Ο κήπος με τις 11 γάτες

Διάρκεια: 90'
Συγγραφέας: Luciano Morati
Διασκευή: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Σκηνογραφία: ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
Κοστούμια: ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτισμοί: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Μουσική: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Χορογραφία: ΖΩΗ ΣΑΡΙΔΟΥ – SEDA KARAYILAN
Ερμηνεύουν: Διανομή: ΧΙΟΝΑΤΟΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΠΟΥΠΑΛΟΥ
ΜΟΥΣΟΥΔΗΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΛΕΥΚΗ: ΑΣΜΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΟΥΛΑ: ΜΑΡΙΑ ΤΑΛΟ
ΣΙΑΜ: ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ
ΝΩΕ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Περιγραφή

Το εκπληκτικό παραμύθι του Ιταλού συγγραφέα και ψυχολόγου Λουτσιάνο Μοράτι αφηγείται τις περιπέτειες 11 σκανταλιάριδων γάτων. Μέσα απο τα μάτια του Χιονάτου και του Μουσούδη, τις σκανδαλιές της Βούλας και της Λευκής και τις σοφές συμβουλές του γερο – Νώε, οι μικροί μας θεατές θα παρακολουθήσουν την πορεία τους απο την παιδική ηλικία ως την ωριμότητα. Οι 11 γάτες μας καλούνται να αντιμετωπίσουν τους φόβους, τα άγχη και τις αδυναμίες τους τόσο μέσα στο ασφαλές περιβάλλον του πανέμορφου κήπου τους, όσο και έξω απο αυτόν, σε έναν μεγάλο και θορυβώδη δρόμο.. στον πραγματικό κόσμο.

Περισσότερα

Υπάρχει πράγματι ένα φανταστικό καταφύγιο όπου όλοι είναι ευτυχισμένοι ή ευτυχία είναι η ικανότητα να μπορείς να απολαύσεις τα θετικά στοιχεία της ζωής;

Άραγε η γνωριμία με την γάτα του Σιάμ και την υπόσχεσή της για εύκολες λύσεις, θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα ή είναι πιο αποτελεσματική η συμβουλή του Νώε: «Το μόνο που χρειάζεται είναι η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και η αγάπη της οικογένειάς σου».

Μία παράσταση που προάγει τις διαχρονικές αξίες της οικογένειας & της εμπιστοσύνης στον εαυτό μας, υπεραμύνεται της διαφορετικότητας & εναντιώνεται σε κάθε μορφή εθισμού και bullying μέσα απο την μαγική τέχνη του Θεάτρου.

Το συγκεκριμένο παραμύθι παρουσιάσαμε για πρώτη φορά το 2004 σε συνεργασία με τον τομέα πρόληψης Κ.Ε.Θ.ΕΑ, έχει την έγκριση του Υ.Π.Π.ΕΘ και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, για την χρήση του στα σχολεία, από δασκάλους που έχουν κάνει σεμινάρια στο ΚΕΘΕΑ.

Φωτογραφία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΠΑΛΟΣ & ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

Δημιουργία Αφίσας: Ομάδα ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Facebook Page:  https://www.facebook.com/theatrotoupaidiou/

Web: https://www.theatrotoupaidiou.com/

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευχαριστω πολυ για την προσκληση. Η παρασταση ηταν αρμονικη στο συνολο, η σκηνοθεσια χωρις τερτιπια που ομως υπογραμμιζε το υπεροχο κειμενο που καταπιανοταν με παιδικες φοβιες, με το θανατο κοντινου μας προσωπου, με την αναζητηση της ευτυχιας στη φιλια. Η μικρη μου ανακουφιστηκε σε θεματα της απ' την εξελιξη της πλοκης.