Φεστιβάλ "Culture is Athens" του Δήμου Αθηναίων

Σχετικά

Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τον πολιτισμό

Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2021

Τεχνόπολη – Θέατρο Κολωνού – Θέατρο Γκράβας – Κιν/φος ΑΒ

4 χώροι – 100+ εκδηλώσεις
Μουσική – Θέατρο – Χορός

Τα φώτα του πολιτισμού «ανάβουν» ξανά και ο Δήμος της Αθήνας προσφέρει ένα καλοκαίρι γεμάτο μουσική, συναυλίες, χορό, θεατρικές παραστάσεις για μεγάλους και παιδιά σε 4 εμβληματικούς χώρους της πρωτεύουσας. Όλα αυτά στο πλαίσιο του Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα, του τριετούς σχεδίου που ανακοίνωσε ο Δήμος και οι φορείς του, το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση, στην ανάδειξη και στην ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας αλλά και στην έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον κλάδο του πολιτισμού.

Από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει τέσσερις εμβληματικούς χώρους, την Τεχνόπολη, τα Θέατρο Κολωνού και Γκράβας του ΟΠΑΝΔΑ και τον Κινηματογράφο ΑΒ και τους διαθέτει δωρεάν σε καλλιτέχνες, ομάδες και εταιρίες για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, παρέχοντας μαζί και όλες τις απαραίτητες υποδομές για την πραγματοποίησή τους.

Μετά από ανοιχτό call, το οποίο έτυχε ιδιαίτερα θερμής ανταπόκρισης, η Επιτροπή Εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων επέλεξε 100 από τις προτάσεις που κατατέθηκαν, ενώ το πρόγραμμα επιμελήθηκαν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και η Τεχνόπολη.

Το φετινό πρόγραμμα είναι ένα πρόγραμμα που τα έχει όλα: συναυλίες, φεστιβάλ, θεατρικές & μουσικοθεατρικές παραστάσεις και χορευτικές performances και – φυσικά – τους πιο αγαπημένους μας καλλιτέχνες επί σκηνής μετά από πολύ καιρό! Είναι η 2η χρονιά που ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει έμπρακτα τον κλάδο του πολιτισμού, καλλιτέχνες και εργαζόμενους, που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας.

Η Μουσική Τεχνόπολη – όπως την ξέρουμε άλλωστε – ξεκινά στην πιο εμβληματική σκηνή της πόλης, την Τετάρτη 9 Ιουνίου, με τη συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη, ενώ μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με μεγάλους καλλιτέχνες, καλλιτέχνες – έκπληξη, σημαντικά φεστιβάλ που φέρνουν μαζί τους ό,τι πιο σύγχρονο έχει να δείξει η εγχώρια και διεθνής σκηνή, σε ένα ρεπερτόριο που κυμαίνεται από pop, λαϊκό και ρεμπέτικο μέχρι hard rock, hip hop και electro.

Και όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στο Γκάζι κάτω από τις τρεις κόκκινες καμινάδες, μπορούν να παρακολουθήσουν όλες τις συναυλίες – όπως και πέρυσι – απ’ όπου κι αν βρίσκονται μέσω live streaming.

Αυλαία σηκώνουν και τα θέατρα του ΟΠΑΝΔΑ σε μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, στον καταπράσινο λόφο του Ιππίου Κολωνού, αλλά και σε έναν ζωτικό χώρο πολιτισμού στην Γκράβα, δίνοντας ζωή στις γειτονιές, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Αθήνας.

Για έναν ολόκληρο μήνα, μουσικές θα ηχήσουν στο Θέατρο Κολωνού και στο Θέατρο Γκράβας, από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, ενώ οι σκηνές τους θα φιλοξενήσουν ακόμα υψηλής ποιότητας θεατρικές & μουσικοθεατρικές παραστάσεις για όλους.

Κλασικές συνθέσεις από τις ορχήστρες του Δήμου Αθηναίων, τζαζ crossovers, περιπλανήσεις στα μονοπάτια της παράδοσης, λαϊκά και ρεμπέτικά αλλά και δημοφιλές ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο είναι μερικά μόνο απ’ όσα θα ακούσουμε στα δύο θέατρα. Παράλληλα, σημαντικοί σκηνοθέτες και ομάδες μας παρουσιάζουν παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους από ένα ευρύ φάσμα ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.

Τέλος, ένα ιστορικό θερινό σινεμά των Άνω Πατησίων, ο Κινηματογράφος ΑΒ, ανανεώνεται και ανοίγει ξανά τις πόρτες του, την Παρασκευή 2 Ιουλίου, για να υποδεχτεί χορευτικά δρώμενα για θέματα που αφορούν στον σύγχρονο άνθρωπο, performances σύγχρονου χορού που αφηγούνται αληθινές ιστορίες, tango, φλαμένκο, μουσικές παραστάσεις, αλλά και παραστάσεις κουκλοθέατρου, διαδραστικές θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια.

Κι όλα αυτά είναι μόνο η αρχή…

Φέτος, θα απολαύσουμε ξανά – μετά από καιρό – όλους τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες που τόσο μας έχουν λείψει επί σκηνής! Φέτος, θα ζήσουμε ένα ακόμα γεμάτο πολιτιστικό καλοκαίρι στην πόλη μας, την Αθήνα!

«Αυτό το πολιτιστικό καλοκαίρι στην Αθήνα είναι διαφορετικό. Γιατί συνδιαμορφώνεται από τον Δήμο Αθηναίων και τους ανθρώπους του πολιτισμού και τις ιδέες τους. Αυτός ήταν και παραμένει ο στόχος μας. Να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους και να δώσουμε το χρώμα και τους ήχους που έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ η Αθήνα» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την ανακοίνωση του προγράμματος στήριξης του πολιτισμού.

Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα.
Για το πλήρες δημοσιογραφικό υλικό,
πατήστε εδώ.

*Σεβόμενοι όλους τους περιορισμούς για την προστασία της δημόσιας υγείας, όλες οι εκδηλώσεις είναι αποκλειστικά για καθήμενους, ενώ και οι 4 χώροι έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με όλες τις επίσημες οδηγίες και τους ισχύοντες κανονισμούς.

**Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ

Τεχνόπολη Θέατρο Κολωνού Θέατρο Γκράβας Κιν/φος ΑΒ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

ΤΕΤΆΡΤΗ 09.06

Συναυλία

Μίλτος Πασχαλίδης

ΠΆΡΆΣΚΕΥΗ 11 ΕΩΣ ΚΥΡΙΆΚΗ 13.06

Φεστιβάλ

Gimme Shelter Film Festival

Εμβληματικά και επιδραστικά μουσικά ντοκιμαντέρ της πρόσφατης διεθνούς και εγχώριας παραγωγής, τα περισσότερα σε πρώτη πανελλήνια προβολή. Ταινίες που σίγουρα θα αγαπηθούν, μοναδικές ζωντανές εμφανίσεις από σημαντικά ονόματα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής αλλά και ανατρεπτικές συζητήσεις με εκλεκτούς καλεσμένους.

ΤΡΙΤΗ 22.06

Συναυλία

Μαρίζα Ρίζου

 

 

ΤΕΤΆΡΤΗ 23.06

Συναυλία

Γιάννης Κότσιρας –

«Κοίταγύρω»

Μαζί του η Δήμητρα Μπουλούζου

 

 

ΣΆΒΒΆΤΟ 26.06

Συναυλία

Athens Music Week – Main live event

Artists TBA

Η 3η μουσική εβδομάδα της Αθήνας ολοκληρώνεται με ένα μεγάλο live στην κεντρική αυλή της Τεχνόπολης με ονόματα – έκπληξη που θα θυμόμαστε για καιρό!

ΔΕΥΤΕΡΆ 28.06

Συναυλία

Πέγκυ Ζήνα & ΝίκοςΤουλιάτος–«Κάτωαπ’τηνομπρέλασου»

Μαζί τους η ομάδα κρουστών ΗΧΟΔΡΑΣΗ

ΤΡΙΤΗ 29.06

Συναυλία

Χαΐνηδες –

«Βάρδα Φουρνέλο!»

ΤΕΤΆΡΤΗ 30.06

Συναυλία

Urban Athens Festival Πυξ λαξ – «Τι είναι αυτό που μας ενώνει;»

Tour2021

ΠΕΜΠΤΗ 01.07

Συναυλία

Urban Athens Festival

Suicidal Angels - «LiveAggressionOverAthens»

ΠΆΡΆΣΚΕΥΗ 02.07

Συναυλία

Nightstalker –“ElectricHaze”

 

 

ΔΕΥΤΕΡΆ 05.07

Συναυλία

Μελίνα Κανά

Μαζί της οι Γιώργης & Νίκος Στρατάκης

 

 

ΤΡΙΤΗ 06.07

Συναυλία

Δάκης, Μαντώ, Μπίγαλης & Πωλίνα –

«Γρανίτα από ντισκοτέκ»

ΤΕΤΆΡΤΗ 07.07

Συναυλία

Wim Mertens – Inescapable 40th anniversary tour

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 08.07

Συναυλία

MEΛΙSSES

 

 

ΠΆΡΆΣΚΕΥΗ 09.07

Συναυλία

ΣTELLA

 

 

ΣΆΒΒΆΤΟ 10.07

Συναυλία

Naxatras

 

 

ΔΕΥΤΕΡΆ 12.07

Συναυλία

ΧατζηφραγκέταFullband

ΙΟΥΝΙΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ

Μουσική Τεχνόπολη

ΤΕΤΆΡΤΗ 14.07

Συναυλία

΄Άλκηστις Πρωτοψάλτη & Μιχάλης Χατζηγιάννης «Μια αγκαλιά τραγούδια»

ΠΕΜΠΤΗ 15.07

Συναυλία

Fundracar live –“Like never before”

With Special Guests: Argyris (Nightstalker)/Babis(PlanetOfZeus)/Eisvoleas/Zoro&Buzz

 

 

ΔΕΥΤΕΡΆ 19.07

Συναυλία

Γιώργος Νταλάρας Μαζί του οι Βιολέτα Ικαρη & Άσπασία Στρατηγού

ΤΡΙΤΗ 20.07

Συναυλία

Δημήτρης Μυστακίδης - «15 χρόνια ρεμπέτικα με κιθάρα»

ΤΕΤΆΡΤΗ 21.07

Συναυλία

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Μαζί του οι Μαίρη Μπρόζη & Άπόστολος Μόσιος

 

 

ΤΕΤΆΡΤΗ 01.09

Συναυλία

TBA

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 02.09

Δράση Κοινωνικού Χαρακτήρα

Το Ταξίδι / The Walk

Η περιπλάνηση 4 μηνών και 8.000 χιλιομέτρων από μια κούκλα 3,5 μέτρων που έχει τη μορφή της Μικρής Άμάλ, μιας εννιάχρονης Σύριας προσφυγοπούλας.

ΠΆΡΆΣΚΕΥΗ 3 & ΣΆΒΒΆΤΟ 04.09

Μουσικό Φεστιβάλ

Off the hook Festival

Μπορεί άραγε να υπάρξει μία ολοκληρωμένη φεστιβαλική εμπειρία στο καλοκαίρι του social distancing; Το Off The Hook Festival απαντάει θετικά και επιστρέφει με μία ειδική έκδοση που θα μας επιτρέψει να συνεχίζουμε όλοι μαζί να χτίζουμε την γιορτή της κουλτούρας και της καταξίωσης της hip hop σκηνής που ξεκίνησε το 2019.

ΚΥΡΙΆΚΗ 05.09

Συναυλία

ONIRAMA Live

+Guests

ΔΕΥΤΕΡΆ 06.09

Συναυλία

Σωκράτης Μάλαμας

 

 

ΤΡΙΤΗ 07.09

Συναυλία

Καίτη Γαρμπή – «Ξανάμαζί»

ΤΕΤΆΡΤΗ 08.09

Συναυλία

Νατάσσα Μποφίλιου Θέμης Καραμουρατίδης & Γεράσιμος Ευαγγελάτος -

«Ηεποχήτουθερισμού»

ΠΕΜΠΤΗ 09.09

Συναυλία

Κωστής Μαραβέγιας

ΙΟΥΛΙΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Μουσική Τεχνόπολη

ΣΆΒΒΆΤΟ 11 & ΚΥΡΙΆΚΗ 12.09

Μουσικό Φεστιβάλ

Plisskën 2021: Music Sounds Better With You

Ενα από τα κορυφαία ελληνικά μουσικά φεστιβάλ της τελευταίας δεκαετίας, με φανταστική ενέργεια, που ανακατεύει μουσικά είδη με άποψη και σκοπό και διαθέτει πάντα ένα εξαιρετικό και πολυσυλλεκτικό line up, ευλαβικά προσανατολισμένο στο σήμερα. Εκεί που το νέο και το παλιότερο έρχονται πολύ κοντά, εκεί που τα όρια μεταξύ πειραματικής μουσικής και mainstream pop είναι θολά, εκεί που όλοι αισθάνονται σαν σούπερ σταρ!

ΔΕΥΤΕΡΆ 13.09

Συναυλία

TBA

 

 

ΤΡΙΤΗ 14.09

Συναυλία

ΕΙΣΒΟΛΕΆΣ Full band

 

 

ΤΕΤΆΡΤΗ 15.09

Συναυλία

TBA

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 16.09

Συναυλία

Δήμητρα Γαλάνη -

«Ερωταεσύ...»

Μαζί της οι Κατερίνα Πολέμη & Στάθης Δράκος

Ειδική συμμετοχή: η τραγουδοποιός & ερμηνεύτρια Παυλίνα Βουλγαράκη και ο νεαρός ερμηνευτής Δημήτρης Κόψης

ΠΆΡΆΣΚΕΥΗ 17.09

Συναυλία

Γιάννης Κότσιρας & Χρήστος Θηβαίος–

«Το πιο όμορφο απ’όλα…»

Μαζί τους η Βίκυ Καρατζόγλου Άφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

 

 

ΣΆΒΒΆΤΟ 18.09

Συναυλία

TBA

 

 

ΚΥΡΙΆΚΗ 19.09

3rd SGS Family &PetsFestival

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Μουσική Τεχνόπολη

ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΩΝΟΥ

ΟΠΑΝ∆Α

 

 

ΔΕΥΤΕΡΆ 28.0621.00

Συναυλία

Ρίτα Άντωνοπούλου

Η χαρισματική ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει, όπως κάνει πάντα, μια άριστα σκηνοθετημένη παράσταση που βασίζεται στο ευρύ ρεπερτόριό της, σε τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών αλλά και νέων ταλαντούχων δημιουργών.

ΤΕΤΆΡΤΗ 30.06  20.30

Παιδική Θεατρική Παράσταση

Μια γιορτή στου Νουριάν**

του Volker Ludwigαπό την ομάδα Συντεχνία του Γέλιου

Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι

Μία ανατρεπτική κωμωδία για τις προκαταλήψεις, τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και την πολιτισμική συμφιλίωση.

ΠΕΜΠΤΗ 01.07 21.00

Θεατρική Παράσταση

Θεόφιλος

του Θανάση Σκρουμπέλου με τον Θοδωρή Προκοπίου Σκηνοθεσία: Νίκος Βερλέκης

Η ζωή και η πορεία του ζωγράφου της ελληνικής λαϊκής παράδοσης.

ΠΆΡΆΣΚΕΥΗ 02.07  21.00

Συναυλία

Rebetien

Τραγούδια και σκοποί από το ρεπερτόριο της σμυρναίικης μουσικής με μία σύγχρονη ενορχηστρωτική προσέγγιση αλλά και νέες πρωτότυπες συνθέσεις.

ΔΕΥΤΕΡΆ 05.021.00

Συναυλία

Δώρος Δημοσθένους

– “Loveο έρωτας ταξιδεύει”

ΤΡΙΤΗ 06.020.30

Παιδική Θεατρική Παράσταση

Ο Ραφτάκος των λέξεων

τουΑντώνηΠαπαθεοδούλου

από την ομάδα Μικρός Νότος

Ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη

δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Θέατρο Κολωνού

ΙΟΥΛΙΟΣ

ΤΕΤΆΡΤΗ 07.021.00

Συναυλία

Το ξύπνημα της Μούσας

με τους Lyre ‘n’ Rhapsody

Μουσικές από την αρχαιότητα, διασκευές και συνθέσεις του σχήματος εμπνευσμένες από τον λυρισμό της αρχαιότητας και την αμεσότητα της ελληνικής παράδοσης.

ΠΕΜΠΤΗ 08.07  21.00

Συναυλία

Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής & Χορωδία Δήμου Άθηναίων**

με τους Γεράσιμο Άνδρεάτο, Ηρώ Σαΐα & Σοφία Παπάζογλου

 

 

ΠΆΡΆΣΚΕΥΗ 09.021.00

Συναυλία

The Worksongs Project

Ηχούν τραγούδια «της δουλειάς» απ’ όλο τον κόσμο με μία ανανεωμένη μουσική παράσταση επενδυμένη με φωτογραφικό και κινηματογραφικό αρχειακό υλικό.

ΣΆΒΒΆΤΟ 10.021.00

Συναυλία

Άγγελική Τουμπανάκη

- «Crossovers από την παράδοση στη σύγχρονή φόρμα»

ΔΕΥΤΕΡΆ 12.07  21.00

Συναυλία

Γιώργος Μαργαρίτης –

«Τα καλύτερα τραγούδια μας»

Μαζί του η Πέννυ Μπαλτατζή

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 15.021.00

Θεατρική Παράσταση

Ναπολεοντία

του Ανδρέα Στάικου

Σκηνοθεσία: Κερασία Σαμαρά

Μία κομψή, ψευδοϊστορική, ξεκαρδιστική κωμωδία του κορυφαίου νεοέλληνα συγγραφέα.

ΣΆΒΒΆΤΟ 17.021.00

Συναυλία

14ο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας**

με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων

ΔΕΥΤΕΡΆ 19.021.00

Συναυλία

Κώστας Χατζής

 

 

ΤΡΙΤΗ 20.07 20.30

Παιδική Θεατρική Παράσταση

Λέω να πετάξω

του Δημήτρη Μπασλάμ

Πού πάνε τα μπαλόνια όταν φεύγουν από τα χέρια μας; Πόσο ψηλά θα ανέβει; Ποια θα είναι η διαδρομή του; Τι θα συναντήσει; Μια αλληγορική οπτικοακουστική ιστορία, για μικρούς και μεγάλους, από τον βραβευμένο μουσικό και συγγραφέα παιδικών βιβλίων.

ΤΕΤΆΡΤΗ 21.07  21.00

Μουσικοθεατρική Παράσταση

Η ιστορία ενός μονόφθαλμου

από την ομάδα The Young Quill

Μια σκηνική συνάντηση θεάτρου, ζωντανής μουσικής & εικαστικών βασισμένη στη ραψωδία Ι της Οδύσσειας του Ομήρου και στον «Ερωτικό Πολύφημο» του βουκολικού ποιητή Θεόκριτου του Συρακούσιου.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Θέατρο Κολωνού

ΠΆΡΆΣΚΕΥΗ 23.0721.00

Συναυλία

Συμφωνική Ορχή στρατου Δήμου Άθηναίων**

Με έργα των Beethoven,Mozart,Prokofiev και Α.Τσελίκα

Σολίστ: Παναγιώτης Γιαννάκας (κλαρινέτο)

Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας

ΔΕΥΤΕΡΆ 26.021.00

Θεατρική Παράσταση

Εκείνος και εκείνος**

από τη θεατρική ομάδα αστέγων Walkabout της Equal Society

ΠΕΜΠΤΗ 29.021.00

Θεατρική Παράσταση

Της ΄Άρτας το Γιοφύρι

από το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

Σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία: Μαριάννα Κάλμπαρη

Μία πρωτότυπη παράσταση – πολυθέαμα βασισμένη στην παραλλαγή του «Γιοφυριού της Αρτας».

ΠΆΡΆΣΚΕΥΗ 30.021.00

Θεατρική Παράσταση

Διαχρονική Οδύσσεια**

από τη θεατρική ομάδα Το Κιόσκι

΄Ενα έργο για όλους τους νέους που πιστεύουν ότι ζουν σε λάθος εποχή.

ΣΆΒΒΆΤΟ 31.0721.00

Συναυλία

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Άθηναίων**

Καλοκαιρινή συναυλία όπερας με έργα των Rossini,Mozart,Verdiκ.ά.

Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

ΙΟΥΛΙΟΣ

Θέατρο Κολωνού

ΘΕΑΤΡΟ ΓΚΡΑΒΑΣ

ΟΠΑΝ∆Α

 

ΔΕΥΤΕΡΆ 28.06  21.00

Συναυλία

Άνδριάνα Μπάμπαλη & Γιώργης Χριστοδούλου

«Ένα ντουέτο θα φέρει την άνοιξη»

ΤΡΙΤΗ 29.06  21.00

Θεατρική Παράσταση

Σε ακούω**

από την ομάδα ΔΕΚΑ playback

Στις παραστάσεις playback δεν υπάρχει κείμενο. Το κείμενο δημιουργείται την ώρα της παράστασης. ΄Οποιος θεατής νιώσει την ανάγκη, μοιράζεται με τους ηθοποιούς και το κοινό μια ιστορία, μια σκέψη, ένα συναίσθημα, ένα όνειρο που είδε ή που θα ήθελε να δει… Και οι ηθοποιοί το δραματοποιούν εκείνη τη στιγμή. Αυτοσχεδιαστικά, με λόγο, ήχο, κίνηση.

ΤΕΤΆΡΤΗ 30.06  21.00

Συναυλία

Τα πιο ωραία λαϊκά – ρεμπέτικα

με τους Ιούλια Καραπατάκη, Θοδωρή Καζάκο & Νίκο Πλιο

 

ΠΕΜΠΤΗ 01.021.00

Συναυλία

Ζωή Παπαδοπούλου

«Πήρα απ’ την νιότη χρώματα»

Αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

ΠΆΡΆΣΚΕΥΗ 02.020.30

Παιδική Μουσικοθεατρική Παράσταση

Ο κόσμος ανάποδα

από την ομάδα Κοπέρνικος

Μία μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση με πρωταγωνιστές την αφελή Ορτανσία και τον ξερόλα Υάκινθο που διαθέτουν μια απερίγραπτη όρεξη να αφηγηθούν στα παιδιά παραμύθια με τον δικό τους ανατρεπτικό τρόπο, αλλά και τη μάγισσα Σκουποξυλάνθη, τον Μπομπ τον χαμαιλέοντα, τον κύριο Γρουσουζέλο, τους Πειρατές της Τσιχλόφουσκας και την άγρια φυλή των Κάμα Τούμπα!

ΚΥΡΙΆΚΗ 04.07  21.00

Θεατρική Παράσταση

Κασιώτες Καπεταναίοι

Οι Μεγάλοι Άγνωστοιτου ’21

από τη θεατρική ομάδα Δήμου Ηρωικής Νήσου Κάσου Σκηνοθεσία: Βάνα Πεφάνη

Το έργο,σε κείμενο του συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη βασισμένο στα ιστορικά αρχεία του Ν. Μαυρή, υπογραμμίζει τη μεγάλη προσφορά της Κάσου στους αγώνες του ’21 με αναφορές και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου.

ΔΕΥΤΕΡΆ 05.021.00

Συναυλία

Λαϊκά τραγούδια της γειτονιάς

με τους Λάμπρο Καρελά & Κατερίνα Τσιρίδου

ΙΟΥΝΙΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ

Θέατρο Γκράβας

ΠΆΡΆΣΚΕΥΗ 09.0721.00

Μουσικοθεατρική Παράσταση

Η σονάτα του Σεληνόφωτος

βασισμένη στο ποιήμα του Γιάννη Ρίτσου

από την ομάδα Athens Art

Ξεδιπλώνεται μπροστά μας η ιστορία μιας ηλικιωμένης γυναίκας… Βλέπουμε τον χρόνο που τρέχει αδίστακτος δίχως να αφήνει χώρο για ζωή…

ΣΆΒΒΆΤΟ 10.07 20.30

Παράσταση Θεάτρου Σκιών

Ο Καραγκιόζης μυστικός πράκτωρ

από το Θέατρο Σκιών Πάνου Καπετανίδη

ΤΕΤΆΡΤΗ 14.07  21.00

Θεατρική Παράσταση

Το μήνυμα

του Αργύρη Χιόνη

από την ομάδα APUS

Ένα μήνυμα που γίνεται φάρσα. Ένα ταξίδι χωρίς αρχή και έλεος. Όχι. Ένα ταξίδι χωρίς αρχή και μνήμα. Ναι. Έτσι ξεκινάει. Χωρίς αρχή και μνήμη.

ΠΕΜΠΤΗ 15.021.00

Θεατρική Παράσταση

Το δάνειο

του Τζόρντι Γκαλθεράν

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς

Ο Αντόνιο επιθυμεί διακαώς να λάβει ένα τραπεζικό δάνειο. Όμως ως μοναδική εγγύηση έχει να επιδείξει…τον λόγο της τιμής του.

ΠΆΡΆΣΚΕΥΗ 16.020.30

Παιδική Θεατρική Παράσταση

Ο μικρός πρίγκιπας

του Αντουάνντε Σαιντ-Εξυπερύ

από την ομάδα Ονειρο ήτανε

Μετά τη μεγάλη έκρηξη, χιλιάδες πλανήτες και αστεροειδείς εκσφενδονίζονται στο διάστημα κρύβοντας απρόσμενες εκπλήξεις… Μία παράσταση διασκεδαστική, ατμοσφαιρική και ανθρώπινη που προβάλλει αξίες, αναδεικνύει τη διαφορετικότητα και μαγεύει τα παιδιά.

ΚΥΡΙΆΚΗ 18.021.00

Θεατρική Παράσταση

Η αρπαγή της Καρυάτιδας Περσεφόνης**

από το Ελληνικό Ποιητικό Θέατρο Συγγραφή – Σκηνοθεσία: Σάββας Παρίτσης

Η Καρυάτιδα Περσεφόνη μετά την αρπαγή της από τον κόμη του Ελγκιν, Τόμας Μπρους, φορτώνεται στο πλοίο Μέντωρ για να μεταφερθεί στην Αγγλία. Καταλήγει, όμως, μετά από θαλασσοταραχή, στον βυθό της θάλασσας στην περιοχή Ταίναρος του ομώνυμου ακρωτηρίου της Πελοποννήσου.

ΔΕΥΤΕΡΆ 19.021.00

Συναυλία

Άλέξανδρος Κτιστάκης

 

 

ΤΕΤΆΡΤΗ 21.07  21.00

Θεατρική Παράσταση

Το όνομά μου Ελευθερία

από την ομάδα +αίσθημα του Πολιτιστικού Συλλόγου

«Συναισθηματική Διαλεκτική» Διασκευή – Σκηνοθεσία: Στέλιος Καλαθάς

Στην Καλαμπάκα, λίγο πριν το ξέσπασμα της ελληνικής επανάστασης, δύο ερωτευμένοι νέοι, ο Δρόσος και η Εσμέ, δεν μπορούν να ελπίζουν για το μέλλον της σχέσης τους. Ενα έργο – ύμνος στην ελευθερία βασισμένο στο δραματικό ειδύλλιο «Εσμέ» του Σπυρίδωνος Περεσιάδη.

ΠΕΜΠΤΗ 22.020.30

Κουκλοθεατρική Παράσταση

Ο Οδοντοχαλάστρας

& η Γλυκοσυμμορία του

από την ομάδα ΑΦΟΥ

Μία παράσταση που χαρίζει απλόχερα το γέλιο και τη διασκέδαση μέσα από μια πρωτότυπη και αστεία ιστορία με εντυπωσιακά εναλλασσόμενα σκηνικά, πολλή μουσική και χειροποίητες κούκλες.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Θέατρο Γκράβας

 

ΣΆΒΒΆΤΟ 24.07 21.00

Μουσικοθεατρική Παράσταση

Το ποτάμι

μετους Γιώργο Μεράντζα & ΣοφίαΠαπάζογλου

Ποίηση: Φώντας Λάδης Μουσική: ΛίνοςΚόκοτος

Μουσικό πολυθέαμα με τραγούδια που μεταφέρουν συμπυκνωμένα στον θεατή/ακροατή τον καημό της ρωμιοσύνης, τα όνειρα του ελληνισμού και τη λαχτάρα του για ένα καλύτερο μέλλον.

ΤΡΙΤΗ 27.021.00

Μουσικοθεατρική Performance

Συνάντηση

από την ομάδα Σπίρτο

Σε μια χώρα όπου κάθε ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία γίνεται υποχρεωτικά με χρήση τεχνολογικών μέσων, μια γυναίκα αψηφά το νόμο και τιμωρείται σε άλυτα δεσμά.

ΠΕΜΠΤΗ 29.021.00

Μουσικοποιητική Παράσταση

Στα όνειρα των ποιητών

της Φένιας Χρήστου

Ενας κύκλος μελοποιήσεων και πρωτότυπων συνθέσεων γεννά μια παράσταση με χαρακτήρα δροσερό, ερωτικό, νεανικό και στιγμές-στιγμές σατιρικό ως προς τον έρωτα και τα όσα προκαλεί σε εμάς τους ανθρώπους. Εχοντας ως αφετηρία το έργο του Κωστή Παλαμά και του Αγγελου Σικελιανού, η παράσταση μιλά για την αγάπη, τον έρωτα και τη ζωή.

ΣΆΒΒΆΤΟ 31.021.00

Θεατρική Performance

Several Circles

από την ομάδα θεάτρου Τα/Δε

Μια παράσταση που εξερευνά τη σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με τα στοιχεία της φύσης και τις νευρώσεις που δημιουργεί η ζωή στο αστικό περιβάλλον του 21ου αιώνα.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Θέατρο Γκράβας

ΚΙΝ/ΦΟΣ ΑΒ

 

 

ΠΆΡΆΣΚΕΥΗ 02.07  21.00

Χορευτική Παράσταση

Η Μαγεία του Τάνγκο-

Tango Magia

από το Athens Tango Ensemble

Από το μαγευτικό Buenos Aires του Gardel και του Piazzolla, στο Παρίσι και από εκεί στην Αθήνα του Αττίκ και του Γούναρη. Από τις ακτές του Ρίο Ντε Λα Πλάτα, η ιστορική εξέλιξη του tango μουσικά και χορευτικά και η σύνδεση του με το δικό μας λιμάνι του Πειραιά.

ΔΕΥΤΕΡΆ 05.021.00

Χορευτική Παράσταση

**

Σκηνοθεσία: Στεφανία Βλάχου

Κείμενο: Βαλέρια Κουδουμογιαννάκη

Χορογραφία: Λήδα Δάλλα

Μια ανοιχτή πρόσκληση για ενδοσκόπηση. Μια έκκληση στη γυναικεία πτυχή της ανθρωπότητας να ανθίσει. Οι άνθρωποι μοιράζονται τόσο αρσενικές όσο και θηλυκές πτυχές. Αγκαλιάζοντας τη διττή φύση του ατόμου, βρίσκεται το κλειδί για την ισορροπία και ευημερία.

ΤΡΙΤΗ 06.021.00

Παιδική Θεατρική Παράσταση

Άγαλματάκια ακούνητα… Μέρα ή νύχτα;

από το Θέατρο Σκάλα

Μια αστυνομική ιστορία αγάπης για μικρούς και μεγάλους, με ηθοποιούς εντυπωσιακές κούκλες, αγάλματα και σκιές που ζωντανεύουν… ένα μουσείο! Μια παράσταση γεμάτη χιούμορ, μυστήριο, ρομαντισμό και πολλές ανατροπές που εξοικειώνει τα παιδιά με τη μυθολογία, την τέχνη και την πλούσια ιστορία μας.

ΠΕΜΠΤΗ 08.0721.30

Χορευτική Παράσταση

Άπόηχος**

από την συμπεριληπτική ομάδα χορού ΕΞΙΣ

Εξι χορευτές και χορεύτριες με και χωρίς αναπηρία συν-κινούνται και δημιουργούν σχέσεις. Σώματα κινούμενα στο χώρο με ακαθόριστη μορφή που γεννούν αισθήσεις και εικόνες. Κάθε στιγμή διαδέχεται την επόμενη χωρίς συγκεκριμένη σειρά με σταθερή αναφορά το χρόνο. Οτι απομένει είναι ο απόηχος μιας ανάμνησης.

ΠΆΡΆΣΚΕΥΗ 09.021.00

Συναυλία

The Callas – Παρουσίαση άλμπουμ «Είμαι ένα ξενοδοχείο»

Το «Είμαι ένα ξενοδοχείο» ηχογραφήθηκε σε μια παλιά αποθήκη μέσα σε ένα αγρόκτημα με ελιές και πορτοκαλιές στην Πελοπόννησο.

Παρόλα αυτά, είναι ένα άλμπουμ που μυρίζει από την αρχή μέχρι το τέλος Αθήνα. Ενα μελαγχολικό μείγμα postpunk με πολλά ανατολίτικα στοιχεία στους ήχους και τις συνθέσεις.

ΔΕΥΤΕΡΆ 12.07  21.00

Χορευτική Παράσταση

Κατακόκκινοι

Σύλληψη – Χορογραφία: Κώστας Τσιούκας

Επιμέλεια κειμένου – Στίχοι: Ευθύμης Φιλίππου & οι ερμηνευτές / ερμηνεύτριες

Μια σειρά από σόλο χορευτικά και αφηγήσεις από αληθινές ιστορίες με κοινό στοιχείο το χρώμα κόκκινο. Οι ιστορίες έχουν γραφτεί από τους ερμηνευτές κι έχουν έντονο το προσωπικό και αυτοβιογραφικό στοιχείο. Η μουσική ερμηνεύεται ζωντανά και περιλαμβάνει πιάνο, τραγούδι, ηλεκτρική κιθάρα και ηλεκτρονική μουσική. Οι χορογραφίες αυστηρά ιδιοσυγκρασιακές, σχεδόν ξεσηκωτικές.

ΤΡΙΤΗ 13.020.00

Παιδική Θεατρική Παράσταση

Γύρω – γύρω μήνες

από την ομάδα Μικρός Νότος

Μία μουσικοπαιδαγωγική παράσταση με ζωντανή μουσική βασισμένη στο ελληνικό λαϊκό παραμύθι «Η Κυρά Καλή και οι12μήνες».Τα παιδιά ζουν την κάθε εποχή με τα ξεχωριστά της έθιμα, με τις γιορτές και τα παραδοσιακά παιχνίδια που πάντα πρόσφεραν σύνδεση με τον κύκλο των εποχών και τις εναλλαγές στη φύση.

ΠΆΡΆΣΚΕΥΗ 16.020.30

Παιδική Μουσική Παράσταση

Μια τρελή αλφαβήτα με τον Άνθρωπο Ορχήστρα

με τον Άλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο

Μια παράσταση με πολλή μουσική, τραγούδι, κέφι και χορό που αγαπήθηκε από τα μικρά και μεγάλα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, επιστρέφει δυναμικά, για τρίτη χρονιά, σε μια ανανεωμένη προσέγγιση που αξίζει να δείτε και... να ξαναδείτε!

ΣΆΒΒΆΤΟ 17.021.00

Sembrando Flamenco Noches de lunares

από τη χορευτική ομάδα Sembrando Flamenco

Απολαύστε το πάθος και τη συγκίνηση από μια αυθεντική ισπανική βραδιά χορού.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Κινηματογράφος ΆΒ

ΔΕΥΤΕΡΆ 19.021.00

Χορευτική Παράσταση

Τέσσερις ιερές μανίες

Ο τέσσερις ιερές μανίες παρατίθενται στο έργο «Φαίδρος» του Πλάτωνα

και είναι τα «κλειδιά» ώστε η ψυχή να ελευθερώσει τις κρυμμένες της δυνατότητες, να βιώσει την έκσταση και να ενωθεί με το θείον. Η μαντική, η τελεστική, η ποιητική και η ερωτική μανία αποδίδονται με τέσσερα χορευτικά δρώμενα υπό τους ήχους ασμάτων στην αρχαία ελληνική γλώσσα.

ΤΡΙΤΗ 20.07 19.00

Παιδική Θεατρική Παράσταση

τη γη, σώστε τον πλανήτη

από την ομάδα Θέατρον

Ο πλανήτης αρρωσταίνει και δεν έχει μείνει πολύς χρόνος... Τα ξωτικά μας χρειάζονται βοηθούς! Η λύση θα δοθεί από τα παιδιά! Θα καταφέρουν άραγε να περάσουν όλες τις δοκιμασίες; Μια διαδραστική παράσταση με άξονα το θεατρικό παιχνίδι και τον χορό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

ΠΕΜΠΤΗ 22.07  21.00

Χορευτική Παράσταση

Κοίτα, ανθρωπάκο!

από την ομάδα A(r)CT Χορογραφία: Ελένη Παπαϊωάννου

Με έναυσμα το έργο του «αιρετικού» ψυχαναλυτή Βίλχελμ Ράιχ «Ακου, ανθρωπάκο», η ομάδα ξεκινά μια διαδρομή στον ψυχικό κόσμο του ανθρώπου που συχνά νομίζει πως είναι κυρίαρχος του εαυτού του αλλά εν τω μεταξύ έχει υποταχθεί.

ΠΆΡΆΣΚΕΥΗ 23.021.00

Παιδική Θεατρική Παράσταση

Ο μαθητευόμενος μάγος του Γκαίτε

από το Κουκλοθέατρο ΑΦΟΥ

Ο ανίατος βήχας του Φον- Βιξ βάζει όλη την πολιτεία σε μπελάδες. Ο πιστός του φίλος Τσουρούφλης αποφασίζει να πάει να βρει τον καλοσυνάτο μάγο Μερκούριο για να του δώσει ένα μαγικό φίλτρο για τον δρακόβηχα, αλλά ο μικρός μαθητευόμενος μάγος τα κάνει όλα – στην κυριολεξία – μούσκεμα! Μια μοναδική κουκλοθεατρική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους μέσα από το παραμύθι του Γκαίτε.

ΣΆΒΒΆΤΟ 24.020.30

Παιδική Διαδραστική Θεατρική Παράσταση

Μίλα και σουτ!

από την ομάδα Κοπέρνικος

Στην πόλη της Μελωδίας, οι βροντόφωνες και φλύαρες νότες έχουν διώξει τις σιωπηλές και ντροπαλές παύσεις. Ζουν έτσι τραγουδώντας ακατάπαυστα έχοντας χάσει, όμως, την ουσία και το νόημα της μουσικής… Ενα έργο που περιστρέφεται γύρω από τις έννοιες της αυτογνωσίας και του θάρρους, ενώ πραγματεύεται ακόμη τη δύναμη της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας που δεν καταργούνται από τη διαφορετικότητα αλλά ωφελούνται απ’ αυτήν.

ΤΡΙΤΗ 27.021.00

Χορευτική Παράσταση

El Umbral

Μια πειραματική παράσταση με εργαλεία το φλαμένκο, τη μουσική και τη φωνή που εξερευνά το «κατώφλι» ως ενδιάμεσο σημείο, ως συνάντηση του έξω με το μέσα. Η γέννηση και ο θάνατος, οι δύο μεγάλες μεταβάσεις και ενδιάμεσα συνεχή περάσματα, άλλοτε μικρά άλλοτε μεγάλα και σημαντικά… ο έρωτας, η μητρότητα, η μοναξιά, η σύζευξη, η ενηλικίωση.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί.

Στις εκδηλώσεις με το σύμβολο **, η είσοδος είναι ελεύθερη με κράτηση θέσης. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Κινηματογράφος ΆΒ