημα έργα των Puccini και Mozart έως τον Gershwin και τον Duke Ellington.

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

ΓΚΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ

Διεύθυνση Ορχήστρας: Philippe Bach
Σοπράνο: Αλεξία Βουλγαρίδου

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ DOWNLOAD
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε ένα Γκαλά Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας στον επιβλητικό χώρο του Παλαιού Φρουρίου.
Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με αριστουργήματα της διεθνούς σκηνής της Όπερας, μία μουσική αναδρομή στα highlights της ανυπέρβλητης περσόνας με τη φωνή της διακεκριμένης Αλεξίας Βουλγαρίδου. Την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης διευθύνει ο κορυφαίος Ελβετός μαέστρος Philippe Bach.
ΕΡΩΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ DOWNLOAD
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

Μία σπάνια μουσική στιγμή από Χορωδίες ανδρικών φωνών από τρία νησιά του Ιονίου, τη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα και την Κεφαλλονιά, που ανεβαίνουν στη σκηνή για να υμνήσουν τον έρωτα και την ομορφιά της ζωής μέσα από τραγούδια επώνυμων ή ανώνυμων δημιουργών της Επτανήσου με ελεύθερη είσοδο και φόντο τα σκαλιά του Αγίου Σπυρίδωνα. Μελωδίες ανασυρμένες από τη λήθη αλλά και κάποιες που υπάρχουν στη μουσική μνήμη του κοινού, εμπλουτίζουν το ποικίλο ρεπερτόριο της συναυλίας μέσω της ανάδειξης του λυρισμού και του χρώματος των ανδρικώνφωνών στα  «Ερωτικά Τραγούδια της Επτανήσου».
PARTY ALL NIGHT LONG

AMALIA & THE ARCHITECTS
IDRA KAYNE
D3LTA
NIKKO PATRELAKIS - "WORLD ELECTRONICA"

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΚΟΝΤΡΑ ΦΟΣΣΑ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ DOWNLOAD
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

Ένα ξέφρενο party! Ένα μουσικό “hopping” σε αγαπημένα μουσικά είδη με φόντο το ατμοσφαιρικό κανάλι Κόντρα Φόσσα! Soul funk ήχοι, punk, indie rock, folk και pop μελωδίες αλλά και ένα ξεσηκωτικό DJ set συνθέτουν το απόλυτο μουσικό μίγμα για όλα τα γούστα Ένα δυναμικό lineup που υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη ένταση!
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΝΥΧΤΕΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

6 & 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ DOWNLOAD
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

Δύο σπάνιες «Νύχτες Ποίησης» στον ειδικά διαμορφωμένο καταπράσινο Κήπο του Λαού με ελεύθερη είσοδο.

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά σημεία της Παλιάς Πόλης, μετατρέπεται στο ιδανικό σκηνικό για την ανάπτυξη ενός πολυπρισματικού διαλόγου ανάμεσα στη σύγχρονη ελληνόφωνη ποίηση που έχει ξεχωρίσει από το 2000 μέχρι σήμερα, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ποιητριών και ποιητών από τη νεότερη γενιά.

Tο soundtrack των εκδηλώσεων αναλαμβάνει ο Benjha σε ένα πρόγραμμα με live αυτοσχεδιαστικές πολυπολιτισμικές προσθήκες ηλεκτρονικής μουσικής.

Εισαγωγή/συντονισμός: Νίκος Ερηνάκης

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ

12-15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΜΟΝ ΡΕΠΟ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ DOWNLOAD
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

Mία σειρά εκδηλώσεων με άξονα το βιβλίο και με τη συμμετοχή σημαντικών συγγραφέων στο Μον Ρεπό. Ένα τετραήμερο γεμάτο πολύχρωμες εικόνες, πολυδιάστατες ιστορίες και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Ένα τετραήμερο με τα βιβλία να «ταξιδεύουν στο Ιόνιο».Οι εκδηλώσεις χωρίζονται σε τρεις ενότητες. Η πρώτη πρόκειται για αφιέρωμα στο παιδικό και εφηβικό βιβλίο. Η δεύτερη είναι μία ημερίδα με θέμα «Λογοτεχνία και Τηλεόραση» ενώ στην τρίτη και τελευταία ενότητα πέντε Έλληνες και ξένοι συγγραφείς παρουσιάζουν το έργο τους και εμπνέονται από τα τοπία της Κέρκυρας για να γράψουν μια ιστορία.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: 
ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: LAΒYARD PRODUCTIONS
CONTACT: [email protected]

CREATIVE DIRECTOR: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & MEDIA RELATIONS:
ΝΙΚΟΣ ΕΡΗΝΑΚΗΣ - ΣΕΜΗ ΨΙΛΟΓΙΑΝΝΗ

[email protected] / 6977222455

LINKS
Official website

Follow ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: 
Facebook / Instagram / YouTube

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

To Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας - ΔΦΚ (Corfu International Festival - CIF) εγκαινιάζει μια νέα πλατφόρμα καλλιτεχνικής έκφρασης και αλληλεπίδρασης, με τη συμμετοχή κορυφαίων και καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Ένα φεστιβάλ πολυδιάστατο, πολυπολιτισμικό, πολυπρόσωπο, με γνώμονα τη συμπερίληψη και το σεβασμό προς τη διαφορετικότητα και με το κερκυραϊκό στίγμα ως κύριο αποτύπωμα, φιλοδοξεί να προσφέρει μια νέα διάσταση σε αυτό που μέχρι τώρα γνωρίζαμε ως φεστιβάλ. Πέρα από το περιεχόμενό του, η διαφοροποίησή του εντοπίζεται και στη διάρκειά του. Το ΔΦΚ διαρκεί όλο το χρόνο και προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες του νησιού να περιηγηθούν σε ένα περιβάλλον  που πλημμυρίζει ιστορία και ενετική χάρη.

Πολυάριθμες εκδηλώσεις από διαφορετικά πεδία συνθέτουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ, με στόχο την εκπροσώπηση από ένα ευρύ καλλιτεχνικό δίκτυο. Μία λίστα πολλαπλών εκφάνσεων πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας που περιλαμβάνει μουσική, θέατρο, χορό, λογοτεχνία και εικαστικά. Ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο, γεμάτο δημιουργικές αντιθέσεις και καρποφόρες εκπλήξεις, που θα φιλοξενήσει σημαντικά ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πολλά από αυτά και για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας εξελίσσεται δυναμικά σε όλο το νησί με φόντο το αριστοκρατικό και ατμοσφαιρικό σκηνικό της Κέρκυρας που αναδεικνύει το περιεχόμενο των εκδηλώσεων καθώς έχουν επιλεγεί διάφορες τοποθεσίες, όπως η ιδιαίτερη Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, έως το επιβλητικό νεοκλασικό Μον Ρεπό.

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας επανατοποθετεί την Κέρκυρα στον πολιτισμικό και τουριστικό χάρτη της χώρας και της Ευρώπης και επιδιώκει να γίνει σημείο αναφοράς και ολιστικής εμπειρίας τέχνης και πολιτισμού.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την πολύτιμη υποστήριξη χορηγών, φίλων και εθελοντών.