0

Το καινούργιο παιδί

Συγγραφέας: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας
Σκηνοθέτης: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας
Ερμηνεύουν: Κάτια Δανδουλάκη
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Το καινούργιο παιδί για την ημέρα Τετάρτη 27/10 στις 19:30
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Το καινούργιο παιδί για την ημέρα Παρασκευή 29/10 στις 21:00
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Το καινούργιο παιδί για την ημέρα Σάββατο 30/10 στις 21:00
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Το καινούργιο παιδί για την ημέρα Κυριακή 31/10 στις 19:30
Ελάτε στην Κοινότητα της Θεατρομάνια και λάβετε μέρος στους διαγωνισμούς

Περιγραφή

Το καινούργιο παιδί των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα με την Κάτια Δανδουλάκη από 6 Οκτωβρίου στο Θέατρο ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ

Περισσότερα

Το καινούργιο παιδί είναι η ιστορίας μιας γυναίκας που γεννήθηκε το 1950. Της Δάφνης. Η Δάφνη δεν έχει κάτι ξεχωριστό, κάτι που να την διαφοροποιεί από το μεγάλο πλήθος. Η Δάφνη είναι μια γυναίκα της γενιάς μας. Είναι μια από μας. Και από μια μεριά, η Δάφνη είμαστε εμείς. Εμείς που νοιώσαμε τον εαυτό μας στην μεταπολίτευση. Που επαναστατήσαμε (έστω και στη φαντασία μας) ενάντια στο κατεστημένο, στην οικογένεια μας, στον παραδοσιακό τρόπο ζωής και αργότερα στήσαμε τα δικά μας σπίτια με μοντέρνο τρόπο και με πολύ παλιά υλικά. Εμείς που ονειρευτήκαμε την εξέγερση στα ταβερνάκια των Εξαρχείων και στηρίξαμε την κατανάλωση στα ρεστοράν με σεφ και γαλλικά κρασιά. Από τον Μάο Τσε Τουνγκ μέχρι τον Τζόρτζιο Αρμάνι η Δάφνη ακολουθεί τη γενιά της στην άνοδο, την ευμάρεια και την άνεση του ‘90 και του 2000 και στη συνέχεια γκρεμίζεται μαζί της στην οικονομική κρίση του 2010. Αλλά συνεχίζει. Το καινούργιο παιδί είναι η δύναμη της να ξεπερνά ό,τι έγινε και να τραβάει τον δρόμο της προς τα μπρος. Εκεί που την καλεί η ζωή και οι πιο βαθιές πρωταρχικές της δυνάμεις. Γιατί μέσα απ’ όλες αυτές τις απώλειες αναδύθηκε μια καινούργια Δάφνη. Χρειάστηκε να χάσει μια ζωή αλλά τώρα πια ξέρει ακριβώς πως να αγαπάει. 

Η παράσταση είναι ένας μονόλογος της Δάφνης (Κάτια Δανδουλάκη) που αφηγείται περιστατικό που όλοι με τον ένα η τον άλλο τρόπο έχουμε ζήσει.  Ο συντηρητικός μπαμπάς, η μαμά που διαβάζει ακόμα και τη σκέψη της κόρης της, οι έρωτες, οι γάμοι, οι προδοσίες, οι γέννες, τα παιδιά που δεν μπορεί κανείς να καταλάβει, ο χρόνος που κυλάει αδυσώπητα, τα μπότοξ και οι απώλειες. Η ζωή όπως ξετυλίγεται -άλλοτε σαν δράμα, άλλοτε σαν κομεντί κι άλλοτε σαν φάρσα ενταγμένη μέσα σε ένα  τόσο κινηματογραφικό σκηνικό του Γιώργου Γαβαλά, που είναι σίγουρο ότι ο θεατής φεύγοντας θα έχει την αίσθηση ότι είδε μια κινηματογραφική υπερπαραγωγή. Ένα έργο με μουσική του Αντώνη Παπακωσταντίνου, σχεδιασμό φωτισμών του Αλέκου Αθανασίου, κοστούμια της  Έβελιν Σιούπη και σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.   

FACEBOOK: Θα μας βρείτε εδώ

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Κάτια Δανδουλάκη

από 07/10
Αγίου Μελετίου 61Α και Κεφαλληνίας 48-50
Τηλ: 2108640414

Εισιτήρια: ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 20,00 ευρώ, Λαϊκή Απογευματινή (Τετάρτη) 15,00 ευρώ, Φοιτητικό 15,00 ευρώ
Πληροφορίες: 2108640414
Προπώληση: www.viva.gr

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ 19:30
Π 21:00
Π 21:00
Σ 21:00
Κ 19:30

53 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η παράσταση αποτελεί τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής όχι μόνο από άποψη ιστορικών γεγονότων που τη σημάδεψαν αλλά και νοοτροπιών, δοσμένη μέσα από τη μοναδική ερμηνεία της Δανδουλάκη, η οποία εκπλήσσει με τις εναλλαγές των διαθέσεων που απαιτεί κάθε φορά η αφήγηση, παρασύροντας τον θεατή πότε στη συγκίνηση και πότε στο γέλιο.

 2. Τι ζωντανή παράσταση! Βλέπαμε θέατρο ή μια πραγματική αφήγηση μιας ζωής; Η πρωταγωνίστρια μας εξιστόρησε μια ζωή οικεία, τη δική της, μιας φίλης της, δεν το ξέρουμε.. Διότι το ζούσε!. Διότι ήταν τόσο εκφραστική, τόσο άμεση, τόσο φαινόταν να γνώριζε καλά αυτή τη γυναίκα.. Μας συνεπήρε ως το τέλος, με το ύφος της,τις κινήσεις της και το χρωματισμό της φωνής της.. Μπορεί τελικά κανείς να βρει ένα νόημα να συνεχίσει να ζει και όχι να επιβιώνει. Πίσω της άλλαζε το βάθος του σκηνικού μαγικά θαρρείς και ασπρόμαυρα..

 3. Πρόκειται για μία ιστορία με την οποία αδιαμφισβήτητα άνθρωποι μέσης ή και μεγαλύτερης ηλικίας δύνανται ευκολότερα να ταυτιστούν και να συγκινηθούν. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η "διαπλοκή" των προσωπικών εμπειριών της ηρωίδας με τα μεγάλα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Καλή ερμηνεία από την κα Δανδουλάκη και λιτά σκηνικά όπως αναδειχθεί περαιτέρω η δύναμη του λόγου - μονολόγου!

  • Ένας μονόλογος βγαλμένος από την ζωή, ένας ρόλος υποδειγματικά ερμηνευμένος όπως πάντα εξαιρετικά από την Μεγάλη Κυρία του Θεάτρου μας Κάτια Δανδουλάκη. Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας θα ταυτιστούν αλλά θα έλεγα ότι τα προβλήματά που αντιμετωπίζει η ηρωίδα μας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο όλοι μας τα έχουμε ζήσει λίγο πολύ. Καλή παράσταση και μικρή η διάρκεια της , άνετα καθίσματα. Ευχαριστώ πολύ την Θεατρομανια για την παραχώρηση των προσκλήσεων.

 4. Η παράσταση είναι ένας μονόλογος της Δάφνης (Κάτια Δανδουλάκη) που παρουσιάζει τα τελευταία 50 χρόνια της Ελλάδας μέσα από την ζωή της. Ενας μονόλογος που δεν σε κουράζει ούτε στιγμή με εναλλαγή συναισθημάτων. Με μια Κάτια Δανδουλάκη που από την πρώτη στιγμή που ανεβαίνει στη σκηνή δημιουργεί μία υπέροχη ατμόσφαιρα και με απλότητα ξετυλίγει τη ζωή της. Ευχαριστώ πολυ Θεατρομάνια για τις προσκλήσεις!!!

 5. ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ Η ΚΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΙΑ ΤΗΣ Κ ΠΟΛΥ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΝΑΣ ΚΑΘΗΛΩΣΕΙ ΚΑΘΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ΤΗΣ Κ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ Κ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΝΟ ΤΗΣ. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΡΕΠΠΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, ΘΥΜΗΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΥΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ!

 6. Εξαιρετική η κα Δανδουλάκη όπως πάντα!! Ο μονόλογος ήταν τόσο παραστατικός! Μέσα από την ζωντανή αφήγηση της κας Δανδουλάκη, είδαμε όλη την ιστορία να ξεδιπλώνεται μπροστά μας, σαν να βλέπαμε πραγματικά τους ήρωες! Μεγάλο μπράβο! Αξίζει!!

 7. Παρακολουθήσαμε την παράσταση στις 16/10/2021. Η μοναδική κ.Δανδουλάκη ερμηνεύει με αμεσότητα έναν μονόλογο χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Πρόκειται για ένα κείμενο στο οποίο η πρωταγωνίστρια αφηγείται τη ζωή της, χρησιμοποιώντας εντέχνως αναφορές από την πρόσφατη ελληνική ιστορία. Έτσι, προσπαθεί να ξυπνήσει στον θεατή μνήμες, να δημιουργήσει το αίσθημα της νοσταλγίας και να τον κάνει να δεθεί με την ηρωίδα. Προσωπικά, θεωρώ ότι οι πιο νέοι θεατές ίσως δυσκολευτούν να συνδεθούν με ονόματα πολυκαταστημάτων, είδη διασκέδασης ή πολιτικούς του '70, του '80 και του '90, αλλά σίγουρα θα μαγευτούν από την φυσικότητα του παιξίματος της ηθοποιού. Ευχαριστούμε ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για το όμορφο βράδυ!

 8. Στις 16-10 είδα την παράσταση, με πρόσκληση από τη Θεατρομάνια. Η κυρία Δανδουλάκη, με απόλυτη μαεστρία, παρουσιάζει έναν μονόλογο, με ένα σχετικά ανιαρό κείμενο είναι η αλήθεια. Ισορροπεί με τέχνη ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό στοιχείο. Ο χώρος θα πρέπει να ανανεωθεί λίγο.

 9. Υπέροχη παράσταση, εξαιρετική η ερμηνεία της κας Δανδουλάκη.
  Ενα ταξιδι στο παρελθον της Ελλαδας, κοινωνικοί προβληματισμοι, τα ανθρώπινα πάθη, οι αλλαγές και η προσαρμοστικότητα μας μέσα στο πέρασμα του χρόνου... Ευχαριστούμε πολυ.

 10. Πρόκειται για έναν θαυμάσιο αφηγηματικό μονόλογο! Στο κείμενο είναι σχεδόν αδύνατο να μη βρεις μικρές ιστορίες που είτε έχεις ζήσει, είτε σου έχουν αφηγηθεί κάποια στιγμή στη ζωή σου! Με τρόπο λιτό και αβίαστα η κα. Δανδουλάκη κατάφερε με την ερμηνεία της να μας μεταφέρει συμπυκνωμένα 50 χρόνια ζωής σαν να ήταν όλα- γεγονότα και συναισθήματα- σφραγισμένα σε ένα μπουκάλι με το πιο νοσταλγικό άρωμα...και το άνοιξε!!! Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση!

 11. Παρακολούθησα την παράσταση στις 16/10. Ήταν μία εξαιρετική παράσταση τόσο λόγω του κειμένου, που αναφερόταν σε κομμάτια της ιστορίας και της ζωής μας την τελευταία 50ετια με πολύ απλό και συναισθηματικό τρόπο, όσο και για την ερμηνεία της Κας Δανδουλάκη. Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση!

 12. Ένα υπέροχο κείμενο για τα τελευταία 51 χρόνια της Ελλαδιτσας μας.Η άνοδος και η πτώση...Μια γυναίκα αφηγείται την ζωή της αυτά τα 51 τελευταία χρόνια σε 95 λεπτά.1970-2021.Εξαιρετικος μονόλογος,υπέροχο κείμενο,καθηλωτικη η ερμηνεία της Κυρίας Δανδουλάκη.Μια καταπληκτική παράσταση, γλυκόπικρη όπως άλλωστε είναι και η ζωή μας.Δεν πρέπει να την χάσει κανείς.

 13. Μια εξαιρετική ερμηνεία από την κ,. Δανδουλακη. Απλή, εκφραστική, συγκινητική μας ταξίδεψε από το '70 στο σήμερα. Δεν είναι και πολύ εύκολο να κρατήσεις το κοινό με μόνο εργαλείο τον λόγο και την έκφραση. Πολλά συγχαρητήρια!

 14. Πολύ ωραία ερμηνεία της κας Δανδουλάκη που απογείωσε ένα όχι ιδιαίτερα πρωτότυπο κείμενο που όμως κράταγε το ενδιαφέρον του θεατή και ακουμπούσε όλη την ιστορία των τελευταίων 40 χρόνων. Ευχαριστώ πολύ Θεατρομανια για το όμορφο απόγευμα.